Щоб не погладшати, треба багато спати

Anonim
Вчені з університету Колорадо провели дослідження, завдяки яким довели, що під час сну людина може набрати вагу.
І якщо раніше людям доводилося виснажливо займатися спортом, щоб скинути ненависний їм жир, то зараз їм можна контролювати набір нових кілограмів і спалювання калорій всього лише за рахунок грамотного сну. Зрозуміло, це не означає, що потрібно зовсім відмовитися від зарядки, не цікавитися, які нові моделі спортивних агрегатів пропонує виробник велотренажерів та іншого спортінвентарю, але зате можна спокійно спати дійсно з користю для здоров'я.

Доведено: можна спокійно спати з користю для здоров'я Отже, що ж з'ясували вчені. Вони провели дослідження, в яких брали участь 16 осіб. «Піддослідними» були люди, які не мали зайвої ваги, абсолютно здорові. Вони два тижні жили в клініці університету. Для них підготували кімнату, в якій знаходилося система контролю освітлення. Перші три дні дослідів люди спали по 9 годин. При цьому їх харчування відповідало нормі, в ньому було досить речовин, що забезпечують необхідну добову норму енергії для організму. Потім беруть участь в експерименті були поділені на дві команди. Одна з них спала по 5 годин на добу протягом 5 днів. Друга - спала все ті ж 9 годин.
При цьому всі тестовані отримали необмежений доступ до їжі. Через 5 днів були підведені підсумки. Піддослідні з першої групи витрачали більше енергії і споживали більше калорій, ніж люди з другої групи. При цьому їх вечерю був надзвичайно калорійним. Ці дослідження показали, що ті люди, які сплять менше покладеної норми в день, їдять набагато більше, причому в ті години, коли їх організм не налаштований на травлення серйозною і переїдання.
Можна припустити, що неправильний режим дня призведе в швидкому часі до появи надмірної ваги. І якщо у людей немає можливості змінити його, то їм варто відвідати будь-який інтернет-магазин спортивного обладнання. Тоді у них з'явиться можливість спалювати накопичені калорії за рахунок інтенсивних тренувань. Але щоб спортивна навантаження була ефективною, потрібно вибирати надійні агрегати, вироблені фірмами, які вже давно спеціалізуються на випуску фітнес-обладнання. І, придбавши тренажер, людина зможе забути про проблеми зайвої ваги.