Вибір високоякісних кріпильних виробів

Anonim
Давайте розберемося

У сучасному будівництві застосовують кріплення з різних матеріалів - металів, нейлону. Підбір кріпильних виробів здійснюється не тільки з урахуванням видів робіт, а й відповідно до чинних будівельних норм і правил. Так, наприклад, деякі види кріпильних виробів заборонено застосовувати для зовнішнього монтажу вентильованих фасадів.

Відповідно до вимог СНиП при монтажі вентильованих фасадів будівель не можна використовувати металеві кріпильні вироби, виготовлені з вуглецевої сталі і мають електрооцинковані покриття. Ця вимога може здатися занадто жорстким, проте воно абсолютно розумно, оскільки ґрунтується на необхідності забезпечення захисту металоконструкцій будівлі від корозії.

Більш дорогими, але і більш надійними і довговічними є кріпильні вироби з нержавіючої сталі. З виготовляють зі стійких до корозії сталей марок А2 і А4. У деяких випадках, наприклад, в складних кліматичних умовах або в умовах високої агресивності середовища, можна використовувати тільки кріпильні вироби з нержавійки. Купуючи такий кріплення оптом у надійного постачальника, можна отримати значні знижки і при цьому бути впевненим в тому, що якість продукції відповідає найвищим вимогам.

Для установки вентильованих фасадів повинен застосовуватися міцні, безпечні, стійкі до впливу агресивних середовищ і, що дуже важливо, довговічні системи кріплення. Кріпильні вироби, що застосовуються для цих цілей, в обов'язковому порядку проходять подвійний контроль. Якість виробів перевіряється не тільки на виробництві, а й на будівельному об'єкті. Технічне свідоцтво на випущені заводом-виробником товару видається за результатами проведення різних видів випробувань.

Потім випробування в обов'язковому порядку проводяться повторно вже безпосередньо на будівельному об'єкті. В даний час для зовнішнього застосування у відповідальних будівельних конструкціях, таких, як вентильовані фасади будівель, використовують металеві кріпильні вироби з гарячеоцинкованої покриттям. Товщина покриття повинна становити не менше 45 мк. Термін служби таких виробів становить понад 50 років.