Форматування SD картки пам'яті на Android смартфоні: який формат системи на флешці

Anonim

Як відформатувати флешку на телефоні Андроїд

Коли файлова система Андроїд починає давати збій, під час роботи з'являються помилки, користувачі шукають способи, як виправити ситуацію. Найчастіше несправності відбиваються на роботі SD накопичувача. Він перестає працювати коректно. У такій ситуації найкращий вихід – це знайти спосіб, як відформатувати флешку на Андроїд телефону. Ця процедура змусить працювати її правильно.

Для чого форматувати SD-карту на Андроїді

Сучасні смартфони можна придбати з об'ємом пам'яті до 64 гігабайт. Але активне користування гаджетом швидко зменшує його. Програми, ігри, відео та фото заповнюють навіть такий значний обсяг у короткі терміни. Як тільки сховище забивається файлами, система починає подавати сигнал.

Більшість проблем з некоректною роботою SD накопичувача пов'язана з переповненою пам'яттю

Щоб цього не відбувалося, у кожен смартфон вмонтовано слот для розміщення карти зовнішньої пам'яті. Завдяки йому у користувача з'являється можливість збільшувати обсяг гаджета пам'яті до 100 Гб. Але часто зустрічаються ситуації, коли і SD-card починає давати збій. У такій ситуації необхідне форматування SD-карти для Андроїд.

Необхідність форматування може виникнути у таких випадках:

  • перестають працювати завантажені програми, неправильно записуються файли;
  • з'являються критичні помилки файлових систем;
  • із-за помилок у розділах скорочується загальний обсяг пам'яті картки;
  • багато файлів на карті непотрібних;
  • необхідно перенести картку пам'яті в інший гаджет.

Форматування картки пам'яті на Android означає повне очищення. У зв'язку з цим, перш ніж приступити до процедури, потрібно зберегти всі дані, що містяться на ній, захистити їх, тобто зробити резервну копію. Найкраще перенести файли з карти на комп'ютер.

Найчастіші проблеми з роботою CD карт – перестають працювати програми

Як відформатувати флешку на телефоні Андроїд через налаштування

Незалежно від того, чому необхідне форматування MicroSD карти, робиться це однаковими способами.За допомогою процедури можна видалити всі файли, виправити збої в роботі розділів, підготувати карту для використання в іншому гаджеті. У всіх цих випадках застосовується стандартний процес форматування.

Як відформатувати телефон андроїд - форматувати вбудовану пам'ять

Розробниками операційної системи передбачений зручний спосіб. У кожній версії програмного забезпечення є інструмент для легкого форматування. Найпростіший варіант – зробити форматування через налаштування пристрою.

Щоб зробити процедуру через налаштування, необхідно виконати такі дії:

  1. Вставити SD-карту в спеціальний слот. Перевірити, щоб система визначила її наявність.
  2. Як тільки флешка буде активна, користувач зможе відкрити її менеджеру файлів або налаштування телефону.
  3. Далі необхідно знайти в меню розділ – «Налаштування», «Пам'ять», «Сховище».
  4. Дальші дії залежатимуть від моделі гаджета. Якщо це Samsung, то для форматування необхідно відключити карту, потім натиснути кнопку «Формат карти».

Найчастіше функція «Форматувати SD» активна відразу. Власник телефону може швидко очистити накопичувач від усіх файлів.

Важливо! Вся інформація з картки буде видалена без можливості відновлення.

Форматування через налаштування гаджета відноситься до найзручнішого та найпростішого способу

Форматування SD-карти на Android за допомогою файлових менеджерів

Як підключити флешку до смартфону андроїд через USB - інструкція

Процес видалення непотрібної інформації може бути запущений через файловий менеджер. Ця програма, встановлена ​​на гаджетах з системою Андроїд. Воно призначене для керування всім вмістом пристрою. Додаток дозволяє організувати роботу з файлами.

Який формат флеш карт підтримують Андроїд пристрою

Перед початком процедури потрібно визначити, в якому форматі форматувати флешку для Андроїд. Телефони на цій платформі здатні працювати у чотирьох форматах. Вони підтримуються більшістю пристроїв, у тому числі персональними комп'ютерами. До таких файлових систем належать:

  • FAT;
  • FAT32;
  • exFAT;
  • NTFS.
LTE - що це таке в телефоні андроїд, як користуватися

Будь-який із цих форматів призначений для зберігання всіх типів файлів. Але кожен з них має ряд недоліків та переваг.

Fat32

Цей формат є покращеною версією FAT, яка збереглася у старих моделях, але зараз уже не застосовується. FAT32 користується великою популярністю у користувачів гаджетів.Також він актуальний як файлова система для накопичувачів USB. Якщо вибрати для форматування цей варіант, флешка буде підтримуватися на будь-якому пристрої, включаючи:

  • смартфони,
  • персональні комп'ютери,
  • різні мультимедійні пристрої.

Для доступу до цього формату флешки для Андроїд може використовуватися загальний обсяг більш ніж 100 Гб, він не обмежується. Але при цьому має бути дотримана важлива умова: кожен файл, що обробляється, за розміром не може перевищувати 4ГБ. Це не проблема для користувачів телефонів, так як такий розмір файлів зустрічається дуже рідко, це суттєвий об'єм.

Важливо! У формату є свій мінус. При форматуванні виникає проблема, як зберегти відеозаписи та файли кешу. Вони можуть займати великий обсяг пам'яті.

NTFS

Цей файл найбільш поширений у користувачів персональних комп'ютерів. Формат використовується для роботи з операційною системою Windows. Він має ряд переваг, які роблять його популярним. Головна особливість полягає у відсутності обмежень за обсягом файлів.

Цей формат підходить для тих, кому потрібно обробити папки великих розмірів, що містять відеозаписи. NTFS популярний також обсягом накопичувача, швидкістю переробки інформації та надійністю функціонування.

Але формат має істотний недолік: він підтримується не всіма пристроями. А це суттєва проблема. Його вибирають тільки в тому випадку, якщо впевнені, що планшет або смартфон надалі зможе прочитати інформацію з відформатованої флешки.

Інші формати

Користувачі можуть вибрати ще один формат - exFAT. Це один з останніх різновидів файлової системи, яка доступна на платформі Android. Головна особливість exFAT полягає у повній відсутності обмежень, які характерні для попередніх версій.

Такий формат рекомендується вибирати для карток пам'яті великого розміру. Він підходить для того, щоб зробити флешку основним внутрішнім сховищем інформації, на який здійснюватиметься запис мультимедіа та системного кешу.

До уваги! У даного формату є відчутний мінус – це сумісність. У користувачів може виникнути проблема підтримки на старих моделях смартфонів деяких мультимедійних файлів.

Але для власників сучасних гаджетів – це один із найкращих форматів. Він дає можливість обробляти інформацію, фото та відео на максимальній швидкості.

Перед тим як форматувати флешку на телефоні Андроїд, потрібно визначатися з форматом

Форматування картки пам'яті Android через Recovery

Вибираючи спосіб, як відформатувати СД-карту на Андроїді, можна скористатися спеціальними програмами.Якщо немає можливості підключитися до персонального комп'ютера, і при цьому параметри гаджета не дають можливість зробити форматування вручну, можна скористатися програмами Play Market.

Найпопулярнішими програмами вважаються:

  • SD Maid – це інструмент, який призначений для швидкого та якісного очищення місця зберігання від непотрібних файлів.
  • SDCard Manager - файловий провідник.
  • SDCard Formatter – одна з найпростіших програм, яка стирає непотрібні файли простим натисканням кнопки.

Інтерфейс усіх програм однаковий. Найчастіше користувачі використовують програму Recovery. Фахівці відносять такий метод до небажаних. Не маючи досвіду, можна значно пошкодити накопичувач. Використовувати його рекомендується тільки в крайніх випадках, коли вже жоден з методів результату не приніс.

Важливо! Перед тим як приступити до роботи, потрібно розуміти, що при правильному виконанні дій Мікро SD буде очищена без труднощів.Але якщо щось піде не так, у цьому випадку буде порушено весь захист компонентів системи. Вирішити проблеми надалі можна буде лише у сервісному центрі.

Щоб застосувати для форматування програму Recovery, потрібно виконати такі дії:

  1. Зайти в режим, попередньо вимкнувши гаджет.
  2. Затем потрібно натиснути одночасно кнопку блокування екрану та регулювання швидкості.
  3. Користуючись регулюванням звуку, потрібно перейти до пункту Mounts and Storage.
  4. Вибрати рядок Format SD-card. Її потрібно виділити за допомогою кнопки блокування.

Як тільки ці дії будуть зроблені, запуститься процес очищення, залишиться лише перезавантажити гаджет стандартним способам.

Форматування картки пам'яті можна проводити з використанням завантажених програм.

Що робити, якщо не форматується SD-карта на Андроїд

Не у всіх випадках виходить відформатувати SD-карту вручну, використовуючи стандартні способи. Якщо ці спроби не дають результату, можна скористатися персональним комп'ютером. Це зручний варіант, тому що можна не тільки очистити накопичувач, використовуючи кілька форматів, але й перекинути всю потрібну інформацію на комп'ютер.

Важливо! Щоб персональний комп'ютер зміг розпізнати приєднаний до нього гаджет, потрібно встановити спеціальний драйвер. Якщо на комп'ютері його немає, можна скачати в режимі онлайн до того моменту, поки не буде під'єднана карта.

Можна виникнути ситуація, коли ПК не бачить смартфон доти, доки не будуть включені права розробника. Щоб активувати їх, потрібно увійти в налаштування, перейти до розділу "Про телефон", натиснути на пункт меню "Номер складання". Потім потрібно перейти назад у параметри та натиснути кнопку «Для розробників».Після цього можна активувати налагодження USB.

Форматування через ПК

Після проведених маніпуляцій персональний комп'ютер повинен побачити підключений гаджет. Після цього залишається виконати такі дії:

  1. Відкрити системне меню.
  2. Вибрати пункт «Підключено як медіапристрій».
  3. Зайти до папки «Цей комп'ютер»
  4. Відкрити SD-карту, що відображається.
  5. Скопіювати потрібний файл і перенести його на ПК.

Після перенесення інформації залишається активувати форматування, для цього потрібно правою кнопкою вибрати рядок «Форматування».

Система дає можливість вибрати ступінь очищення. Вона може бути класична чи швидка. Найкраще вибирати перший варіант. Після цього потрібно вибрати формат картки SD для Android.

Таким чином, форматування флешок для телефонів на базі Андроїд – один із найефективніших способів вирішити проблему зі збоями в роботі системи через переповнення сховища пам'яті.