Оновлення прошивки андроїда на старих планшетах до останньої версії

Anonim

Як оновити андроїд на планшеті Samsung, Леново та інших пристроях

Якщо згадати систему Android, якою вона була ще 5 років тому, здається, що це зовсім інша ОС. Всі ці роки програмісти з Google постійно працюють, щоб зробити її краще, адаптувати під різні гаджети, в тому числі під планшети, і користувачі постійно отримують оновлення. Але не завжди це відбувається в автоматичному режимі, а встановлювати актуальну версію необхідно. Чому і як це зробити, наведено нижче на прикладі планшета.

Навіщо та коли потрібно оновлювати систему андроїд на планшеті

Перед тим як перейти до питання, як оновити андроїд на планшеті (або будь-якому іншому гаджеті), варто дізнатися, навіщо це взагалі робити. Причин кілька:

планшет менше гальмуватиме. Кожне оновлення – це код. Чим він коротший, тим швидше працює пристрій. З кожною версією система отримує покращену архівацію, при цьому розширюючи свій функціонал. Отже, гаджет стає швидшим і отримує додаткові можливості (не завжди);

Планшети під управлінням андроїд з кожним роком радують збільшенням функціоналу

  • усуваються баги, тобто помилки. Іноді користувач намагається відкрити програму, але пристрій просить почекати, то закрити примусово або зовсім перестає коректно працювати.Над кожним оновленням програмісти працюють саме для того, щоб цього не було;
  • планшет стає більш захищеним. Різні вірусні атаки - це реальність не тільки ОС Windows. Для андроїда вже написано багато шкідливих програм. Щоб гаджет не впав жертвою однієї з них, також варто подбати про своєчасне оновлення;
  • покращується інтерфейс. Дизайн не стоїть на місці. Завжди краще оновитися та користуватися технікою з лаконічно вибудуваною картинкою та так званою інтуїтивно-зрозумілою навігацією.

Що стосується того, коли і як часто оновлювати версію андроїда на планшеті, то відразу, як прийде системне повідомлення, що на користувача чекають свіжі інсталяційні файли.

Головне завдання оновлень - виправляти помилки системи

Зверніть увагу! Досвідчені користувачі радять почекати кілька днів перед завантаженням, оскільки інколи оновлення стають причиною ще більших непередбачених багів.Тому спочатку краще почитати відгуки в Мережі, а потім натискати на кнопку установки.

Як оновити версію андроїда на планшеті Samsung, Леново та інших пристроях без ПК

Тепер про те, як зробити апгрейд прошивки. Не має значення, які моделі планшет – Lenovo, Prestigio, Huawei, Samsung або може бути Асус. Всі вони, крім iPad, працюють на андроїді, а отже процес відбуватиметься аналогічно.

Як оновити Ватсап на андроїді самсунг та інших телефонах

Існує кілька способів, як оновлюватися:

  • повітря через Інтернет;
  • автоматично;
  • використовувати програми;
  • на сайті виробника;
  • задіяти картку пам'яті.

Який з них краще, кожен користувач вирішує сам, враховуючи, що позитивні та негативні сторони є у кожного. А поки що невелика інструкція, як зробити завантаження кожним способом.

Повітря через Інтернет

Зазвичай системою передбачено, що при виході свіжих оновлень та наявності підключення до Інтернету користувача повідомляють про можливість апгрейду. Побачивши цей сигнал, потрібно зробити наступне:

  1. Зберегти резервну копію системи (на випадок програмного збою).
  2. Зарядити планшет щонайменше до 40 %.
  3. Підключиться до Wi-Fi (мобільні мережі не такі хороші через нестабільний сигнал, але якщо немає альтернативи, то можна використовувати і їх).
  4. Натиснути на повідомлення або перейти в налаштування та вибрати пункт «Про планшетний ПК».
  5. Погодитись на встановлення оновлень.
  6. Дочекатися перезавантаження планшета.

Зверніть увагу! Оновлення передбачає завантаження великої кількості даних. Використання мобільних мереж має сенс за відсутності лімітів.

Подібні повідомлення спливають, коли з'явилися нові оновлення

Автоматичний режим

У більшості виробників оновлення встановлюються автоматично. Користувачі цього можуть навіть не помічати, оскільки це відбувається вночі. Якщо такий варіант влаштовує, але це не передбачено налаштуваннями, потрібно зробити наступне:

  1. Перейти в Плей Маркет.
  2. Натиснути на значок з трьома горизонтальними рисочками.
  3. Вибрати «Налаштування».
  4. Пункт «Загальні».
  5. Вибрати «Автооновлення додатків».

Важливо! З запропонованого списку рекомендується використовувати «Тільки через Wi-Fi».

Включення опції автооновлення наочно

Мобільні додатки

Можна спеціально для цього завантажити утиліту. Однією з популярних і перевірених розробниками ОС вважається AnyCut.

Після установки (є в Play Market):

  1. Зайти в додаток.
  2. Натиснути на «Відомості про систему».
  3. Клікнути на «Перевірити наявність оновлень».
  4. Натиснути на кнопку установки, якщо такі знайдуться.

Зверніть увагу! Перш ніж натискати на кнопку установки, потрібно спантеличитися дотриманням умов, згаданих вище (зарядити, підключити до Wi-Fi, зберегти резервну копію).

Сайт виробника

Кожен виробник несе відповідальність перед покупцем за заявлену працездатність свого продукту, тому на сайті всіх компаній можна знайти файли зі свіжим програмним забезпеченням.

Потрібно:

  1. Відкрити браузер та перейти на офіційний сайт виробника планшета.
  2. Перейти до розділу «Допомога», «Програмне забезпечення» (назва може відрізнятися).
  3. У рядку пошуку прописати модель свого планшета.
  4. Завантажити пропонований файл.
Даний спосіб один з найбільш трудомістких, та й навігація, і в принципі російськомовний інтерфейс у багатьох виробників залишає бажати кращого, тому рекомендується користуватися варіантами вище.

Якщо вирішено йти до кінця, що робити із завантаженим файлом, розказано в наступному розділі.

Актуальна версія системи завжди вивантажується в Плей Маркет

За допомогою SD-карти

Завантаживши файл (формат ZIP) з оновленнями з сайту розробника або іншого ресурсу (не рекомендується), потрібно зробити наступне:

  1. Зайти в завантаження.
  2. Перенести файл до кореневої папки карти пам'яті.
  3. Вимкнути планшет.
  4. Одночасно затиснути кнопки блокування та збільшення гучності.
  5. Коли загориться екран з меню з доступів до аналога BIOS, користуючись кнопками гучності, вибрати пункт «Apply Update From Sdcard».
  6. Знайти перенесений раніше інсталяційний файл і вибрати його.
  7. Після цього, користуючись кнопками, повернути в головне меню і натиснути на Reboot System Now. Планшет повинен самостійно розпочати встановлення оновлень і буде готовий до роботи через кілька хвилин.

Апгрейд прошивки старого планшета до нової версії через комп'ютер

Як оновити андроїд на телефоні Samsung

Більшість пристроїв застаріває вже через півроку-рік. Проте виробник закладає підтримку до двох циклів оновлення.Тобто, наприклад, якщо на планшеті встановлений Android 7.0, максимально його можна буде оновити до 9 версії. Про те, як поставити новий андроїд на старий планшет або, говорячи технічною мовою, перепрохати, розказано нижче.

Вручну

Створивши резервну копію, зарядивши планшет і підключившись до надійного джерела інтернет-сигналу, потрібно:

  1. Підключити гаджет до ПК через USB.
  2. У налаштуваннях планшета знайти пункт «Версія ОС» і кілька разів швидко тапнути на нього. Змінити режим на кабінет розробника. Це дозволить вносити зміни до налаштувань ОС.
  3. Включити режим налагодження по USB (там же у профілі розробника).
  4. Після на піктограму підключеного пристрою на ПК у «Мій комп'ютер» натиснути правою кнопкою миші та вибрати «Оновити драйвер».
  5. Попередньо потрібно завантажити файл з останніми оновленнями на комп'ютер.
  6. Далі потрібно вибрати «Пошук драйверів на цьому ПК».
  7. Натиснути на потрібний файл і дочекатися закінчення установки.

Після цього необхідно вимкнути планшет, відключити від USB та увімкнути. Нова версія андроїд повинна вже стати на місце.

У нових версіях андроїда розділ для суперкористувачів представлений як «Для розробників»

За допомогою спеціальних програм

Кожна програма працює з певним процесором. Тому спочатку потрібно заглянути в технічну документацію, дізнатися модель свого процесора, потім зробити запит у пошуковій системі, на кшталт «програма для прошивки андроїд, процесор «name».

Процес установки практично аналогічний тому, що проводиться вручну, просто не доведеться займатися пошуком відповідних оновлень. Програма зробить це сама, плюс весь функціонал буде упакований у зрозумілий інтерфейс.

Важливо! При підключенні до ПК активувати профіль розробника все одно доведеться.

Як змінити версію Android на планшеті в режимі відновлення

Чи потрібно оновлювати програмне забезпечення на Андроїд Samsung та інших телефонах

Режим відновлення - це і є той самий згаданий аналог BIOS на андроїд. У цьому ОС він називається режим Recovery. Як встановити нову версію ОС, можна прочитати вище у розділі "За допомогою SD-карти". Перед виконанням операції потрібно аналогічно завантажити інсталяційний файл. Якщо немає картки пам'яті, можна залишити файл у завантаженнях.

До уваги! Крім установки нового андроїда, операційна система дозволяє встановлювати різні варіації самого Recovery.

Пункт «Apply Update From Sdcard» дозволить знайти файл інсталяції в режимі відновлення

Можливі проблеми з оновленням та їх вирішення

Недарма майже в кожному розділі згадується необхідність створити резервне копіювання даних, оскільки при встановленні оновлень або перепрошивці системи періодично спостерігаються збої та помилки.

Часті проблеми:

  • оновлення тільки по 3G, хоча активний датчик Wi-Fi. У цьому випадку в налаштуваннях планшета потрібно включити опцію «Перевірка тільки Wi-Fi»;
  • додатки не хочуть оновлюватися. Швидше за все їх або ні, або на пристрої активовано Root-права. Останні потрібно видалити (у налаштуваннях Плей Маркета);
  • оновлення займає кілька годин. Швидше за все нахопить заряд батареї, і система не може продовжити встановлення. Варто підключити планшет до мережі;
  • не ставляться оновлення. Потрібно перевірити, чи встановлено нестандартне Recovery. Якщо так, то потрібно знайти оновлення саме під конкретну версію.

Зверніть увагу! Періодично виникає баг, коли після оновлення пропадають усі додатки. В даному випадку не варто панікувати, а перейти в налаштування у вкладку «Додатки» та подивитися, чи є пропажа в наявності. Часто вони просто деактивовані.

Оновлення потрібні для коректної роботи пристрою. Щоб нічого не завантажувати та стежити за виходом нових версій, користувачеві достатньо підключити функцію оновлення. Якщо цікавить встановлення кастомних прошивок, без підключення до ПК або використання режиму Recovery не обійтися.