Хабаровськ збирається боротися з ожеледицею сучасними способами

Anonim
Піско-соляна суміш вже довела свою неефективність на вулицях російських міст.
Напередодні осінніх заморозків, а потім і довгої зими меріям російських міст варто подумати про настільки необхідному придбанні, як протиожеледних реагенти - антиожеледні кошти. Вони, як це видно з назви, дозволяють боротися з ожеледицею будь-якої складності.

Сучасні препарати для боротьби зі слизькістю на дорогах нешкідливі

Звичайно, для цих цілей можна використовувати сіль, пісок або навіть гранітну крихту. Але сучасні препарати для боротьби зі слизькістю на дорогах здатні не тільки з успіхом розбити крижані нарости, але також сприятливо подіяти на навколишнє середовище: вони не псують взуття і шини автомобілів і не залишають бруду.

Пісок в Хабаровську дорогах не допомагає Деякі російські міста, в тому числі уральська столиця - місто Єкатеринбург, вже близько п'яти років практикують використання реагентів, повністю відмовившись від піско-соляної суміші. Те ж можна сказати і про досвід Челябінська, який теж повністю перейшов на спеціальні реагенти.

Хабаровськ збирається боротися з ожеледицею сучасними способами

Нещодавно з цього ж самого питання різко висловився і мер міста Хабаровська - Олександр Соколов. Він звернув увагу всіх міських чиновників на ту обставину, що технологія боротьби з ожеледицею, яку використовують в Хабаровську, давно стала недосконалою. Градоначальник зазначив на той факт, що 50 000 тонн піску, які в зимовий період висипаються на дороги міста і області всіма муніципальними службами, зовсім не покращують зчеплення дороги. Більш того, по закінченню зимового сезону цей пісок залишається на вулицях і часто лежить там товстим шаром.

З ожеледицею слід боротися Подібного роду наслідки призводять до того, що дорожнім службам доводиться з ними боротися все літо. Це додатковий клопіт, які забирають чимало часу і коштів. З цієї причини мер Хабаровська доручив голові управління доріг Олегу Гроо знайти новий реагент, який зможе набагато успішніше справлятися з ожеледицею, залишаючи менше наслідків навесні.

Реагенти допомагають боротися з ожеледицею «Знайти такий реагент - це справа далеко не одного дня. Реагент, який використовується зараз, ефективний лише при температурі мінус 8 градусів. Але вже найближчим часом ми зв'яжемося з колегами з північних міст і постараємося перейняти їх досвід », - цитує Інтернет Олега Гроо.
Редакція «» вважає, що про безпеку людей на дорогах повинні подумати мерії всіх російських міст. Тим більше, що існують сучасні технології дають можливість здійснити це без жодних зусиль.