Як змінити шрифт на телефоні андроїд: збільшити

Anonim

Як змінити шрифт на андроїді - способи встановлення та налаштування

Зміна шрифту у розмірі - стандартна функція операційної системи андроїд. Смартфони, які працюють під керуванням цієї ОС, пропонують своїм користувачам безліч налаштувань, заснованих на цій можливості. На будь-якому пристрої можна не тільки збільшити розмір літер, але й задати стиль шрифту, його колір і т.д. Щоправда, це робиться не стандартними засобами. Даний матеріал розгляне питання про те, як змінити шрифт на андроїді, навіщо це потрібно і за допомогою яких програмних рішень реалізується процедура.

Навіщо змінювати шрифт на Android

Перед тим як змінити шрифт на телефоні андроїд, необхідно з'ясувати, що спонукає це зробити. Причин, за якими користувачі займаються зміною шрифтів, їх стилю та розмірів, досить багато, але в більшості випадків вони ґрунтуються на естетиці та комфорті. Найчастіше люди просто хочуть, щоб їхній гаджет виглядав індивідуальним і неповторним. Нехай це буде тільки всередині самого інтерфейсу. Це дозволяє надати пристрою нового вигляду, піти подалі від стандартного оформлення операційної системи або її оболонки.

Змінювати шрифт можна для естетичного покращення інтерфейсу

Зверніть увагу! Буває й інша мотивація - слабкий зір. Через хвороби деякі люди просто не можуть розглянути, що саме написано на екрані, перенапружуються і часто не беруть до уваги важливі деталі та налаштування, які згодом можуть зіграти з ними злий жарт.

За стандартом системний шрифт має лише чотири конфігурації для зміни:

  • сімейство шрифтів. Це той самий стиль. Як накреслення за умовчанням стоїть Roboto. Його можна замінити на Calibri, Arial, Times New Roman тощо;
  • саме накреслення. Ця настройка визначає, чи буде текст прямим, як завжди, або курсивним (похилим);
  • насиченість. Те саме, що й жирність. Доступні такі варіанти: звичайний, напівжирний та жирний;
  • розмір самих букв. Вимірюється в кеглях.

Важливо! Всі ці конфігурації (насиченість, накреслення та тип) вказані у файлі конкретного шрифту, а його розміри можна змінити у відповідних системних настройках.

Незалежно від причини появи бажання змінити параметри тексту в інтерфейсі телефону дана функція є дуже важливою та корисною, оскільки саме вона дає можливість спеціалізованим додаткам коригувати параметри шрифтів та додавати їх нові види.

Порівняння стандартного та великого розмірів

Як зробити системний шрифт більше на телефоні андроїд

Як змінити шрифт на комп'ютері з Windows 7

Якщо всі маніпуляції полягають у тому, щоб просто зробити шрифт більше, то зовсім не обов'язково використовувати сторонні програми та утруднювати себе їх пошуком, скачуванням та встановленням. Вони ще треба розібратися. Щоб просто збільшити розмір тексту, можна вдатися до використання системних конфігурацій, які доступні кожному, а також параметрів відображення на дисплеї. Далі ці методи будуть описані .

Збільшення розміру через доступні настройки

Для виконання операції необхідно:

  1. Увімкнути або розблокувати свій телефон або планшет.
  2. Перейти до його головного меню, що містить усі іконки додатків.
  3. Знайти серед них додаток «Налаштування» та вибрати його.
  4. Натиснути на пункт «Доступність» та пошукати в ньому параметр «Великий текст».
  5. Пересунути перемикач цієї конфігурації в положення «Увімкнено».
  6. Перевірити, як збільшився текст у різних додатках та найопераційнішій системі.
  7. Зберегти всі зміни, якщо це потрібно, і вийти з меню налаштувань.

Зміна через стандартні налаштування

Збільшення за допомогою настройок дисплея

Те ж саме, але вже з більш гнучкими параметрами налаштування можна зробити і в конфігураціях дисплея смартфона або планшетного ПК. Покрокова інструкція виглядає так:

  1. Знайти все те ж додаток «Налаштування» серед інших встановлених програм.
  2. Виберіть у меню розділ «Дисплей» або «Екран».
  3. Перейти до параметра «Розмір шрифту» або «Розмір тексту».
  4. Визначитися, який саме розмір більше до вподоби. Доступні «Маленький», «Нормальний», «Великий» та «Великий» розміри.
  5. Вибрати значення та вийти з налаштувань.

Важливо! Цей спосіб зміни є кращим, ніж перший, оскільки має більшу гнучкість налаштування розміру тексту. До речі, параметр "Великий" за розміром дорівнює параметру "Великий текст" з описаного раніше розділу конфігурацій.

При самостійній заміні файлу необхідно встановити відповідні дозволи

Як змінити шрифт на смартфоні або планшеті андроїд через лаунчери

Якщо немає необхідності в тому, щоб зовнішній вигляд тексту був змінений у всьому інтерфейсі, то можна використовувати спеціальні лаунчери для андроїд, які можуть працювати зі шрифтами. Найбільш відомими є Apex Launcher і Go Launcher.

Як змінити шрифт на комп'ютері Windows 10 - налаштування за замовчуванням

Apex Launcher вважається дуже швидким та оптимізованим лаунчером для смартфонів та планшетів під керуванням Android. Він підійде в першу чергу тим, хто не любить великої перевантаженості робочого столу, але хоче, щоб він мав можливість конфігурувати практично все так, як хоче саме він.

Зверніть увагу! Засіб дозволяє налаштувати жести, види різних панелей, розмір ярликів і т. д. та додавання різних опрацьованих тем для оформлення інтерфейсу.

Go Launcher є старішим лаунчером, який колись показував найкращі результати.Сьогодні він буквально обріс потрібним та непотрібним функціоналом, у ньому з'явилася реклама, а швидкість роботи помітно просіла. Незважаючи на це, він пропонує величезний вибір тем і шрифтів для оформлення інтерфейсу ОС, а також інші функції, які часто є платними в інших програмах.

Apex Launcher у дії

Спеціальні програми для зміни кольору та інших параметрів шрифту

Крім того, як збільшити шрифт на смартфоні андроїд, люди часто хочуть надати йому оригінального зображення. Для цього також користуються спеціальними вузькоспеціалізованими програмами. Вони здатні взаємодіяти з системними файлами шрифтів та редагувати їх у різних напрямках. Найбільш відомими серед iFont та FontFix.

iFont

Як збільшити шрифт на комп'ютері Windows 7

Повністю безкоштовне рішення, яке можна завантажити в офіційному магазині Плей Маркет. Воно дозволяє швидко створити свій шрифт або вибрати його з безлічі доступних у програмі та Інтернеті.

Важливо! Для софту потрібні привілеї суперкористувача, але на деяких телефонах (Samsung, Huawei, Meizu та Xiaomi) можна обійтися і без них .

FontFix

Ще одна програма для закачування та встановлення нових стилів оформлення тексту. Воно підтримує девайси, які мають модулем FlipFont (самсунг, HTC) та інші девайси з наявністю рут-прав. FontFix має більше 4 тис. шрифтів і дозволяє встановлювати стилі, завантажені з Глобальної мережі.

Результат роботи iFont

Як поставити інший шрифт на андроїд з використанням файлових менеджерів

Деякі шукають відповідь на питання, як встановити шрифт на андроїд стандартними засобами. Процес заміни можна здійснити і самотужки.

Для цього необхідний будь-який файловий менеджер. Найкраще використовувати Total Commander. Також потрібно заздалегідь підготувати шрифт у форматі TrueType Font.

Подальші дії такі:

  1. Перейти до папки /system/fonts.
  2. Знайти головний системний стиль Roboto-Regular.ttf і зробити його копію, перейменувавши її.
  3. Скопіювати в каталог новий файл і перейменувати його в Roboto-Regular.ttf.
  4. Встановити файл права доступу 644 (rw-r-r-).
  5. Виконати перезавантаження пристрою.
  6. Перевірити працездатність.

Важливо! Якщо результат не влаштував, то завжди можна видалити системний шрифт і перейменувати заново перший файл в Roboto-Regular.ttf, щоб повернути стандартний стиль.

Шрифт може змінитися, якщо попрацювати у файловому менеджері

Як зробити гарний шрифт на різних телефонах

Різні телефони мають різні оболонки операційної системи андроїд, і на них процес встановлення стилів зображення може злегка змінюватися. Крім цього, деякі програми спеціально призначені для роботи з певними виробниками, а від інших вони вимагають наявності рут-прав.

Samsung

Телефони Samsung мають стандартний функціонал для зміни стилю тексту. Для цього необхідно перейти в "Налаштування", вибрати розділ "Дисплей" та підрозділ "Шрифт". Змінити стиль можна у відповідному параметрі.

Для завантаження нових стилів необхідно:

  1. Перейти до того ж підрозділу «Шрифт».
  2. Знайти в самому низу вікна кнопку «Завантажити шрифти».
  3. Вибрати стиль написання тексту, що сподобався, із запропонованих.
  4. Натиснути стрілку вниз біля нього для початку завантаження.

Зверніть увагу! Всі завантажені файли з'являться у відповідному списку доступних до вибору написів. Користувач може не тільки завантажити, але й купити деякі стилі.

Huawei

На телефонах цієї марки найкраще користуватися спеціальними лаунчерами. Достатньо знайти потрібний шрифт у мережі Інтернет, завантажити його та встановити у систему. Вона сама запропонує виконати всі дії з інсталяції та налаштування. Найбільш популярними рішеннями для Хуавей є Go Launcher та Apex Launcher.

Xiaomi

Найкращим варіантом для смартфонів Сяомі буде програма Font Fix, яка вже була описана вище. Воно повністю безкоштовне, але вимагатиме наявності рутування, оскільки пристрої цього виробника не мають модуля FlipFont. Іноді все ж таки можна запустити програму, проігнорувавши повідомлення про прохання надання привілеїв.

Важливо! Після входу до програми висвітиться список доступних шрифтів.Досить знайти сподобався і натиснути на нього для перегляду. Якщо рут-права є, то після натискання на кнопку завантаження завантаження стилю почнеться відразу. Якщо його немає, то з'явиться повідомлення про помилку.

Для роботи багатьох програм потрібні root-права

Налаштування стилю шрифту в окремих програмах Android

Функціонал деяких програм дозволяє налаштовувати не тільки загальні та системні стилі написання тексту, але й робити те ж саме в окремих додатках. Подібним зазвичай не займаються в розділах "Налаштування", "Нотатки", "Калькулятор" і т. д. Потрібно це для додатків, в яких користувач проводить найбільше часу. Як правило, це соціальні мережі, месенджери та мобільні клієнти улюблених сервісів. Деякі з них пропонують свої можливості, але часом вони не задовільні.

«Вконтакте»

Багато хто користується цією соціальною мережею і часто запитують, як змінити шрифт у ВК на андроїді. Офіційний додаток, незважаючи на регулярні оновлення, дозволяє лише змінити розмір шрифту. Для цього:

  1. Відкривають головне меню телефону.
  2. Знаходять серед усіх встановлених додатків клієнт соціальної мережі.
  3. Переходять до його налаштувань.
  4. Вибирають розділ «Основні»
  5. Встановлюють «Розмір шрифту» від дрібного до великого.

Зверніть увагу! Зберігати нічого не потрібно, оскільки всі зміни приймаються автоматично, і розмір тексту збільшується або зменшується відразу ж після вибору параметра . Це стосується всіх елементів інтерфейсу соціальної мережі, а не тільки меню налаштувань або повідомлень.

Налаштування у «ВКонтакті»

WhatsApp

Аналогічна ситуація і в клієнті популярного месенджера Ватсап. Змінити зображення не вийде, оскільки параметри в цьому плані дуже мізерні. Змінити знову ж таки можна тільки розмір. Для цього:

  1. Переходять у програму.
  2. Відкривають контекстне меню за кнопкою з трьома вертикальними точками, яка знаходиться праворуч вгорі.
  3. Переходять у конфігурації програми.
  4. Вибирають розділ «Чати».
  5. Натискають на параметр «Розмір шрифту» та вказують його серед: великого, середнього та маленького.

Це змінить лише розмір тексту в повідомленнях чатів.

Є окремі налаштування, що дозволяють змінити накреслення, але працюють вони тільки в листуванні. Так, щоб написати текст жирним зображенням, необхідно «обернути» його з різних боків зірочками (). Якщо хочеться написати курсивом, символ змінюють на нижнє підкреслення (_). Закреслюють текст символом тильди (~).

До уваги! У месенджері доступний і машинописний стиль тексту. Для його отримання використовують зворотні одинарні лапки (``). Достатньо вставити їх до і після речення чи слова.

Інстаграм

Додаток Instagram на андроїді взагалі не має жодних функцій щодо зміни навіть розміру тексту, але вихід є. Ця програма Font for Instagram - Beauty Font Style. Завантажити його можна через офіційний магазин Google. Далі просто вводять у поле програми потрібний текст, змінюють його, копіюють і вставляють результат в описі профілю або повідомлення.

Змінити на WhatsApp можна тільки розмір

Тепер питань про те, як змінити шрифт на телефоні андроїд не повинно бути. Стандартними засобами найчастіше можна лише змінити розмір тексту, а зображення, виділення та кольори змінюються у спеціальних додатках.