Купівля ділянки і початок будівництва

Anonim
Наша держава, як відомо, найбагатше за наявністю земельних ресурсів і територій. Купівля землі в усі часи вважалася безпрограшним капіталовкладенням, адже зі збільшенням населення попит на неї тільки зростає.

Городяни купують заміські ділянки, щоб будувати на них будинки і міняти божевільний темп життя на спокій і розміреність в безпосередній близькості до природи. Перш ніж стати щасливим володарем заміського будинку, необхідно для цього придбати земельну ділянку. Такі земельні ділянки купуються як на первинному ринку землі, так і на вторинному. При покупці на первинному ринку всі процедури необхідно буде виробляти за участю місцевої муніципальної влади. На вторинному ринку покупка здійснюється у власника землі. В цьому випадку необхідно ретельно і копітко перевіряти юридичну чистоту правовстановлюючих документів на землю. Особливо це стосується визначення статусу землі. Якщо на об'єкті придбання ділянці в майбутньому буде вестися будівництво заміського будинку, то в документах на землю має бути зазначено саме це цільове використання землі - індивідуальне житлове будівництво.

Доглядаючи собі земельну ділянку, на якому можна побудувати будинок, до вибору слід поставитися дуже серйозно, адже будівництво дачі дуже відповідальний крок у житті кожної городянина. Орієнтація споруди на ділянці буде залежати від місця розташування наділу. Важливу роль при виборі відіграють: наявність асфальтованої автодороги і транспортного сполучення, електрифікація та газифікація ділянки. Варто також дізнатися, на якій глибині залягають грунтові води, чи немає на ділянці будівельного сміття і який радіаційний фон. Можна познайомитися з потенційними сусідами і зрозуміти, чи буде вам комфортно поруч з ними.Ще краще - налагодити з ними контакт і вивідати всю необхідну інформацію про ділянку.

Будівництво будинку має сенс починати тільки після того, як фахівці з кадастрової служби визначать межі земельної ділянки, і всі необхідні документи і дозволи будуть отримані. Цьому передує узгодження документів практично з усіма органами, які регулюють земельні правовідносини: органами архітектури, пожежного та санітарного нагляду. Кожен з них видає висновок про можливість використання земельної ділянки за призначенням. І тільки після цього, в місцевій реєстраційній палаті реєструється право власності на землю. Вітаємо - ви власник!