Як почистити пам'ять на телефоні Андроїд Samsung: звільнення місця в сховищі

Anonim

Як очистити пам'ять на Андроїді Samsung - докладна інструкція

Нестача пам'яті на смартфоні заважає використовувати пристрій: неможливо скачати гру або утиліту з Play Market, фотографувати та знімати відео. Є й інші незручності, пов'язані з цією проблемою, які надокучують користувачеві. Існує кілька правильних способів звільнити місце на телефоні або планшеті від Samsung будь-якої версії та лінійки: Galaxy, J, A та інших. До них відноситься повне або часткове очищення за допомогою вшитих функцій або сторонніх програм.

Чим може бути забита пам'ять смартфона Samsung

Перед тим як очистити пам'ять на андроїді Samsung, потрібно розібратися про причини її нестачі. Є два види пам'яті: оперативна та внутрішня (вбудована). Оперативка призначена для швидкого запам'ятовування інформації. Ці дані використовують програми, щоб кожного разу не діставати їх із внутрішнього сховища. А у вбудованій пам'яті зберігаються всі файли: додатки, фотографії, відео, музика, кеш і таке інше.

Як звільнити місце на телефоні або планшеті Samsung

Якщо під час встановлення програмного забезпечення висвічується повідомлення про те, що пам'ять пристрою заповнена на Android телефоні від Samsung, то проблема у вбудованому сховищі. Вона забивається різними файлами.

Кеш

Кеш утворюється від кожної програми після встановлення.При відкритті використовується cache для швидкого завантаження необхідної інформації. Програмне забезпечення легше створити цю інформацію один раз і використовувати надалі. Проте система сама не очищає ці файли, а програми оновлюються, створюють новий кеш, але старий нікуди не пропадає. До цього пункту також можна віднести тимчасові файли, історію браузера.

Системні програми

Системні програми, які вшиті в ОС Андроїд, нерідко забивають пам'ять. Деякі їх необхідні для коректної роботи прошивки. Їх список можна переглянути в налаштуваннях, натиснувши на відповідну кнопку.

Важливо! Не рекомендується очищати дані власноруч, тому що операційна система може перестати працювати, якщо видалити важливий файл.

Додатки та файли

Третя причина переповненої пам'яті - непотрібні програми, велика кількість фото та відео в галереї, завантаження та ін.Це залежить від користувача. Власники смартфонів, які недостатньо добре знаються на таких пристроях, часто забувають час від часу чистити завантаження, видаляти ПЗ, яке не використовується, зберігати медіа на хмарних сховищах.

Немає вільної пам'яті на Samsung

Як подивитися статистику із завантаженості пам'яті телефону Samsung

Як очистити оперативну пам'ять на андроїді

Є можливість подивитися, скільки місця доступно в сховищі, і чи потрібно почистити смартфон. Перед тим як очистити пам'ять телефону на ОС Android, потрібно дізнатися, що займає так багато гігабайт. Перевірити це можна в такий спосіб:

  1. Зайти в меню налаштувань будь-яким зручним способом. Для цього потрібно знайти відповідну іконку в меню або провести пальцем від верху дисплея до середини. Потім - вибрати значок у вигляді шестерні.
  2. Після цього - опуститися вниз, вибравши пункт «Пам'ять».
  3. У розділі є статистика.

Крім того, в лінійці Note є програма «Мої файли». У вікні відображаються різні іконки: фотографії, завантаження, відео, аудіо та ін. Також там є пункт "Пам'ять пристрою", "Картка пам'яті" та різні хмарні сховища. З цієї програми можна також переглянути статистику, вибравши потрібну вкладку.

Рекомендується подивитися, що займає найбільше місця. Це допоможе надалі для очищення. Наприклад, якщо на телефоні є п'ять тисяч відео, немає сенсу видаляти кілька додатків. Звільнити пам'ять можна, почистивши галерею. Існують сторонні програми, які показують стан сховища. Наприклад, CCleaner. Такі утиліти, як правило, пропонують очищення.

Використання вбудованих функцій телефону Samsung для очищення пам'яті

Як очистити кеш на андроїді - пристрої Samsung, Lenovo та Sony

У смартфонах від концерну Samsung є можливість автоматичної оптимізації внутрішнього сховища. Для очищення потрібно відкрити налаштування, вибрати пункт пам'ять, натиснути кнопку "Очистити". Ця функція знаходиться в самому низу, тому потрібно перегорнути. Такий спосіб автоматично вибирає тимчасові файли та видаляє їх. Є спосіб, як зробити це вручну.

«Мої файли» у смартфоні Samsung

Для цього необхідно зайти в той же розділ налаштувань пам'яті, після чого - натиснути кнопку додаткових функцій (три точки в правому верхньому куті дисплея), вибрати «Очистити пам'ять». У цьому вікні є докладніші налаштування, що дозволяють знищити великі файли, додатки, які не використовуються, дублікати.

Корисна інформація! У вкладці з однаковими даними відображається оригінал і дубльована версія. Тому, якщо це що-небудь важливо, рекомендується видаляти одну копію.

Также варто позбутися від користувача файлів. Для цього необхідно зайти в той же розділ налаштувань, переглянути вниз і натиснути на «Файли користувача». На екрані з'являться категорії. Щоб очистити місце на карті пам'яті, необхідно спочатку вибрати внизу відповідну опцію.

Як звільнити пам'ять на телефоні Android за допомогою сторонніх програм

Іноді вшиті можливості пристрою справляються недостатньо добре. Для цього можна використовувати сторонні утиліти, що очищають сміття та тимчасові файли за лічені хвилини. Таких програм існує безліч, але одна з найпоширеніших і найефективніших - CCleaner.

Як очистити пам'ять на андроїді - звільнення зайнятого місця

У програми є аналоги, але цей продукт вже завантажили понад 50 мільйонів разів.

До списку функцій утиліти входить:

  • очищення кеш-файлів;
  • оптимізація оперативної пам'яті;
  • прискорення телефону.

Основна перевага - програмне забезпечення важить близько 14 мегабайт. Утиліти-конкуренти займають 30 або більше МБ. Для пристроїв з малою кількістю вільного місця, встановлення буде проблематичним. Однак розробники CCleaner передбачили це, зменшивши вагу свого продукту.

CCleaner показує статистику сховища: кількість вільної пам'яті, скільки займають конкретні категорії та ін

Після запуску користувачеві запропонують повну версію, від якої можна відмовитися. Потім програма попросить надати дозволи. Коли власник смартфона зробить все за інструкцією, йому буде доступне сканування, після якого можна очистити непотрібні дані, прискорити систему, звільнити оперативну пам'ять. Інтерфейс утиліти простий - розібратися зможе кожен.

Утиліта для очищення в Google Play Market

Інші способи очищення пам'яті на телефоні Samsung

Є ще кілька методів, як звільнити пам'ять на ОС Android:

  • Видалити непотрібні програми вручну.
  • Очистити кеш та дані великих програм.

Після видалення інформації про гру або утиліту пропадає весь прогрес. Наприклад, якщо у програмі необхідно авторизуватися, то доведеться ще раз ввести інформацію для входу. Тому рекомендується переконатися, що логін та пароль відомі.

Інші методи:

  • Використовувати хмарні сховища. На них можна зберігати відео, аудіо, книги, документи, музику та інші файли.
  • Карта пам'яті допоможе значно збільшити об'єм пристрою.
  • Відновити смартфон до заводських налаштувань. Це найрадикальніший спосіб, бо всі дані пропадуть. Рекомендується зробити резервні копії.

Якщо не очищати пам'ять пристрою, то вона коли-небудь закінчиться. Тому рекомендується регулярно користуватися вищезазначеними методами. Таким чином можна звільнити до декількох гігабайт на сховище.