Очищення історії в Яндекс. Браузер на телефоні Android: як видалити пошукові запити

Anonim

Як очистити історію в Яндексі на телефоні андроїд

«Яндекс.Браузер» весь час зберігає історію переглядів, завантажень. Рекомендується іноді видаляти ці дані з певних причин. Однак не всі користувачі знають, як стерти інформацію про переглянуті сторінки. Для цього можна скористатися стандартними функціями браузера або операційної системи андроїд. Наступні посібники підійдуть для мобільного телефону або планшета з прошивкою Android.

Чому слід чистити історію пошуку на Android

Перед тим як видалити історію в «Яндекс.Браузері» на андроїді, варто розібратися, що це за інформація про переглянуті сторінки та навіщо її прати. Історія пошуку – це список, який програма складає для користувача. У ньому зберігаються всі нещодавно відкриті користувачем сайти. Також поруч вказано дату, час. Особливість списку в тому, що власник смартфона може натиснути на один із пунктів і відкрити.

Як видалити історію на сайті Яндекс на андроїді, знає не кожен користувач

До уваги! У цій вкладці відображається не тільки інформація про нещодавно відкриті сторінки, але запити в пошуковій системі, наприклад Yandex, Google , Bing і т.д.

Історія в «Яндекс.Браузері»

Завдяки цій функції у користувача з'являються додаткові можливості. Одна з найочевидніших – можливість згадати сайт, який він відвідував нещодавно. Це потрібно для таких випадків, коли відвідувач забув додати адресу до закладок.

Наступне застосування - контролювати дитину. Справа в тому, що не всі користувачі андроїда знають, що є режим інкогніто. Тому батьки можуть таким чином контролювати свою дитину, перевіряючи історію пошуку та сайтів на наявність забороненого контенту. Загалом кожна людина використовує функцію по-своєму.

Зверніть увагу! Можна використовувати анонімний режим, щоб пристрій нічого не зберігав. Однак власнику організації, провайдеру та іншим адміністраторам всі дії будуть доступні.

Потрібно регулярно чистити історію. По-перше, будь-яка інформація займає місце на смартфоні чи планшеті.Таким чином, можна звільнити кілька мегабайт, які можуть знадобитися, наприклад, для встановлення потрібної програми. По-друге, після видалення буде легше орієнтуватися у списку. Також для деяких людей наступні інструкції допоможуть приховати свої дії (не від усіх).

Як на андроїді знайти «Яндекс. Браузер» та налаштування конфіденційності

Як подивитися історію в Яндексі на айфоні та айпаді - інструкція

Важливо також розуміти, що таке налаштування особистої інформації. Конфіденційність - це властивість даних, яка передбачає нерозголошення. У випадку з браузером до цього належать паролі та інша інформація, необхідна, щоб увійти до облікового запису. Також до особистих даних відноситься і сама історія пошуку, якщо в ній немає чогось підозрілого. Усю таку інформацію можна налаштувати (збереження паролів, автозаповнення адресного рядка та ін. Кожен користувач може змінювати такі параметри, підлаштовуючи програмне забезпечення під себе).

Зверніть увагу! Меню налаштувань «Яндекс.Браузера» дуже схоже на Google Chrome.

Знайти налаштування конфіденційності просто: достатньо натиснути на кнопку, яка відкриває контекстне меню (у верхньому правому кутку екрана), вибрати опцію з повними налаштуваннями. Далі потрібно знайти параметри безпеки або конфіденційності. Всі назви пунктів залежать від версії браузера та мови встановленої на смартфон прошивки.

Налаштування конфіденційності в Yandex.Browser

Як подивитися історію в Яндексі на андроїді

Як увімкнути режим інкогніто в Яндекс на телефоні андроїд

Коли власник смартфона або планшета з операційною системою Android користується Інтернетом, то Yandex використовує два інструменти - пошукову систему та сам браузер. Дві ці функції записують історію відвідуваності користувача до списку.Як згадувалося вище, до цього належать сайти та запити. За зберігання останніх відповідав інструмент, створений розробниками Яндекса, «Мої знахідки».

До уваги! Компанія припинила розробку цього інструменту, тому що більшість людей його не використовувала. У нових версіях браузерів його більше немає, тому відслідковувати історію пошуків не вийде.

Є можливість подивитися хронологію відвідуваних сайтів двома способами: у певній вкладці або браузері. Інструкція з перегляду історії вкладки:

  1. Для початку потрібно вибрати необхідну вкладку.
  2. Після цього необхідно натиснути на значок у вигляді стрілочки (повернення на попередню сторінку). Якщо в меню немає потрібного сайту, то варто використовувати наступний спосіб. Швидше за все, він не був відкритий у вибраній вкладці. На жаль, цей спосіб не працює на нових версіях програмного забезпечення, оскільки кнопки повернення на попередню сторінку більше немає.

Як подивитися історію в браузері

Як подивитися хронологію відвідуваності в браузері від Яндекс:

  1. Спершу необхідно відкрити меню вкладок, натиснувши відповідну кнопку. Вона знаходиться в правому нижньому кутку.
  2. Після цього знайти іконку у вигляді годинника. Щоб орієнтуватися у списку, рекомендується звертати увагу на дату.

Зверніть увагу! Багато користувачів цікавляться, чи можна подивитися або відновити віддалену історію. На жаль, такої можливості немає. Тому при виборі періоду або пунктів варто бути обережним, щоб не забрати зайве у списку.

Як очистити історію в Яндексі на телефоні андроїд

Існує багато способів, як можна очистити історію пошуку в Яндексі на телефоні андроїд.До них відносяться видалення даних про програму через налаштування смартфона, очищення відвідувань через браузер та ін. Найшвидший і найпростіший - скористатися функціоналом від розробників. Щоб почистити історію, потрібно зробити таке:

  1. Відкрити програму «Яндекс.Браузер» на телефоні. У правій частині нижньої панелі є смужка з іконками. Необхідно натиснути кнопку з трьома точками.
  2. Параметри поділені на розділи. Потрібно знайти пункт «Конфіденційність», потім вибрати опцію «Очистити дані».
  3. Після цього необхідно вибрати розділ з історією (поставити прапорець навпроти пункту), натиснути кнопку видалення. Іноді спливає вікно із попередженням. У такому разі потрібно підтвердити свої дії.
Як очистити повністю телефон на андроїд

Є ще один робочий метод. Його суть полягає у використанні функцій та налаштувань смартфона:

  1. Відкрити параметри андроїд-пристрою будь-яким зручним способом. Назви настройок відрізняються на моделях від різних виробників. Це також залежить від версії та розробника прошивки.
  2. Після цього необхідно перейти вниз, знайти розділ «Програми», відкрити список всього програмного забезпечення. Якщо зверху є пошук, рекомендується ним скористатися, щоб знайти веб-браузер від Яндекса. Це полегшить пошук.
  3. У відомостях про програму потрібно натиснути «Очистити». Відкриється нове вікно, де необхідно скористатися такою ж кнопкою.
  4. Далі виділити пункт з історією відвідуваності сайтів, натиснути на «Очистити дані».

Якщо не хочеться видаляти всі записи зі списку, то можна скористатися третім методом. Таким чином, видаляються певні пункти, які вибирає сам користувач:

  1. Для початку потрібно відкрити веб-браузер від Yandex.
  2. Після цього натиснути на іконку всіх вкладок. Вона розміщена внизу (у вигляді квадрата з цифрою).
  3. Далі знайти список відвідуваних сайтів (значок годинника, який розташований у лівій частині).
  4. Потім потрібно вибрати, які записи будуть видалені. На них потрібно натиснути, утримуючи палець кілька секунд.
  5. Коли з'явиться контекстне меню, слід видалити пункт.

До уваги! Вищеописані інструкції працюють не тільки для телефонів. Події аналогічні для планшетів з операційною системою андроїд. Єдине, що може відрізнятися - назви налаштувань через іншу оболонку.

Крім того, існує стороннє програмне забезпечення для пристроїв з операційною системою Android для очищення історії. Однак стандартних інструментів зазвичай вистачає для всіх випадків. До того ж при використанні завантажених програм є ризик заразити гаджет шкідливими програмами.

Перегляд та видалення історії завантажень, куки, збережених паролів у Yandex. Браузері на Android

Окрім звичайного списку сайтів, які відвідував відвідувач, існує також історія завантажень, файли cookie, збережені паролі.

Для початку варто розібратися, що це все означає. Кукі-файли – це майже те саме, що й кеш. Однак, вони служать для збереження конфіденційної інформації. Наприклад, користувач інтернет-магазину додає товар у кошик. Ці дії записуються, щоб після повернення на майданчик всі зміни були присутні.

До уваги! Історії завантажень дозволяють користувачеві знайти необхідний файл, який був завантажений нещодавно без використання провідника та пошуку в директорії системи.

Збережені паролі дозволяють користувачеві швидко ввести дані для авторизації. Подивитися та видалити їх можна наступним чином:

  1. Відкрити веб-браузер від Яндекса.
  2. Натиснути на додаткові параметри, вибрати налаштування.
  3. Знайти розділ «Паролі», вибрати опцію зі списком.
  4. Система вимагає ввести пароль від пристрою (графічний ключ, відбиток, PIN та ін.).
  5. Щоб побачити код, потрібно натиснути на іконку ока. У цьому меню можна видалити збережений пароль. Щоб він автоматично не додавався з комп'ютера, достатньо відключити синхронізацію.

Очистити завантаження та файли cookie можна таким же способом, як у попередньому розділі про видалення історії, вибравши всі пункти.

Видалення історії голосового помічника «Яндекс.Аліса» на андроїді

Напевно, більшість користувачів чули про голосового помічника від компанії «Яндекс» - Аліса. Вона була розроблена у 2017 р. Цей асистент відомий у всьому світі. Доповнення спрощує користувачам життя: дає відповіді на всілякі питання, керуючись інформацією з Інтернету.Також Аліса вміє розповідати про погоду, вказувати найкоротший маршрут до якогось місця та багато іншого.

Основна перевага в тому, що асистент вміє озвучувати відповіді, тому ставити запитання можна навіть за кермом автомобіля.

Аліса від розробників Яндекса

Крім того, голосовий помічник вміє керувати програмами: встановлювати будильник, нагадування, вирішувати арифметичні завдання та проводити інші операції. Також розробники наділили асистента почуттям гумору, тому можна попросити розповісти анекдот.

Під час розмови з віртуальним помічником записується вся історія питань. Іноді користувачі хочуть її очистити. Щоб зробити це, можна попросити саму Алісу дати керівництво. Таким чином вона скаже власнику смартфона або планшета, як видалити усі записи. Такі інструкції можна отримати практично для всіх цілей, не тільки видалення записів розмови.

Щоб видалити всю історію, потрібно зробити наступне:

  1. Відкрити програму «Аліса» на пристрої з операційною системою Android.
  2. Після цього натиснути на іконку додаткових функцій (три точки у верхньому правому куті дисплея).
  3. У вікні, що з'явилося, є кілька опцій. Потрібно натиснути на «Очистити історію».
Таким чином, були розглянуті всі можливі способи, як видалити історію в популярному браузері. Нічого складного в цьому немає, головне - дотримуватися покрокових інструкцій.