Оновлення програм на телефоні андроїд: де знайти і як увімкнути

Anonim

Як оновити програму на андроїді вручну та через мобільний Інтернет

Для програм та програм на Android регулярно виходять оновлення, які включають нові функції, можливості, виправлення помилок, доопрацювання неточностей. Далеко не всі власники смартфонів та інших гаджетів знають, як оновити програму на андроїд. Для виконання цієї процедури існує кілька доступних та зручних методів.

Чи потрібні оновлення програм на Android

Оновлення програм можливе різними способами

Оновлювати програми потрібно з наступних причин:

  • будь-яке ПЗ недосконале, розробники постійно знаходять недоліки своїх програм, усувають їх, полегшують роботу та використання, тому випускають покращені версії;
  • з часом працездатність деяких програм може змінюватися, ставати гірше або відмовлятися функціонувати зовсім;
  • можна пропустити нові корисні функції та можливості, які підготували розробники.

Зверніть увагу! Якщо програма без оновлення працює добре, у всьому влаштовує користувача, можна вимкнути обов'язкове встановлення свіжих версій. Але бажано все-таки переглянути зміни в нових версіях, вибрати на своєму пристрої ручне керування, щоб робити це лише у відповідний момент.

Пошук та перевірка наявності оновлень для додатків на Android

Як оновити Інстаграм на андроїді вручну або в автоматичному режимі

Перед тим як оновлювати програми на Android, потрібно переконатися в тому, що дійсно існує його нова, вдосконалена версія. Переважна більшість програм встановлюється зі спеціального магазину Play Market, тому знайти і перевірити наявність оновлень можна саме в ньому. Для цього слід:

  1. Відкрити магазин Play Market.
  2. У лівому верхньому кутку знайти кнопку меню, яка позначається значком із трьома горизонтальними смужками.
  3. В ньому вибрати пункт «Мої програми та ігри». На екрані з'явиться список усіх програм, які встановлені на пристрої.
  4. Поруч із тими, у яких є свіжі версії, буде розташована кнопка «Оновити».

Послідовність дій для відкриття розділу

До уваги! Якщо пропозицій багато, щоб не встановлювати кожну окремо, можна вибрати пункт «Оновити всі програми». І тоді того ж дня встановляться свіжі версії для кожної програми.

Оновлення програм з Play Market вручну

Як віндовс 7 оновити до останньої версії автоматично або вручну

Розібратися з тим, як оновити програму або гру на андроїді вручну, зможе кожен користувач. Все в тому ж меню в PlayMarket з доступними іграми та сервісами поряд з кожним з них є кнопка «Оновити», якщо вийшла свіжа покращена версія. Але на багатьох пристроях включено опцію автооновлення.

Кнопки для ручного оновлення додатків

Однак деякі користувачі не люблять нововведення, функціонал певних програм їх влаштовує. Щоб система не встановлювала нову версію будь-якої програми щоразу самостійно, потрібно вимкнути опцію автооновлення та виконувати процедуру самостійно вручну.

Процес вимкнення автоматичних оновлень для конкретної програми:

  1. Потрібно зайти в PlayMarket.
  2. В меню знайти «Мої програми та ігри».
  3. Вибрати зі списку потрібну програму.
  4. Натиснути на її назву для відкриття на сторінці.
  5. У правому верхньому куті буде розташоване меню, заховане під значком трьох вертикальних точок.
  6. Останнім у ньому буде пункт «Автооновлення», поряд з яким можна встановити галочку.

Зверніть увагу! Якщо галочка вже присутня, значить функція активна. Для деактивації просто потрібно натиснути на цей пункт, зняти галочку, автооновлення вимкнеться.

Далі, щоб зробити установку вручну, потрібно:

  1. Натиснути самостійно на кнопку «Оновити» поруч із ним.
  2. Потім для багатьох продуктів з'являється діалогове вікно з пропозицією прийняти спеціальні дозволи. Потрібно натиснути кнопку «Прийняти».

Процес затягується на певний період часу в залежності від загального розміру встановлюваних файлів, після якого файл повинен оновитися.

Спосіб включення автооновлення додатків: через Wi-Fi або мобільний Інтернет

Як оновити програму на айфоні самостійно

Для власників пристроїв з операційною системою Android доступна функція ручного та автоматичного оновлення програм. Для людей, які хочуть завжди залишатися в курсі новинок, не витрачати час на зайві дії, пошук функції, що цікавить у пристрої, доступна опція автооновлення всіх установок.Керувати цією функцією можна у відповідному розділі телефону:

  1. Необхідно відкрити PlayMarket.
  2. Потім перейти в меню.
  3. У ньому натиснути пункт «Налаштування».
  4. У розділі «Загальні» знайти пункт «Автооновлення додатків».

Цей розділ дозволяє користувачеві вибрати будь-який відповідний варіант:

  • «Будь-яка мережа». При підключенні до мобільного Інтернету або Wi-Fi оновлюватись всі установки на телефон почнуть самостійно онлайн. Але при цьому користувач позбавляється можливості контролювати витрати особистих коштів на рахунку. Деякі мобільні оператори можуть стягувати додаткову плату за користування Інтернетом;
  • «Тільки Wi-Fi» - безпечніший метод для користувача. При підключенні до мережі Wi-Fi відбуватиметься автоматичне встановлення оновлень. Але користувач може не боятися за випадкове списання коштів з його мобільного рахунку;
  • «Ніколи». Власник смартфона відмовляється від встановлення автооновлень, зможе це робити виключно вручну.

Доступні пункти в меню автооновлення

Важливо! Переважний для більшості людей варіант через Wi-Fi.

Оновлення відразу всіх додатків

Якщо в Плей Маркеті включена функція автоматичного оновлення програм, неважливо через Wi-Fi або мобільний Інтернет, вона поширюється на всі встановлені програми. Тому за наявності нових версій буде проведено їх встановлення. Щоб увімкнути автооновлення, потрібно виконати такі дії:

  1. Відкрити PlayMarket.
  2. Зайти в меню в лівому верхньому кутку сторінки, знайти розділ «Налаштування».
  3. Вибрати пункт «Автооновлення додатків» та відповідний варіант — «Тільки через Wi-Fi» або «Будь-яка мережа».

Зверніть увагу! Навіть якщо включена функція автооновлення, не всі програми та ігри зможуть самостійно встановлювати нову версію без участі власника смартфона. Це відбувається в тому випадку, якщо додатку потрібні додаткові дозволи.

Оновлення окремих програм

Включити функцію автоматичного оновлення можна не для всіх, а вибірково для деяких програм. Не всі програми з їх оновленим функціоналом потрібні, цікаві та зручні для користувачів. Тому залишити в списку автооновлюваних можна найулюбленіші, найчастіше використовувані, корисні та інші додатки.

Перед тим як увімкнути оновлення конкретних програм на андроїді, потрібно спочатку переконатися, що в налаштуваннях смартфона включена функція автооновлення. Вона поширюється на абсолютно всі встановлені з магазину програми.

Щоб встановити вибірково для кожної з них автоматичні оновлення, потрібно витратити трохи часу, виконуючи наступні кроки:

  1. Відкрити PlayMarket, зайти до його меню.
  2. У ньому знайти розділ «Мої програми та ігри».
  3. У списку необхідно буде шукати всі ті проги, які не потребують встановлення автоматичних оновлень.
  4. Доведеться відкривати кожну з них, заходити у правому верхньому кутку в меню, прибирати галочку поруч із пунктом «Автооновлення». Так робити доти, доки у списку не залишаться тільки пропозиції, які потребують встановлення автооновлень.

ВКЛ викл. автооновлень для кожної окремої програми

Зверніть увагу! Набагато простіше і швидше було б зробити навпаки, тобто вимкнути для всіх додатків автооновлення та поставити його для 1-2 . Однак функція включається відразу для всіх додатків, тому діяти потрібно методом протилежного.

Оновлення додатків із сторонніх джерел

Якщо зі стандартними програмами з офіційних магазинів App Store або PlayMarket все гранично просто і зрозуміло, встановлювати оновлення зручно, можна навіть в автоматичному режимі, то зі сторонніми програмами все трохи складніше. Зазвичай функція автооновлення для них не передбачена. Сторонні програми - це всі ті, які встановлюються з інших невідомих джерел, але не з офіційного магазину для Android. Їх можна купити на інших сайтах, завантажити з певних ресурсів або пристроїв.

Якщо на пристрої оновлення не передбачено, можна скористатися спеціальними програмами, наприклад, APKUpdater. Це офіційна версія PlayMarket, що дозволяє встановлювати оновлення сторонніх додатків та керувати ними. У програмі можна побачити перелік усіх встановлених з інших джерел програм, дізнатися, чи доступні можливості оновлення.

Як налаштувати повідомлення про оновлення

На будь-якому смартфоні на базі Android, будь то Lenovo, мейзу, самсунг, хонор або інші моделі, за умовчанням доступна функція виведення повідомлень про оновлення системи в цілому або окремих її елементів на екран. Для когось ця функція буде зручною, для інших – не дуже. Керувати нею можна з налаштувань смартфона або планшета.

Повідомлення виводитися на екран смартфона можуть абсолютно різноманітні - про пропущені дзвінки, нові повідомлення в програмах, таких як Ватсап, Телеграм, Інстаграм та ін., а також про новини конкретних програм. Що стосується встановлених додатків, то повідомлення приходять про оновлення. І керувати ними можна з зовсім іншого меню і розділу, ніж іншими сповіщеннями.

Щоб налаштувати повідомлення про оновлення програм, потрібно зайти в PlayMarket, відкрити розділ меню в лівому верхньому кутку, вибрати пункт «Параметри» та у розділі «Загальні» знайти «Сповіщення».Після натискання цього рядка висвітляться доступні налаштування. Основні з них - це активація та деактивація сповіщень про наявність оновлень для програм.

Як потрапити в налаштування PlayMarket

Для користування послугами PlayMarket, кожен користувач попередньо проходить реєстрацію. Тому саме для себе він може включити два додаткові пункти повідомлень: оповіщення про попередню реєстрацію для ігор та додатків та оповіщення про акції, які можуть бути цікаві користувачеві.

Як зупинити оновлення системних додатків

На Android дуже непростий механізм оновлення системних програм. Системні попередньо встановлені програми є в розділі PlayMarket "Мої програми", якщо в Play Console завантажена версія з аналогічною назвою. Тому за допомогою Google Плей можна керувати будь-якими оновленнями встановлених додатків, якщо дотримуватися таких умов:

  • програма знаходиться у системному розділі, є безкоштовною;
  • вона має такий самий підпис, як і версія в Google Play;
  • назви попередньо встановленого додатка та нового однакові;
  • номер версії оновлення вищий, ніж у того, що вже було встановлено.

Зупинити оновлення деяких системних програм просто неможливо, для решти ж дії будуть аналогічними, як і для звичайних. Після натискання на кнопку «Оновити» розпочнеться завантаження.

Важливо! Якщо користувач передумав встановлювати свіжу версію, досить просто натиснути на хрестик або кнопку «Скасувати» в залежності від моделі смартфона.

Як скасувати оновлення

Іноді виникають ситуації, коли може знадобитися примусове переривання установки оновлень. Щоб зупинити завантаження оновлень, можна скористатися такими доступними методами:

  • якщо відкрито сторінку програми, активна кнопка «Оновити», після натискання починається завантаження нових даних. Щоб перервати цей процес, потрібно натиснути на іншу кнопку - "Скасувати", і завантаження на цьому припиниться;
  • якщо оновлення здійснюється із загального списку програм, то замість кнопки «Оновити» після натискання з'явиться піктограма хрестика. На нього потрібно встигнути натиснути до завершення встановлення всіх нових файлів;
  • якщо почалося автоматичне встановлення оновлень, користувач це помітив, хоче від неї відмовитися, потрібно відкрити вкладку повідомлень, знайти в ній програму, методом довгого натискання відкрити меню, вибрати в ньому пункт «Про додаток», там знайти кнопку «Стерти дані». Це також допоможе перервати завантаження оновлень.

Щоб уникнути подібних ситуацій, не переривати завантаження примусово, краще заздалегідь ознайомитися з усіма опціями, функціями та можливостями нових версій, завчасно заборонити автоматичне оновлення програм.

Зверніть увагу! На пристроях з більш старою версією Android доступна функція видалення оновлень програм, які встановлено за замовчуванням.

Видалення встановлених оновлень

Деякі програми без своєчасного оновлення відмовляються коректно працювати, тому періодично проводити цю процедуру буде корисно. Кожен користувач може вибрати для себе будь-який зручний метод роботи з оновленнями – ручний або автоматичний. А якщо вони йому не потрібні, то можна від них відмовитись.