Повернення несправного автомобіля продавцеві

Anonim
Останнім часом в Товариство захисту прав споживачів Санкт-Петербурга ТЗПС СПб «Споживчий Альянс» дуже багато звернень надходить від громадян купують автомобілі в компанії РРТ-Моторс, РРТ-Шувалово, РРТ - Північно - Захід і т.д.
Всі проблеми зводяться до одного й того ж: порушені терміни передачі попередньо оплаченого автомобіля, РРТ не повертає гроші за автомобіль споживачам, які хочуть відмовитися від виконання договору купівлі-продажу у зв'язку з порушенням термінів передачі автомобіля.
У зв'язку з цим ми вирішили розповісти жителям нашого міста про те, які у них є права і як вони можуть їх відстояти.
В першу чергу хочеться відзначити, що дані правовідносини регулюються Федеральним Законом Російської Федерації «Про захист прав споживачів». Даний закон передбачає відповідальність продавця за порушення термінів передачі попередньо оплаченого товару у вигляді неустойки в розмірі 0,5% від вартості автомобіля. А також закон передбачає право споживача на розірвання договору купівлі-продажу і на повернення сплачених грошей за автомобіль.
Всі свої вимоги споживач повинен пред'являти в письмовому вигляді таким чином, щоб зафіксувати факт звернення. Це може бути печатка продавця на копії заяви на повернення грошей або опис і повідомлення листи з вимогою про повернення грошей відправленого поштою.
Вимога про виплату неустойки передбаченої законом підлягає виплаті в добровільному порядку. Якщо ж законні вимоги споживача не задоволені в добровільному порядку, то споживач може звернутися до суду за захистом своїх прав і законних інтересів. В судовому порядку споживач так само може стягнути грошові кошти, що належать йому в якості штрафу передбаченого статтею 13 ФЗ РФ «Про захист прав споживачів».

Як повернути бракований автомобіль продавцеві?
Так само споживач може звернутися в суд не самостійно, а через товариство захисту прав споживачів Санкт-Петербурга, в цьому випадку споживач повністю звільняється від сплати державного мита та його шанси на позитивний результат справи істотно підвищуються так як його інтереси буде захищати професійний юрист, а це істотно підвищує його шанси на виграш справи отримання штрафу і неустойки. А всі витрати понесені позивачем на оплату послуг представника відповідно до цивільного процесуального законодавства підлягають відшкодуванню стороною, що програла судовий процес.