Вихід із безпечного режиму на Android: що робити

Anonim

Як відключити безпечний режим на Андроїді - найкращі способи

Абсолютна більшість досвідчених користувачів операційної системи Android знають про те, що в ній є безпечний режим, який призначений для того, щоб вирішувати деякі проблеми з гаджетом і усувати системні неполадки. Новачки ж не здогадуються про таку корисну функцію. Багато хто з них бачив цей напис, але не знає, що він означає. У статті буде розказано, що це за опція і як відключити безпечний режим на Андроїді.

Що таке безпечний режим на Android

Safe Mode OS Android – це такий режим роботи системи, який при запуску деактивує всі ПО людини, скрипти, фонові служби та автозавантаження. У цьому моді запускаються тільки системні та найнеобхідніші служби і не можуть бути завантажені ті сервіси, які відкриваються в автоматичному режимі при запуску телефону у звичайний час.

Safe Mode дозволяє прибрати безліч помилок, які не дають операційній системі нормально функціонувати

Важливо! Функція Safe Mode повністю повторює ту, яку всі звикли бачити на платформі для персональних комп'ютерів Windows.

Як усі знають, система Андроїд є дуже демократичною по відношенню до своїх користувачів. Вона дозволяє їм робити практично все, що хочеться, а якщо отримати права суперкористувача, то можна буквально змінити її до невпізнанності і налаштувати під себе.Жодна інша платформа цим похвалитися не може. За такі дії іноді потрібно розплачуватися помилками та збоями у роботі. Справа в тому, що недосвідчена людина може спокійно видалити будь-який системний файл і тим самим порушити цілісність каталогу. Особливо характерне це явище для рутованих гаджетів. Впоратися з цим і зрозуміти, у чому полягає несправність допомагає якраз таки безпечний режим.

Діалогове вікно, що з'явилося, може означати, що буде включено режим безпеки

Для чого використовується безпечний режим на Андроїд

Як вимкнути безпечний режим на Андроїді Samsung

Якщо на смартфоні людини встановлено величезну кількість різних додатків, система починає сильно класти і гальмувати, а користуватися нею стає все важче і важче. Особливо це стосується тих гаджетів, які є морально застарілими та працюють на операційній системі старих версій.Як можна здогадатися, така поведінка найчастіше безпосередньо пов'язана із встановленими програмами. Щоб упевнитися в цьому, використовують запуск у безпечному режимі. Він виключає роботу всіх служб, крім системних і дає точно зрозуміти, чи є софт користувача причиною всіх несправностей. Іноді безпечний режим використовують для того, щоб деінсталювати програму, яка не може бути видалена в стандартних умовах.

Важливо! Якщо стає зрозуміло, що всі збої відбуваються через якийсь додаток, необхідно видалити або перевстановити його, а також спробувати оновлення до актуальної версії.

Safe Mode може вимикати телефон, якщо той заражений вірусами або переповнений програмами

Також режим безпечного запуску операційної системи Андроїд використовується у тих випадках, коли є підозра, що певна програма є причиною всіх помилок, повільного завантаження та інших неприємностей.У цьому випадку виконують завантаження, видаляють компонент або цілу програму, виходять з режиму безпеки та перевіряють, чи відновилася нормальна та коректна робота ОС Андроїд.

Включити Safe Mode досить просто. Для цього необхідно дотримуватись поетапної інструкції, наведеної нижче:

  1. Натиснути та утримувати кнопку блокування або живлення телефону доти, доки не з'явиться системне вікно з можливістю зробити вибір.
  2. Дочекатися вікна та замість того, щоб натиснути сенсорну кнопку вимкнення, як це робиться при завершенні роботи, задати її.
  3. Отримати повідомлення з текстом про те, чи дійсно користувач бажає перейти в Safe Mode, адже в ньому абсолютно все програмне забезпечення від сторонніх розробників буде недоступне. Програми будуть включені після повернення у звичайний режим.
  4. Підтвердити свій намір натисканням кнопки «Ок».
  5. Почекати, поки телефон перезавантажиться.
  6. Працювати в безпечному режимі.

Одразу після перезавантаження ОС Андроїд повідомляє користувача про те, що той потрапив у безпечний режим. Визначити це можна за ярликами всіх сторонніх програм та ігор: вони будуть знебарвлені (забарвлені в сірий колір).

Далі можна спокійно видаляти непотрібні та проблемні програми для оптимізації внутрішньої та оперативної пам'яті та всієї операційної системи. Наступний запуск буде виконано штатно.

Під час подібного завантаження телефон може виглядати не так, як зазвичай

Як вимкнути безпечний режим за допомогою системної команди

Що таке безпечний режим на Андроїді - запуск та використання

Іноді безпечний режим включається сам, коли системі не вистачає пам'яті.У цьому випадку рекомендується видалити всі непотрібні програми та служби, а потім перезавантажитись у звичайному вигляді. Не все завжди відбувається гладко і навіть у випадку, якщо деякі програми видалені та пам'ять очищена, телефон все одно при перезавантаженні потрапляє в режим безпеки. Якщо ж завантаження виконується штатно, то цілком може бути і таке, що жодну програму з Google Плей скачати не вийде. У таких моментах слід деактивувати безпечний режим.

Способів існує чимало. Описаний у розділі полягає у використанні системної команди. У той час, коли мод активний, у нижній частині екрана або вгорі (панель сповіщень) може відображатися повідомлення «Безпечний режим увімкнено». Часто смартфон переходить у нього, коли ОС відчуває загрозу вірусів або вони вже почали творити свої «брудні» справи. Деактивація за командою можлива так:

  1. Знайти, де саме розміщується напис.
  2. Натиснути по ній для виклику меню вимкнення.
  3. Вибрати параметр «Перезавантажити» та підтвердити свої наміри.
  4. Дочекатися поки смартфон вимкнеться, перезавантажиться і завантажиться звичайним способом.

В Safe Mode весь екран телефону або лише користувацькі програми відфарбовуються в сірий колір

Як вийти з безпечного режиму при перезавантаженні пристрою

Windows XP: як зайти в безпечний режим

Часто буває таке, що написи на панелі повідомлень немає, як і внизу. І тут можна діяти радикальніше і жорсткіше. Для цього необхідно дотримуватись поетапної інструкції, наведеної нижче:

  1. Натиснути на аналогову кнопку вимкнення/перезавантаження для виклику відповідного меню.
  2. Дочекатися появи вікна та вибрати пункт «Вимкнення».
  3. У наступному вікні натиснути на «Вимкнути електроживлення» або просто «Перезавантаження».
  4. Зачекати поки гаджет виконає команду і перезавантажиться у звичайному режимі.

Якщо телефон не хоче вмикатися, то необхідно активувати його шляхом натискання тієї ж аналогової кнопки, якою було виконано перезавантаження. Її необхідно утримувати до включення екрана або характерної вібрації.

Ще один радикальний спосіб виходу з режиму - вилучення акумуляторної батареї з девайса. Мінус його в тому, що він не працює для смартфонів, з яких не можна вийняти батарею. Загальна послідовність дій така: відключити телефон, вийняти батарею, почекати кілька хвилин, вставити акумулятор назад, увімкнути телефон.

Зняти гаджет із Safe Mode легко, виконавши банальне та просте перезавантаження

Як вимкнути безпечний режим через налаштування

Впоратися з Safe Mode можна і за допомогою системних налаштувань. Часто він включається, якщо одна чи кілька програм порушили цілісність роботи системи. Необхідно визначити, які програми були встановлені нещодавно та видалити їх або оновити до поточної версії. Вийти з режиму допоможе видалення сміттєвих файлів та неправильного КЕШу. Для цього:

  1. Треба перейти в стандартний засіб для оптимізації та очищення системи.
  2. Провести сканування на наявність всіх сміттєвих даних.
  3. Очистити їх разом з кешем.
  4. Видалити великі файли та виконати перезавантаження.

Якщо це не допоможе, то потрібно буде перевірити всі програми, які встановлені на телефоні та видалити деякі з них.

Вивести смартфон із безпечного режиму можна за допомогою системних налаштувань та очищення сміття

Таким чином, було розглянуто як вимкнути безпечний режим на Андроїді та чому він включається. Активують його для вирішення багатьох завдань, пов'язаних з системними помилками, вірусами і шкідливими програмами, а також зі сміттєвими файлами і кешем. Якщо телефон раптом або поступово почав класти і працювати повільно, то ввімкнеться безпечний режим Android, відключати який іноді не так просто. Для цього вище і було описано ряд способів.