Увімкнення та вимкнення безпечного режиму на Samsung з Android: чому не вимикається

Anonim

Як вимкнути безпечний режим на Андроїді Samsung

Samsung вважається одним з найнадійніших виробників гаджетів. Телефони та планшети цього бренду користуються великою популярністю. Але нерідко користувачі стикаються із ситуацією, коли гаджет завантажився у безпечному режимі. Причиною можуть стати як неполадки в телефоні, так і ненавмисне натискання кнопок. Незважаючи на те, як це сталося, потрібно знати, як відключити безпечний режим на Андроїді Samsung.

Безпечний режим – що це таке

Безпечний режим – це стан гаджета, який виникає через збій у роботі будь-якого програмного забезпечення. Він використовується для завантаження за замовчуванням. Якщо телефон починає працювати в Safe Mode, то вся персоналізація, яка була раніше встановлена ​​на пристрої, зникає. Будь-які програми, завантажені користувачем самостійно, будуть виглядати як видалені. У такому режимі відображаються лише програми та файли, встановлені виробником. Все, що завантажено вручну, стає недоступним для користування.

Работа в безпечному режимі захищає гаджет від збоїв через шкідливі програми

Важливо! Як тільки гаджет увійде в нормальний режим, всі функції знову відновляться.

Розробники використовують безпечний режим зазвичай для того, щоб видалити або налагодити роботу програми, яка може заважати роботі гаджета.Користувачеві не вдасться встановити нове ПЗ або запустити раніше завантажене. Про те, що гаджет функціонує в безпечному режимі, свідчить знак «Safe Mode».

Розробники виділяють три основні правила, пов'язані з роботою телефону в Safe Mode:

  1. Це особливий спосіб завантаження операційної системи. Він використовується тільки для надання доступу до системних програм.
  2. Завантаження при активованому безпечному режимі все одно відбувається. Винятком буде лише критична поломка гаджета.
  3. Якщо після включення Safe Mode так і залишилися проблеми з роботою пристрою, потрібно шукати причину збою в апаратній поломці.

Головна функція, яку має виконувати безпечний режим, полягає у перевірці на можливі віруси всіх програм та програм, що завантажуються користувачем.

Як увімкнути безпечний режим

Як вимкнути безпечний режим на Андроїді - найкращі способи

Щоб увімкнути Safe Mode на Samsung Galaxy, потрібно зробити наступне:

  1. Вимкнути пристрій.
  2. Натиснути кнопку живлення.
  3. Утримувати кнопку збільшення гучності, доки не ввімкнеться безпечний режим. При цьому важливо розуміти, що більшість функцій телефону будуть недоступні.

Включити функцію Safe Mode можна за допомогою утримання кнопки гучності

Вимкнення безпечного режиму

Що таке безпечний режим на Андроїді - запуск та використання

Незалежно від причини, через яку активувався режим безпеки, прибрати його можна кількома способами. Вони застосовуються до будь-яких телефонів виробника Samsung.

Перезавантаження пристрою

Це найпростіший спосіб, за допомогою якого можна вийти з Safe Mode. Перезавантаження дозволить усунути технічну неполадку, яка включає і відключення безпечного режиму. Рекомендується згадати останнє програмне забезпечення, яке було встановлено на телефон, оскільки збій стався, швидше за все, через нього. Додаток потрібно видалити, а потім перезавантажити гаджет.

Щоб вимкнути безпечний режим за допомогою перезавантаження, потрібно здійснити наступні дії:

  1. Знайти в налаштуваннях телефону меню «Диспетчер додатків».
  2. У списку вибрати додаток, який спричинив збій.
  3. Натиснути на нього, а потім активувати кнопку «Видалити».
  4. Після видалення утримуйте кнопку живлення, щоб перезавантажити пристрій.

Якщо все зроблено правильно, телефон перезавантажиться і повернеться до роботи в нормальному режимі.

Спосіб вимкнення – перезавантаження телефону

Утримання кнопки гучності

Якщо після перезавантаження проблема не зникла, можна спробувати метод за допомогою кнопки регулювання гучності. Для цього потрібно вимкнути гаджет за допомогою кнопки живлення. Після вимкнення телефон потрібно ввімкнути знову, натискаючи одночасно на кнопки живлення та збільшення гучності.

Витяг СІМ-карти та акумулятора з телефону

Якщо вийти з Safe Mode наведеними вище способами не виходить, можна спробувати третій спосіб. Для цього необхідно виконати такі дії:

  1. Вимкнути телефон, утримуючи кнопку живлення.
  2. Зняти задню кришку корпусу, вийняти акумулятор і SIM-карту. Залишити гаджет у такому стані на кілька хвилин. Таким чином вдасться зняти заряд, що залишився на пристрої.

На завершення потрібно вставити назад СІМ-карту та акумулятор, потім надіти задню кришку. Після цього можна увімкнути телефон стандартним чином. Такий спосіб допомагає прибрати безпечний режим.

Витяг СІМ-карти та акумулятора

Відновлення заводських налаштувань

Вимикати на Android Safe Mode можна за допомогою відновлення налаштувань, зроблених виробником. Цей метод рекомендується використовувати в тому випадку, коли інші способи не дають результату. Якщо незважаючи на проведені маніпуляції, режим безпеки виникає знову, найкраще повернути налаштуванням початковий вигляд. Швидше за все, користувачеві не вдається знайти ту програму, яка стала причиною виникнення збоїв.

Важливо! Перед тим як приступити до скидання всіх налаштувань на гаджеті, потрібно зробити резервну копію. У ній будуть збережені всі контакти, файли та папки. Після скидання всі дані, що зберігалися у телефоні, зникнуть. Відновити їх буде неможливо.

Щоб зробити копіювання, потрібно виконати такі дії:

  1. Зайти в налаштування телефону, натиснути «Резервне копіювання», потім скидання.
  2. Перед тим як активувати скидання, потрібно запустити процес копіювання, всі дані збережуться.
  3. Після того, як буде створена резервна копія, можна робити скидання до заводських налаштувань.

Як тільки буде зроблено підтвердження дії, повернути назад вже нічого не вийде. Перезавантажений телефон зможе працювати у звичайному режимі.

Використання функції апаратного скидання

Вимкнути обмежені функції можна за допомогою Hard Reset. Ця операція схожа на скидання заводських налаштувань. Але її проведення використовується метод розробника. При апаратному скиданні з телефону стирається пам'ять та кеш. Цього неможливо досягти, якщо використовувати просто заводське скидання.

Важливо! Функція Hard Reset допомагає очистити телефон до базового рівня. Після проведення такої операції він виглядатиме, як новий.

Щоб відновити нормальну працездатність гаджета за допомогою функції Hard Reset, потрібно зробити такі дії:

  1. Вимкнути пристрій.
  2. Завантажити його за допомогою функції відновлення. Способи як це зробити залежатимуть від моделі гаджета. Найчастіше це робиться натисканням на кнопки живлення, збільшення гучності та «Додому». Їх потрібно утримувати доти, доки на екрані телефону не з'являться значки всіх завантажених програм. Для різних моделей комбінації клавіш можуть відрізнятися. Кнопку гучності в деяких випадках потрібно тримати не на збільшенні, а на зменшенні.
  3. Натисканням кнопки регулювання гучності слід вибрати параметр «wipe data/ factory reset», потім підтвердити вибір.
  4. Через деякий час скидання буде завершено повністю.

Ці способи підходять для всіх моделей гаджетів Samsung, включаючи Galaxy Note, Mini, Tab, Grand.

Скидання налаштувань для оновлення програмного забезпечення

Що робити, якщо Safe Mode на Андроїді Samsung не забирається

Безпечний режим віндовс 8 - що це таке, як зайти

Safe Mode допомагає убезпечити телефон від потенційних загроз, але постійно використовувати його не слід. Ця функція неспроможна працювати постійно, оскільки розрахована цього. Тому через постійне включення можуть виникнути збої.

Рекомендується прибирати Safe Mode, як тільки проблема буде вирішена. Якщо після виконання всіх маніпуляцій він зберігається, слід звернутися до сервісного центру. Увімкнення режиму може бути пов'язане з поломкою телефону.

Використання апаратних кнопок для відключення

Одним із способів, як вимкнути безпечний режим на Андроїді Samsung, є використання апаратних клавіш гаджета. Для виконання операції необхідно зробити такі дії:

  1. Вимкнути телефон.
  2. Після того, як екран згасне, натиснути на кнопку живлення.
  3. Як тільки на екрані загориться напис Samsung, кнопку слід відпустити.
  4. Після цього треба швидко натиснути на зменшення гучності.

Якщо все виконано правильно, то на екрані гаджета повинен з'явитися напис, що підтверджує, що ввімкнувся звичайний режим роботи.

Вище перераховані всі основні способи, як повернути гаджету звичайний робочий функціонал. Якщо користувач увімкнув Safe Mode випадково, вийти з нього допоможе простий спосіб перезавантаження.Завдяки цьому гаджет перейде у свій звичайний режим. Коли проблема не зникає, потрібно спробувати усі способи. Якщо жоден з них не допомагає, швидше за все телефон вийшов з ладу через серйозну поломку. У такій ситуації його слід віддати до сервісного центру для проведення діагностики.