Олена Новікова - біографія, фото, особисте життя, діти, кращі виступи, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Олени Новікової

Олена Анатоліївна Новікова - актриса театру і кіно, режисер, стендап-комік, переможниця шоу «Відкритий мікрофон» на ТНТ і резидент проекту Stand-Up на тому ж каналі. Основна тематика її жартів - вік, діти, відверті моменти особистого життя.

Переможниця шоу «Відкритий мікрофон» Олена Новікова

Ранні роки

Олена народилася 03 січня 1970 року в Донецьку. Навчалася в донецькій середній школі №51. Після закінчення школи Новикова перебралася до Москви і вступила в школу-студію МХАТ, на курс Юрій Іванович Єрьоміна, яку закінчила в 1993 році.

Рідне місто Олени Новікової - Донецьк

театр

З 1998 по 2004 рік Олена працювала в Московському драматичному театрі ім. Пушкіна. Також Олена була задіяна в постановках інших театрів - «Практика», «Актовий зал», «Незалежний театральний проект». За плечима Новікової як класичні ( «Сон в літню ніч», «Смерть Тарєлкіна»), так і сучасні спектаклі ( «Нірвана», «Терррорісти» та ін).
У «Центрі драматургії та режисури» Новикова попрацювала в якості режисера над виставами «Галка моталку» і «Нінкін земля. Чужі ». Останню роль в театрі вона зіграла в 2006 і з тих пір, як жартувала жінка, «акторська м'яз зовсім атрофувалися».

В молодості Олена Новікова працювала в МДТ ім. Пушкіна Останні кілька років Олена працює в Центрі ім. Всеволода Мейєрхольда (ЦІМ) в якості режисера. Свого часу Новикова закінчила Школу Театрального Лідера при цьому ЦІМ, а з січня 2013 року його курирує «Майстерню сторітеллінга», ставши автором першого проекту Майстерні під назвою «Король Лір».

Кіно

Свою першу роль в кіно Олена отримала в далекому 1992 році - юна актриса знялася в короткометражному фільмі «Чайка» за мотивами однойменної комедії А.П.Чехова. З 2000 року Олену стали запрошувати на зйомки набагато частіше, проте в більшості випадків їй діставалися другорядні або епізодичні ролі. Так, актрису можна було побачити в мелодрамі Павла Лунгіна «Весілля», серіалі «Злодійка», одному з епізодів популярного серіалу «Марш Турецького», серіалі «Мисливці за іконами», бойовику «Втеча» і багатьох інших.

Кадр із серіалу «Без сліду» На рахунку Олени більше 25 невеликих ролей в російських серіалах і фільмах, найвідомішою з яких можна вважати роль матері Андрія (Сергій Романович), коханого Ані (Ксенія Суркова), в серіалі «Ольга» з Яною Трояна.

Олена Новікова в серіалі «Ольга» У 2009 році Новикова дублювала на російську мову актрису Крістін Скотт Томас, яка виконала роль Мімі Сміт в британському фільмі-біографії «Стати Джоном Ленноном».

На фото: Олена Новікова та Яна Троянова У 2012 році Олена разом з Михайлом Богдасарова і Федором Краснопёровим зрежисирувала комедійний серіал «Сусіди» (альтернативна назва - «Чугунська Style»). Серіал з Сергієм Габріеляном, Марією Аронова, Ольгою Тумайкіна, Арунасом Сакалауска і іншими відомими акторами в головних ролях транслювали на латвійському телеканалі «3+».

Олена Новікова та її товариші по «Stand Up Циммермана» Два роки по тому Новіковавновь зайняла режисерське крісло, попрацювавши над випуском комедійного міні-серіалу «Чао, Федеріко!». У серіалі про веселе подорож пенсіонерів в Італію знялися Сергій Баталов, Віктор Логінов, Ольга домашня, Андрій Заводюк, Галина Сазонова та ін.

Stand-up

Стендапом Олена захопилася більше 2 років тому. Актрисі подобалося дивитися виступи американських і англійських коміків в інтернеті і відвідувати концерти вітчизняних стендаперов. В результаті Новікова запропонувала заснувати в рідному ЦІМе ком'юніті «Stand Up Циммермана». Олена Новікова в Stand-Up Циммермана Група коміків на чолі з Оленою стала регулярно виступати в кафе Цима, залучаючи все більше глядачів. Новикова згадувала, що під час першого виступу їй хотілося втекти, але коли глядачі стали засміялися над її першою жартом, вона повністю заспокоїлася.Олена вважає, що робота актора і коміка зовсім не схожі один на одного, і друге - набагато складніше. Стендап не можна навчити, не можна зробити з людини коміка. Або в людині є потреба говорити про свої комплекси, жартувати про себе, або цієї потреби у нього немає. Стендап - невидимі світові сльози, які ти відрефлексувати: мовляв, а давайте разом поржемо. На початку 2017 року Олена вирішила взяти участь в новому шоу «Відкритий мікрофон» на телеканалі ТНТ. Учасниками проекту стали маловідомі стендап-коміки, які боролися за можливість стати резидентом гумористичного шоу «Stand Up» на ТНТ. Стендап Олени Новікової. Уривок Наставниками коміків стали Руслан Білий, Юлія Ахмедова, Тимур Каргинов і Слава Комісаренко, а ведучим - Андрій Бебурішвілі. Перший виступ Новікової припало до душі всім наставникам, але найбільше - Юлії Ахмедової, яка і взяла Олену в свою команду.

Олена входила в команду Юлії Ахмедової За підсумками декількох етапів змагання Олена стала переможцем «Відкритого мікрофону». Конкурентами Новікової на головний приз стали Гурам Амарян, Ілля Швецов, Ірина Приходько, Вікторія Складчикова, Тема Філімонов, Сергій Дітки, Андрій Атлас і комік з Англії Майло Едвардс.

Особисте життя Олени Новікової

Зараз Олена заміжня вдруге. Її чоловік теж актор. У пари двоє дітей: син-підліток Данило (2000 р.н.) і дочка Василина, яка з'явилася на світ в 2011 році. Саме життя сучасного батька і взаєминам з дітьми Новикова присвячує велику частину жартів в своїх монологах. Актриса жартує, що чоловікові і дітям довелося змиритися з цим фактом.

Олена вважає, що стендів-комік зобов'язаний жартувати над собою Син Олени - людина творча, пише оповідання й есе. Він підтримує маму, є її найвірнішим і правдивим критиком і ходить практично на всі її концерти.

Олена Новікова зараз

Здобувши перемогу на шоу «Відкритий мікрофон», Олена Новікова стала резидентом шоу «Stand-Up» на ТНТ.

Олена Новікова продовжує будувати кар'єру в стендап Олена продовжує працювати в театрі ЦІМ і проект «Stand Up Циммермана». На початку вересня 2017 року коміки театрального об'єднання відкрили новий сезон в одному з московських барів, а потім і в кафе Цима. 30 вересня о ЦІМ пройде велике 2-годинне stand-up шоу «Неосень» за участю Олени та інших артистів.