Як відкрити магазин одягу з нуля?

Anonim
Бажання обзавестися власною справою відвідує багатьох людей, але далеко не всі реалізовують його, побоюючись відповідальності і вантажу нових проблем. Однак не такий страшний світ бізнес, як здається на перший погляд. При певному завзятості і новачок може втілити в життя свою мрію: наприклад, відкрити магазин модного одягу.

Чи вигідно відкрити магазин одягу?

Перше питання, який відвідує починаючого підприємця, справедливо стосується фінансів. Приблизні витрати на відкриття одежної магазину для кожного регіону будуть різними, але в будь-якому випадку немаленькими. Вони включають в себе витрати на реєстрацію фірми, її акціонерний капітал, аванс за першу партію замовленого товару і вартість сертифікатів, заробітну плату для персоналу (продавців і бухгалтера), плату за покупку устаткування і розробку реклами. Левову частку від усіх витрат складе орендна плата і вартість ремонту приміщення магазину, розміри якого повинні складати в середньому хоча б 35-50 квадратних метрів. Тому резонно спробувати проаналізувати, як скоро зможе себе окупити підприємство і окупить взагалі, не розорить чи свого власника.
Тут є два досить вірних підходу: працювати по франшизі, або спробувати самостійно виявити незайняту нішу і працювати в цьому напрямку. Що стосується франшизи, то, за статистикою, за перші п'ять років роботи закриваються 85 відсотків самостійних дрібних підприємств - і тільки 14 відсотків тих, хто працює під уже відомим брендом. Безумовно, така система передбачає, що підприємець втрачає частину самостійності, але в обмін отримує захищеність, безцінний досвід роботи з великою компанією, і знижки на товари, недоступні іншим. Якщо ж відкривати незалежний спеціалізований магазин, то потрібно звернути увагу на напрямки, що не захоплені конкурентами в місті або районі, де проживає бізнесмен. Скажімо, зазвичай в кожному великому торговому центрі є кілька магазинів жіночого одягу, але немає салонів модного одягу великих розмірів, хоча такий бізнес, за деякими оцінками, має підвищену рентабельність. Також може не бути доступних магазинів дитячого або чоловічого одягу: тому новоспеченому бізнесмену важливо уважно вивчити обстановку і потенційних клієнтів.

Який магазин одягу відкрити - вибирає сам бізнесмен, але краще зайняти неохоплену нішу

Де краще відкрити магазин одягу?

Від правильно обраного місця розташування магазину буде залежати, чи знайдуть його покупці і не вважатимуть за краще чи більше доступного конкурента, тому до «місця прописки» потрібно підійти ретельно. Незважаючи на астрономічну вартість оренди, торгові центри є найкращим місцем для відкриття магазину, оскільки гарантують постійний потік потенційних покупців, місця для паркування, і специфічні проблеми на кшталт інспекцій лягають на плечі власників будівель. З орендою приміщення може допомогти вищезгадана франшиза, оскільки власники ТЦ воліють працювати з великими брендами. У разі, якщо місце в ТЦ недоступно, варто самостійно з'ясувати, де в місті розташовані магазини і де їх немає: якщо в крокової доступності від дитячої поліклініки або дитячого садка годі й шукати магазину одягу для малюків, то його цілком можна там відкрити, до задоволення батьків , які могли б здійснювати необхідні покупки з дитиною по дорозі додому. Оренда такого місця може бути відносно недорогий, але не варто сильно економити на інших елементах ведення бізнесу - та ж сама автоматизація торгівлі дозволить не тільки спростити завдання персоналу магазина, але і забезпечити зручність і швидкість обслуговування покупців.

Відкрити магазин дитячого одягу треба в такому місці, щоб було зручно покупцям - батькам

Як відкрити інтернет-магазин одягу?

Якщо складності традиційної «оффлайновой» торгівлі відштовхують потенційного підприємця, то можна почати з модного інтернет-магазину.Але не варто вважати, що такий магазин буде сам себе окупати і приносити дохід тільки своїм існуванням, він буде абсолютно «справжнім бізнесом», в який потрібно вкласти чимало зусиль.
Точно так же, як і з розташованому в фізичному просторі магазином, спочатку потрібно визначити свою вузьку нішу: наприклад, це може бути магазин одягу для вагітних, обслуговуючий невеликий передмістя великого міста. Потім, необхідно або замовити сайт «під ключ», або купити готове рішення (благо, таких багато), купити доменне ім'я і оплатити хостинг, і знайти приміщення під склад одягу і для її самовивозу - і, звичайно ж, визначити постачальника. З персоналу спочатку може знадобитися тільки найнятий водій, який буде здійснювати доставку покупок, і обслуговуючий роботу сайту фахівець, але в разі розширення бізнесу потрібні кур'єри, власні водії, адміністратори, і так далі. Інтернет-магазин одягу зможе стати не тільки самостійним бізнесом в мережі, але і своєрідною «вітриною» вже працює салону моди, де покупці зможуть ознайомитися з новими модними пропозиціями.
Як зазначає редакція, важливо розуміти, що інтернет не тільки зближує один з одним покупця і продавця, але і конкурентів, тому боротьба за місце під сонцем в мережевому просторі буде не менш напруженою, ніж на заповненій магазинами великої вулиці.