Як прибрати автовиправлення при введенні на андроїд: вимкнути автозаповнення

Anonim

Як відключити автозаміну на андроїді - налаштування клавіатури

Близько 4-5 годин на день витрачає середньостатистична людина на свій мобільний телефон. Багато хто проводить найбільше часу у листуванні з друзями, знайомими. Автозаміна – функція, про яку склалася двояка думка: одним подобається опція, інші постійно скаржаться, що система неправильно виправляє слова. Для другого типу людей є хороші новини: автозаміну можна відключити за лічені хвилини.

Що таке автозаміна, чим відрізняється від Т9 та автозаповнення

Перед тим як відключити автозаміну на OS андроїд, потрібно розібратися, що це таке. Функція являє собою засіб, призначений для автоматичного виявлення та виправлення помилок у словах, регістру літер та інших друкарських помилок. Крім того, автозаміна працює із символами. Наприклад, у текстовому редакторі Word від компанії Microsoft при наборі «1/2» та натисканні на пробіл система автоматично замінює літери на відповідний значок, перетворюючи символи на дріб. Однак автозаміна може працювати неправильно - замінювати правильні слова на інші.

Як вимкнути автозаміну на Android

Т9 - зовсім інша система, яку часто плутають із попередньою функцією. Вона розшифровується як «текст на дев'яти кнопках». Система набору відноситься до старих кнопкових телефонів, де на одній клавіші було розташовано кілька літер.Щоб набрати необхідний символ, доводилося кілька разів натискати одну кнопку. Жарти про «клятий Т9» з'явилися через випадки, коли потрібну букву випадково пропускали, і власник телефону був змушений повторити спробу. Тому система набору немає нічого спільного з автозаменой. Але багато хто вважає, що ці два поняття - одне й те саме.

Як виглядає Т9 клавіатура

Існує також автозаповнення. Це стосується браузерів. На багатьох сторінках розміщені форми: для паролів, логінів, електронних пошт, номерів телефонів, повідомлень тощо. При першому введенні браузер часто запам'ятовує інформацію. У випадку з конфіденційними даними, система запитує дозвіл у користувача. Після того як власник смартфона повернувся на сайт і натиснув на форму, заповнену раніше, то з'явиться список, що випадає, з можливими варіантами (запити, які відвідувач вводив раніше), свого роду підказками.

Автозаповнення є не на всіх сторінках, тому що це залежить від того, чи вказав розробник сайту потрібний параметр у коді або ні. Також на наявність функції впливають налаштування браузера.

Як прибрати автовиправлення на андроїді

Як вимкнути звук клавіатури на андроїді - докладна інструкція

Іноді ця функція рятує користувачів. Але часто трапляються випадки, коли система виправляє слова, коли цього робити не треба, бо це недостатньо інтелектуальна технологія. У такому випадку власники телефонів задаються питанням, як відключити автовиправлення на андроїд. Функцію можна вимкнути, а налаштувати можна менше, ніж за п'ять хвилин. Щоб позбутися опції, необхідно зробити таке:

  1. Потрібно зайти в налаштування пристрою будь-яким зручним способом.
  2. Після цього прокрутити меню вниз, вибрати пункт «Мова і введення».
  3. У вікні відображаються увімкнені клавіатури. Напроти активного інструменту для введення потрібно натиснути на значок налаштувань.
  4. Далі знайти пункт «Автовиправлення». У деяких пристроях параметр «Автозаміна». Необхідно зайти в розділ.
  5. Після натискання відкривається вікно, в якому є, як правило, чотири рівні роботи програми: відключити, помірне, активно і дуже активно. Потрібно натиснути на перший пункт, щоб зупинити роботу автозаміни. Готово, після цього опція не буде виправляти друкарські помилки.

Як вимкнути автокорекцію на андроїді

До уваги! У деяких смартфонах і планшетах назви пунктів у налаштуваннях і самих параметрів відрізняються. Це залежить від того, чи встановлена ​​на пристрої чиста версія операційної системи або з оболонкою. Наприклад, MIUI на телефонах від китайського концерну Xiaomi.Також на деяких апаратах стоїть піратська прошивка - програмне забезпечення, завантажене з форуму користувача.

Якщо покрокове керівництво вище не допомогло вирішити проблему, варто повернутися в меню налаштувань і скористатися рядком пошуку, ввівши туди ключові слова: «Автозаміна» або «Автовиправлення». Можливо, опції знаходяться в інших вкладках. Ще один метод - зайти на форум виробника та пошукати готове рішення.

Інструкція для пристроїв Xiaomi:

  1. Зайти в налаштування.
  2. Вибрати «Додатково». Пункт знаходиться в блоці «Паролі та безпека», «Батарея та продуктивність», «Програми».
  3. Натиснути на «Мова та введення».
  4. Потім вибрати «Управління клавіатурами».
  5. Під клавіатурою, що використовується, потрібно натиснути «Налаштування». За замовчуванням смартфони Xiaomi використовують Gboard. Переглянути поточну клавіатуру можна в меню «Мова та введення».
  6. В установках інструмента введення необхідно натиснути «Виправити текст». Пункт з іконкою букви «А» та галочки.
  7. Перед тим як відключити автозаміну на андроїді, варто ознайомитися з меню, тому що там є деякі функції, які можуть знадобитися. Для вимкнення опції потрібно переключити кнопку у відповідне положення навпроти пункту «Автовиправлення».

Що таке автозаповнення, як його налаштувати на андроїді

Як вимкнути синхронізацію на Андроїді?

Автозаповнення не відноситься до автозаміни. Ця функція працює, як правило, у браузерах. Більшість сайтів мають різні форми: для контактної інформації (ім'я, номер телефону, електронна пошта), повідомлень і т.д. Після того, як користувач запровадив інформацію вперше, вона зберігається. Це потрібно, щоб спростити подальше наповнення. Паролі зберігаються лише з дозволу власника облікового запису.

Варто зазначити, що не завжди автозаповнення працює. Це залежить від того, чи включив розробник сайту цю можливість.

Автозаповнення форми в браузері

Користувач може вимкнути функцію (наведена інструкція написана на прикладі браузера Google Chrome для ОС Android):

  1. Для початку потрібно відкрити програму для перегляду веб-сторінок.
  2. Потім натиснути на кнопку контекстного меню (іконка у вигляді трьох точок у правому верхньому куті вікна).
  3. У списку, що випадає, необхідно вибрати пункт «Налаштування».
  4. Після цього вибрати «Автозаповнення та платежі».
  5. Щоб вимкнути функцію, необхідно вимкнути параметр «Заповнювати форми автоматично».

Користувачеві також доступні опції для редагування даних. Для цього необхідно зробити таке:

  1. Повернутися до пункту «Автозаповнення та платежі».
  2. Після цього потрібно вибрати розділ «Спосіб оплати» або «Адреса та інші дані».
  3. У меню, що відкрилося, користувач може змінити, додати або видалити інформацію.

Ще одна корисна опція - перегляд збережених паролів:

  1. Зайти в налаштування браузера.
  2. Вибрати розділ «Паролі».
  3. Перший пункт відповідає за функцію збереження паролів, другий - за автоматичну авторизацію. Якщо дані від облікового запису збережені, система сама входить в обліковий запис, коли користувач відвідує сайт. Після цього йде список із усіма паролями. Для перегляду потрібно ввести код для розблокування пристрою або використовувати відбиток пальця, якщо є така можливість. Іконка урни дозволяє видалити запис.

Як настроїти інтелектуальне виправлення в клавіатурі на телефонах з андроїд

Як вимкнути Алісу на Андроїді - детальна інструкція користувача

У Android є спеціальна функція, що дозволяє не виправляти слова автоматично, а давати користувачам підказки над клавіатурою.

Наступні інструкції орієнтовані на Gboard, тому що це найпоширеніша вбудована клавіатура для телефонів з операційною андроїд. Такі програми, як Samsung Keyboard, SwiftKey, налаштовуються подібним чином. Єдине – можуть відрізнятися назви опцій. Однак суть залишається незмінною.

Перед тим як на андроїді відключити інтелектуальне виправлення слів, потрібно розібратися в принципі роботи системи:

  1. Потрібно зайти в будь-яку програму, в якій є текстове поле, наприклад, нотатки. Потім натисніть, щоб з'явилася клавіатура.
  2. Коли користувач починає вводити слово, зверху з'являються підказки. Якщо випливає вираз підходить, то необхідно натиснути на нього, щоб воно перенеслося в текстове поле.
  3. Бує, що система пропонує невідповідні слова. У такому разі рекомендується утримувати помилкове словосполучення та перенести його на іконку кошика.

Як прибрати інтелектуальну автозаміну слів на андроїді? У такому разі допоможе наступне керівництво:

  1. Зайти в налаштування пристрою.
  2. Вибрати «Мова та введення» (у деяких апаратах «Додатково» або «Ще»).
  3. Потім вибрати «Управління клавіатурами».
  4. Під Gboard потрібно натиснути «Налаштування».
  5. Клікнути на «Виправлення тексту».
  6. Вимкнути параметр «Показувати смугу пропозицій».

Клавіатура з підтримкою Т9 на андроїд

Для бажаючих використовувати інструмент для введення, в якому можна переключитися на старий добрий Т9, є спеціальні програми. Наприклад, Smart Keyboard. Є 2 варіанти програмного забезпечення: безкоштовна та повна версія за 2.50 дол.

В офіційному магазині Google Play Market клавіатуру вже завантажили більше 1 млн разів. У додатку є всі необхідні опції, які можна налаштовувати під себе: від автозаміни до підказок.

Smart Keyboard в Гугл Плей

Введення підтримує більшість мов, включаючи українську та російську. Також є можливість використовувати жести, емодзі, голосове введення. З іншого боку, словник сам розуміє, коли користувач вводить інформацію. Клавіатура Т9 для андроїд виконана в традиційному стилі кнопкових телефонів.

Автозамена - корисний інструмент, який іноді спрощує життя. Однак не варто плутати її з Т9 та підказками. Головне – налаштувати всі ці функції під себе. У такому разі вводити текст буде набагато простіше.

Ціни у статті вказані на березень 2020 р.