Як зробити знімок екрану на Андроїді Ксяомі: доступні способи створення скріншоту

Anonim

Як зробити скріншот на Андроїді Xiaomi - детальна інструкція

Деякі власники телефонів марки Ксяомі визнають, що питання управління пристроєм, і зокрема тема, як зробити скріншот на Андроїді Xiaomi, для них малозрозумілі, тому що не можуть бути вивчені. Причина в нерозбірливо складеній англомовній інструкції.

Що таке скріншот на Андроїді

Скріншот або скрін – точне відображення сторінки, яку користувач бачить на екрані електронного пристрою. Копія екранного зображення створюється з ініціативи власника пристрою шляхом натискання певних клавіш або виклику відповідної програми.

Англомовний інтерфейс

Для чого використовуються скріншоти

Когда користувач бачить на екрані інформацію, яка його зацікавила і може стати в нагоді в майбутньому, найкращий варіант не втратити її - зберегти в пам'яті пристрою або створити скріншот (копію екранного зображення).

Зверніть увагу! Усі скріншоти, створені на дисплеї, зберігаються в папці «Галерея».

Як зробити скріншот на Андроїді Xiaomi

Як зробити скріншот на Андроїд - детальна інструкція

Для щасливих власників нещодавно випущених пристроїв Xiaomi Mi 5, Xiaomi Mi Max створення скріншота не є чимось недосяжним. Нові Андроїди (зокрема, Rtdmi і Mi) забезпечені функцією Screenshot. Для виклику опції потрібно зайти в швидке меню, відсунути шторку повідомлень та активізувати однойменну кнопку (перебуває поруч із символічним відображенням ножиць).

Функція Screenshot на Xiaomi Mi 5

Після активації кнопки телефон сфотографує сторінку, яка в даний момент відкрита на моніторі. Якщо після створення скрина шторка не закрилася, користувач закриває її самостійно, провівши пальцем по сенсору зверху вниз або знизу вгору (меню різних версій Xiaomi налаштовано по-різному).

Незручність вищеописаного способу полягає в тому, що такою кнопкою забезпечені далеко не всі гаджети. У випадку з Андроїдами Xiaomi є безліч альтернативних варіантів, про які варто розповісти.

Додаткова інформація Для деяких моделей (як правило, до них належать телефони останнього зразка) характерне нестандартне поєднання клавіш. Наприклад, для створення скринів можуть бути призначені кнопка зворотного ходу (повернення) та клавіша зменшення звуку.

Як зробити копію екранного зображення, утримуючи кнопки живлення та гучності

Більшість смартфонів, на яких встановлена ​​операційна система Android, налаштовані таким чином, що для збереження екранного зображення потрібно натиснути на клавішу додавання звуку і, не відпускаючи її, торкнутися кнопки, що відповідає за увімкнення/вимкнення телефону. Для створення скрина обидві кнопки необхідно утримувати протягом 1-2 секунд.

На деяких пристроях для створення скріншота необхідно одночасно натиснути клавішу зменшення гучності та кнопку запуску пристрою. Цей варіант один із найлегших, оскільки обидві кнопки розташовані поруч і для їх активізації достатньо зробити один рух. У момент створення screeenshot у центральній частині сенсорного дисплея «спалахує» чорний маячок, після чого знімок автоматично зберігається у відповідній папці в «Галереї».

Клавіші зменшення гучності та запуску

У щойно описаного способу, на думку власників Xiaomi Redmi Note 2 і Xiaomi Redmi Note 3 Pro, є один істотний недолік. Підвищена габаритність Xiaomi Redmi Note 2 ускладнює завдання користувачеві, який намагається одночасно затиснути та утримувати необхідні кнопки. Користувачі Xiaomi Redmi Note 3 Pro знаходять цей спосіб незручним через активацію беззвучного режиму, що виникає після тривалого натискання клавіші зменшення звуку. В результаті на сенсорному дисплеї спалахує значок «mute», який відображається на скріншоті.

Як створити скрін, утримуючи кнопки меню та гучності

Цей спосіб застосовується для таких моделей, як Xiaomi Redmi 3 та Xiaomi Mi 5. Замість кнопки увімкнення/вимкнення пристрою потрібно натиснути на іконку «Меню». Таким чином скріншот буде створено шляхом одночасного натискання та утримування кнопок зменшення гучності та виклику меню.

Як зробити скріншот шляхом триразового натискання на сенсор

Це фірмовий спосіб створення скріншотів. Багато сучасних виробників додають його в прошивки. Метод полягає в тому, що для збереження екранного зображення достатньо провести по дисплею (від центру донизу) трьома пальцями одночасно.

Важливо! Цей спосіб доступний лише власникам гаджетів з прошивкою Miui 8 і пізніших версій.

Щоб отримати можливість створювати скріншот вказаним способом, користувач повинен спочатку відшукати в меню папку «Налаштування» і привести в дію відповідну функцію створення скринів.

Меню «Налаштування»

Щоб переконатися, що ця опція встановлена ​​на його пристрої, користувач повинен знайти додаток «Скріншот» у папці «Додаткових налаштувань» (перебуває в «Налаштуваннях»).Якщо опцію встановлено, її необхідно активувати – пересунути повзунок так, щоб з'явилася синя точка.

Як створити скріншот екрану Андроїд Ксіомі, скориставшись послугами сенсорного помічника

Quick Ball – це електронний помічник, що легко настроюється, послугами якого можуть скористатися власники телефонів з прошивками Miui 8 і Miui 9. За замовчуванням помічник може бути викликаний двома способами:

  • В «Налаштуваннях» (папка «Меню») потрібно знайти підрозділ «Розширені налаштування». Тут знаходиться програма Quick Ball, яка буде активізована після вибору команди «Включити».
  • Активізувати «Помічника натискань» у «Налаштуваннях» («Меню»).

За бажання іконку можна розташувати в шторці повідомлень. Доторкнувшись до неї, користувач зробить скріншот, на якому іконка Quick Ball не відобразиться.

Довгий скріншот на Андроїді: як зробити на Ксяомі

Як зробити скріншот на андроїді Samsung галаксі

Ця команда використовується для створення скринів довгих зображень, що виходять за межі сенсорного дисплея. Наприклад, для збереження довгої стрічки новин або листування. Досвідчені користувачі не рекомендують використовувати для формування довгих screenshots браузер Chrome, а віддати перевагу "рідному" браузеру, що є частиною системи Android. Можна також використовувати Opera або Firefox.

Довгий скріншот

Сначала користувач повинен створити стандартний скрін, а потім, відкрити редактор скріншотів і вибрати команду «Розширений скріншот». В результаті можна отримати ширше зображення, доповнене частиною пошукової видачі, яка не помістилася на екрані телефону. Після створення зображення користувач має можливість відредагувати його, натиснувши на мініатюру скріншота, що ненадовго з'явилася в правому куті точнішої частини дисплея.

Додаткова інформація. Редактор скріншотів доступний для останніх версій Miui і дозволяє користувачам працювати з екранними зображеннями в новому, більш досконалому режимі.

Альтернативний варіант – швидке прокручування. Деякі користувачі, готуючись створити довгий скріншот, тимчасово дозволяють автоматичне прокручування вмісту стрічки новин, так як при механічному прокручуванні часто виникають побічні ефекти, що ускладнюють подальшу роботу зі скріншотом.

При активації автоматичного прокручування стрічки новин важливо не забути клікнути на команду «завершено», яка з'являється в нижній частині дисплея в процесі формування довгого скрина.

Ексклюзивний скріншот на Андроїді: як зробити Ксяомі сховищем скрин відео

Як зробити скріншот на айпаді - детальна інструкція

Здатністю записувати відео з екрана можуть похвалитися тільки останні моделі, такі як Xiaomi Redmi 4X.За замовчуванням програма «Запис екрана» знаходиться в розділі «Інструменти». Після активації програми на новому, щойно придбаному пристрої відкриється порожня сторінка. Якщо на телефоні є записи, вони відобразяться на сторінці програми.

Xiaomi Redmi 4X

Щоб почати роботу, потрібно доторкнутися до невеликої кнопки червоного кольору, розташованої поруч із значком «Камера» (у правому нижньому кутку), а на панелі управління, що з'явилася, торкнутися кнопки «Старт».

Найпростіший спосіб зробити знімок екрану на Андроїді Xiaomi – активізувати відповідний додаток. Щоб знайти його, потрібно відсунути шторку повідомлень. Для ранніх версій Ксяомі цей метод, на жаль, недоступний. Власникам новеньких моделей з активним додатком «Скріншот» достатньо вибрати потрібну команду, натиснувши на іконку.