У TikTok з'явився ефект на основі технології LiDAR для iPhone 12

Anonim

У 2021 році технологія доповненої реальності приверне до себе ще більше уваги, ніж раніше. На ринку з'являються нові розробки, а колишні виходять на якісно новий уровень.

TikTok також робить кроки в цьому напрямку. Нещодавно в додатку з'явився новий ефект із технологією LiDAR, який враховує розташування предметів у кадрі: серпантин і конфетті падають на диван, підлогу, плечі та голови людей, а потім, коли людина відходить, конфетті з неї сипеться, як у реальності.


Технологія LiDAR, в якій використовуються явища поглинання та розсіювання світла, розраховує, скільки часу потрібно світлу, щоб досягти об'єкта в кадрі та відбитися від нього.

Новий ефект, що спочатку створювався для iPhone 12 Pro, з часом знайде ширше застосування. Його автором став AR/VR-розробник Гаррет Фасільєр (Garrett Fuselier), минулого тижня він виклав прев'ю цієї штуки у своєму LinkedIn.

Snapchat теж намагається не відставати. Представники компанії анонсували нові опції на основі LiDAR для Lens Studio, щоб дозволити авторам контенту створювати свої власні лінзи з використанням цієї технології. Варто відзначити і Facebook, яка має платформу для створення ефектів доповненої реальності Spark AR.

Технологія LiDAR може значно вдосконалити цифрові інструменти. Додатки для примірки одягу на основі AR, та інші подібні рітейл-інновації, які дають можливість покупцеві відчути ефект присутності в реальному магазині.

За деякими оцінками, в 2024 році AR принесе індустрії реклами $8 млрд доходу, минулого року фінансові надходження від AR були на рівні $1.4 млрд. Тому найближчим часом варто очікувати на нові інновації зі сфери AR, які ще краще взаємодіятимуть з реальними об'єктами.