Всі способи зробити знімок екрана на андроїді Samsung: створення скріншота на телефоні

Anonim

Як зробити скріншот на андроїді самсунг галаксі

Часто буває так, що необхідно зробити якісний screenshot, або ж знімок екрану, щоб поділитися ним зі знайомими або з іншою метою. Так як зробити скріншот на андроїді Samsung можна різними способами, які залежать не тільки від версії ОС, але і покоління телефону, має сенс ознайомитися з усіма основними варіантами на пристроях цієї компанії.

Як зробити скріншоти на андроїді Samsung за допомогою апаратних клавіш

Практично всі смартфони Samsung підтримують стандартний спосіб створення скріншотів, який характерний для всіх телефонів на базі Android. Полягає він у одночасному затисканні кнопок «Зменшення гучності» та «Вимкнення». Утримуючи їх пару секунд, можна зробити скріншот.

Для створення скріншота потрібно всього пару кнопок і трохи терпіння

До відома!

Старі телефони Samsung використовують інший спосіб. Відрізняється він лише однією кнопкою. Полягає він у:

  1. Затискання кнопки «Зменшення гучності».
  2. Затискання кнопки «Додому».

Після цього фотографія буде зроблена.

Затиснувши ці кнопки, можна зробити скріншот, це універсальний спосіб, що підтримується переважною кількістю пристроїв

Важливо! Натискати на кнопки слід короткочасно, інакше вони можуть не спрацювати.

Як створити знімок екрана на Samsung Galaxy через «Додому» та «Назад»

Як зробити скріншот на Андроїді Хуавей і Хонор 7а, 8, 9 або 10

У Samsung Galaxy з'явився новий спосіб створення скринів. Потрібно одночасне затискання кнопок «Додому» та «Назад». Розташовані вони в нижній частині смартфона, зовсім поруч, так що труднощів із цим способом виникнути не повинно.

Кнопки треба затискати одночасно

Створення скріншота на самсунгу за допомогою жестів

Як зробити скріншот на Андроїді Xiaomi - детальна інструкція

Останні моделі смартфонів компанії відзначилися важливою подією, вони почали підтримувати функцію створення скріншотів за допомогою жестів. Тепер, просто провівши по екрану своєю долонею, можна зробити скріншот.

Зверніть увагу! Спочатку ця опція відключена і не працює. Її необхідно увімкнути, щоб почати користуватися можливостями гаджета.

Для цього знадобиться:

  1. Відкрити налаштування. За управління жестами можуть відповідати такі пункти, як: «Управління долонею», «Рух», «Додаткові функції» або «Управління жестами».
  2. Знайти пункт «Знімок екрана долонею» та перемістити повзунок, що активує опцію.
  3. Провести долонькою по екрану як на малюнку вище.

Готово! Знімок збережений, залишається його використовувати.

Ось так працюють жести

Інші способи зробити скріншот на андроїді самсунг

Як зробити скріншот на Андроїд - детальна інструкція

Samsung випускає досить багато різноманітних пристроїв. Деякі моделі можуть мати різні функції і навіть однакові на перший погляд опції іноді працюють по-різному. Здавалося б, принтскрин на андроїді Samsung повинен мати єдиний спосіб, але ні.

Один з найрідкісніших варіантів створення скріншота для смартфонів марки Samsung стосується власників пристроїв, які підтримують Edge-панель. Отже, щоб робити якісне фото екрану, знадобиться:

  1. Відкрити меню.
  2. Перейти до параметрів дисплея.
  3. Знайти «Вигнутий екран».
  4. Активувати пункти, що включають підтримку Edge, а також підсвічування цієї панелі.

Тепер, коли всі повзунки активовані, можна повернутися на головний екран. У правій частині екрана буде розташована вертикальна свічка, що підсвічується. Потрібно протягнути її праворуч-ліворуч. Потім знадобиться зайти в налаштування (значок розташований внизу зліва), після чого вибрати пункт «Виділити та зберегти».

Так виглядає панель Edge у Samsung

Тепер користувач може повноцінно користуватися панеллю Edge. Вона дозволяє створити скріншот за допомогою простого відсування смужки та вибору відповідної функції. Однак вона здатна не лише на це. З нею можна знімати короткі gif-відео та багато іншого.

Зверніть увагу! Це відмінний інструмент, що дозволяє повноцінно працювати з екраном пристрою. Наприклад, можна вибрати область або форму майбутнього скріншота.

Якщо цей спосіб виявився невідповідним, можна скористатися спеціальними програмами, за допомогою яких легко зрозуміти, як зробити скріншот на андроїді на телефоні Samsung. В якості прикладу:

  • Screenshot Touch. Невеликий, але дуже функціональний додаток. Дозволяє створювати скріншоти з прокручуванням без зайвих маніпуляцій. Формат зображення: JPG чи PNG на вибір. Є функція зйомки відео з налаштуваннями якості запису та частоти кадрів;
  • Screen Master. Програма створює невелику кульку, яка переміщається по екрану. Щоб створити скріншот, потрібно просто натиснути на нього. Також програма дозволяє редагувати зображення, накладати розмиття, пікселювати його. Реалізовано зручну функцію масштабування;
  • Touchshot. Зручна програма для створення фотографій. Крім віджету для керування та кількох екранів навчання, при першому запуску надає дуже зручний спосіб створення скріншота за допомогою звичайного різкого струшування. Вбудований редактор підтримує обмежену кількість функцій. Однак є можливість накладати текст і малювати прості геометричні фігури.Є запис відео з налаштуваннями якості та частоти кадрів.

До уваги! Якщо жоден із способів не підійшов, цілком імовірно, що на телефоні встановлена ​​кастомна прошивка. У цьому випадку необхідно перевірити панель сповіщень, а також просто довше тримати кнопку вимкнення. Тоді через кілька секунд може відобразитись меню, де буде функція створення скріншота. Також може знадобитися відкат до заводських налаштувань, якщо неліцензійна система почала конфліктувати з фірмовим залізом.

Як дізнатися, що скріншот зроблено

Телефон завжди блокується або зменшує гучність, якщо кнопки були затиснуті неправильно.

Якщо скрін екрана на гаджеті андроїд Samsung створений успішно, то зображення на секунду замре, потім буде чути звукове повідомлення, а в панелі стану з'явиться повідомлення про успішне створення скріншота. Розгорнувши меню, з ним можна буде ознайомитися: відкрити картинку в папці або переглянути її.

Де знайти скріншоти

Знімки дисплея завжди можна знайти в «Галереї» або пройшовши до папки «Мої файли», де також можуть бути зображення.

Зверніть увагу! Якщо ж потрібно знайти, де саме знаходиться картинка, може знадобитися використання файлового менеджера на кшталт ES File Manager. Потім необхідно знайти папку Pictures і зайти в Screenshots або ScreenCaptrue, де і будуть розміщені всі збережені картинки.

Це всі способи створення скріншотів для марки Samsung. Варто остерігатися підробок, оскільки деякі функції часто не працюють. Якщо знімок екрана створити не виходить жодним із перерахованих способів, то знадобиться відкат налаштувань до заводських.