Джон Войт (Jon Voight) біографія, фото, його дочка 2019

Anonim

Біографія Джона Войта

Дитинство Джона Войта

Джон родом з маленького міста Йонкерс. Його батько був викладачем по гольфу. Сина він виховував у дусі католицтва. Той відвідував католицький ліцей, а після вступив до католицького університету.
Джон був дуже товариським хлопцем. У нього було чимало друзів, і далеко не всі вони дотримувалися католицької віри. Після університету він поїхав в Нью-Йорк і став навчатися в акторській студії.

Початок кар'єри акторської кар'єри Джона Войта, перші фільми

Як актор Войт з'явився вперше на сцені Бродвею. Це була постановка «Звуки музики». У «Віді з моста» він працював з Робертом Дювалль. Пізніше Джон постав перед глядачами в спектаклі «Трамвай« Бажання »в Лос-Анджелесі. За свою проникливу гру цього драматичного актора незабаром стали вважати одним з кращих.

Джон Войт в молодості У 1969-му він отримав важливу для своєї дальньої ши кар'єри роль у фільмі «Опівнічний ковбой». Треба відзначити, що роль ця йому дісталася тільки після того, як від неї відмовився інший минулий прослуховування актор. Він зіграв Раццо і став всесвітньо відомим. Войт згадував, що заробив тоді гроші, однак ця роль була цікава йому не через винагороди, а через те, що він вважав її непростий, вважав, що зможе впоратися з нею краще за багатьох.
Критики хвалили його за гру в цій картині, а так само за зйомки в «Чемпіоні» і «Ухиляються-22». Глядачі знали і любили Войта. Він отримав свій «Оскар» за участь в зйомках кінокартини «Повернення додому».

Фільмографія Джона Войта

У сімдесятих роках найбільш популярними були фільми, які підпадали під характеристику «жорстокого реалістичного кіно». Кінострічка «Позбавлення», в якій зіграв Войт, як раз і була такою. Завдяки цьому фільму, глядачі почали сприймати актора не тільки як «опівнічного ковбоя».
У вісімдесяті роки популярність придбали блокбастери. Джон вирішив не слідувати моді. Найчастіше в ті роки він з'являвся на театральних сценах, а так само на телебаченні. У 1985-му глядачі зуміли оцінити його роботу в новій кінострічці, за яку він знову був номінований на «Оскар». Це була роль у фільмі «Потяг-Втікач». Його зняв Андрій Кончаловський.

Джон Войт пробував себе в різних жанрах Однак на цей раз нагороду актор не отримав. До зйомок у цій картині він підійшов дуже серйозно. Щоб досконально вивчити героя, він відправився до в'язниці, де провів кілька днів серед ув'язнених. Сам Войт згадує, що довгий час підтримував з деякими з них приятельські стосунки. Після такого «занурення» в життя і образ героя, Джон зіграв у фільмі дуже проникливо і правдоподібно.
У ногу з модою і з часом актор знову попрямував в дев'яності роки, здавшись в картинах знаменитих кінорежисерів. Він завжди говорить, що щасливий від того, що в його житті була робота з такими професіоналами. Талант актора знову проявився в кінокартині «Місія нездійсненна» і в «Сутичка».

Джон Войт сьогодні

За останні роки на суд глядачів вийшло багато картин, в яких знявся Джон Войт. Найбільш значні - це «Перл Харбор», «Анаконда», «Студентська команда», «Позбавлення». Саме фільм «Позбавлення» приніс Войту чергову номінацію на «Оскар». Робота Джона в ряді фільмів того періоду принесла йому багато призів. Підбірка фотографій Джона Войта Окремо треба відзначити роль в «Лару Крофт - розкрадачку гробниць», де Джон грав на одному майданчику з рідною донькою - Анджеліна Джолі.
У двадцять першому столітті заслужений актор продовжує активно працювати. Його можна було бачити в серіалах «Повстання», «Останній з племені» і ін. Войт проявив себе і як режисер. Дебют пройшов на кабельному телебаченні. Його фільм називався «Олов'яний солдатик». Критики високо оцінили роботу, і майже відразу після виходу на екрани цей дитячий кінофільм отримав кілька нагород на кінофестивалі, що проходить в Берліні.
Актор і сьогодні продовжує шукати цікаві образи в кіно, які допомогли б йому сказати щось потрібне і важливе глядачам, зробити світ кращим.

Особисте життя Джона Войта

Вперше актор одружився в 1962-му році. Його обраницею стала Лірі Пітерс. Вона була танцівницею і актрисою. Через п'ять років подружжя розлучилося.

Джон Войт і його дочка Анджеліна Джолі Другою дружиною Джона стала Маршелін Бертран, яка, як і чоловік знімалася в кіно. Цей шлюб протримався сім років, починаючи з 1971-го року. У них народився син, а за тим дочка. Подружжя були щасливі. Заради сім'ї та виховання дітей Бертран не стала продовжувати кар'єру. Подружжя розлучилося, коли Анджеліні було всього два роки, хоча фактично батько не жив з сім'єю за рік до офіційного розлучення. Далі мати практично самостійно виховувала дітей.
Дочка - Анжеліна Джолі. Вона стала відомою актрисою і зараз багато знімається. Відносини Войта з дочкою простими не назвеш. Джолі завжди вважала його винуватцем розлучення з матір'ю, стверджуючи, що до цього призвели постійні зради батька. Під час спільних зйомок у кінокартині про Лару Крофт вони намагалися якось налагодити відносини, але і в той період між ними постійно виникали сварки, коментувати які родичі не хотіли. Після зйомок Анжеліна повністю припинила спілкування з батьком. Це вона оголосила в інтерв'ю одному з журналів. Причин актриса не назвала.