Як почистити внутрішню пам'ять на телефоні Android Huawei Honor 6

Anonim

Як очистити кеш на Андроїді Хонор Хуавей вручну або програмами

Однією з найбільш корисних функцій в Андроїді є кеш – місце, де встановлені та користувацькі додатки зберігають свої тимчасові файли для подальшої роботи та швидкого запуску. У цьому матеріалі буде розказано, що таке кеш-пам'ять, як очистити кеш на андроїді Хонор і як це досягається.

Що таке кеш на телефонах Андроїд

Кожна установка тієї чи іншої програми ознаменовується виділенням операційною системою Андроїд як місця для зберігання основних файлів програми, а й додаткових компонентів: налаштувань, профілів користувача, завантажених картинок чи звуків.Наприклад, браузер зберігає у своєму кеші картинки та шаблони веб-сторінок з найчастіше відвідуваних сайтів для їхнього швидкого завантаження і навіть доступу в режимі офлайн.

Очищення кешу на андроїді дуже важливе

Такі каталоги у файловій системі, а також місця, які вони займають, називаються кешем програм. Часто з часом обсяг цих папок значно збільшується. Більше того, дані можуть залишитися в пам'яті смартфона навіть після повного видалення програми і займатимуть корисне місце, якого не дуже багато. Саме тому чистити кеш час від часу потрібно і корисно.

Кеш файли важливі, але якщо їх багато, це заважає роботі ОС

Варто відзначити, що кількість цих самих тимчасових файлів, що зберігаються в кеші без шкоди продуктивності, безпосередньо залежить від обсягу оперативної пам'яті та SD-картки. Якщо у гаджета 256 Гб сховища і 8 Гб ОЗУ, то переживати особливо нема про що.

Важливо! На старіших моделях, де оперативної пам'яті в рази менше, контролювати кеш обов'язково.

Окрім важливих даних, кеш може містити також купу непотрібного «сміття» – файлів, які вже не потрібні додатку, або інформації, що залишилася після його видалення і більше не має цінності. Важливо це на стільки, що виробники всіх сучасних телефонів та операційних систем вбудовують автоматичні або ручні функції з очищення тимчасових та сміттєвих файлів на кожному пристрої.

До речі, якщо робити очищення занадто часто, це або не матиме ефекту, або буде діяти негативно. Вся справа в тому, що система видалятиме тимчасові дані, якими та чи інша програма користується на даний момент. Через це можуть з'являтися системні збої, різні конфлікти і помилки в роботі софту користувача.

Очищення через стандартні налаштування – найпростіший варіант

Різновиди кеша на телефонах Андроїд

У телефонах використовується два види пам'яті, обидва з яких можуть зберігати тимчасові дані в кеші. Серед них:

ОЗУ (RAM)

Як зробити скріншот на Андроїді Хуавей і Хонор 7а, 8, 9 або 10

Визначає оперативний запам'ятовуючий пристрій, який зберігає в собі тільки ту інформацію, яка потрібна для додатків, запущених в даний момент. У ній зберігаються, наприклад, вкладки в браузері, відкриті зараз, запущені програми та ігри. Будь-який активний процес «відкладає» дані в ОЗП.

ПЗУ (ROM)

Абревіатура розшифровується як «постійне запам'ятовуючий пристрій». Цей вид пам'яті є незалежним і може зберігати інформацію навіть тоді, коли телефон вимкнено.ОЗУ стирається при кожному перезапуску. У ПЗУ завантажуються всі програми користувача, їх постійний кеш і дані про прогрес в іграх, а також сама операційна система Андроїд.

Постійна пам'ять телефону також може ділитися на:

  • вбудовану, яка йде у пристрої із заводу і не може бути витягнута;
  • знімну, що вбудовується через зовнішній накопичувач у вигляді SD-карти, яку можна придбати окремо від гаджета.

Працюють обидва вищезгадані види за одним принципом і можуть однаково містити файли додатків, а також їх кеш і різного роду тимчасові файли.

Важливо! Коли будь-який з видів пам'яті засмічується, смартфон починає сильно зависати, класти і ним стає некомфортно управляти.

Деякі навіть хочуть купити собі новий девайс, не знаючи, що можна просто почистити його. Про те, як почистити кеш на телефоні андроїд Honor буде розказано далі.

Рекавері на Хонор працює дуже просто

Як почистити кеш на телефонах Хуавей Хонор 6, 7, 8, 9 та 10

Як очистити пам'ять на Андроїді Samsung - докладна інструкція Практично всі телефони Huawei Honor можуть бути почистені за допомогою стандартних засобів, меню відновлення або через сторонні програми. Кожен із способів має свої переваги і підходить для тієї іншої людини.

Через настройки

Це стандартний спосіб, який базується на використанні налаштувань телефону. Для його здійснення необхідно:

  1. Розблокувати свій гаджет.
  2. Перейти в меню налаштувань.
  3. Знайти розділ «Пам'ять» та підрозділ «Очищення пам'яті». Вікно міститиме інформацію про всю доступну, зайняту та вільну пам'ять смартфона. У конкретному випадку потрібна функція «Очищення пам'яті»: на неї необхідно натиснути.
  4. У новому вікні пропонується вибрати більш конкретні параметри для очищення. Кеша тут нема. Він знаходиться під значком у вигляді шестерні.
  5. У параметрі слід вибрати «Автовидалення» та перевести його в активний стан. Повернутися до першого вікна шляхом натискання на стрілку, що означає «Назад».
  6. В «Очищення пам'яті» буде доступна більша кількість мегабайт, які можна видалити. Можна просто натиснути на «Очистити», але краще послухатися поради ОС і ретельно вивчити все, що буде видалено.
  7. Для цього натисніть «Перегляд вільної пам'яті та кешу», після чого можна буде потрапити у вікно відомостей. Там треба вибрати, які саме файли будуть видалені.
  8. Натиснути на кнопку «Очистити».
  9. Дочекатися закінчення процесу.

Особливе видалення допоможе зберегти дані інших додатків

Через меню Recovery

Крім попередньо встановлених функцій можна користуватися меню відновлення (рекавері). Воно також вбудоване у прошивку гаджета та може допомогти зі звільненням кеш-пам'яті. Сама функція в меню називається «Видалити кеш».

Зазвичай до цього вдаються лише в деяких випадках, але досвідчена людина може скористатися нею в будь-якій ситуації. Це базовий метод, який однаково добре підходить для всіх моделей Хонор.

Поетапна інструкція виглядає так:

  1. Вимкнути гаджет у будь-який спосіб.
  2. Одночасно натиснути та утримувати кнопку «Гучність +» та «Живлення» до появи на екрані меню відновлення та відпустити клавіші.
  3. Перейти до розділу «Очищення кешу» шляхом натискання кнопок гучності.
  4. Підтвердити вибір натисканням кнопки живлення.
  5. Чекати на завершення процесу.
  6. Вийти з меню натисканням на перший пункт «Перезапустити».

Сторонними програмами

З видаленням сміттєвих файлів добре справляються і сторонні програми. Офіційний магазин надає їх велику кількість. Перевагу варто віддавати перевіреному ПЗ: CCleaner, Power Clean, Clean Master. Їх основна функція полягає у видаленні з ОС тимчасових файлів, кешу та іншого сміття, яке ніяк не впливає на роботу програм, але помітно знижує продуктивність системи.

Важливо! Деякі програми також володіють функціоналом з пошуку та видалення старих і рідко використовуваних програм з внутрішньої пам'яті та сховища SD-карти. Також можна регулювати роботу процесора, стежити за його температурою та обслуговувати телефон автоматично.

Очищати кеш можна сторонніми програмами

Як очистити кеш на смартфонах Хуавей в однієї програми

Як очистити оперативну пам'ять на андроїді

Можна також видалити файли лише однієї програми, якщо саме вона стала причиною всіх бід з лагів з телефоном. Робиться це також за допомогою стандартного меню параметрів.

Покрокова інструкція виглядає так:

  • Відкрити програму стандартних налаштувань телефону.
  • Вибрати пункт «Встановлені додатки» або «Додатки та повідомлення».
  • Вибрати параметр «Всі додатки» та знайти серед усіх встановлених програм ту, кеш якої необхідно очистити.
  • Вибрати її та натиснути на пункт «Стерти дані» або «Почистити кеш».

Дані програми будуть видалені. Залишається тільки перевірити її працездатність або видалити софт, якщо він більше не потрібен.

Як очистити внутрішню пам'ять на Андроїді Хуавей

Крім питання про те, як очистити кеш на андроїді Хуавей, дуже гостро стоїть питання очищення внутрішньої пам'яті на тих смартфонах, які мають мінімальну її кількість. Зазвичай це старі або бюджетні моделі, які просто повністю заповнені непотрібними додатками, їх даними фотографіями та іншим сміттям.

В такому випадку:

  1. Необхідно перемістити частину файлів із внутрішнього сховища на зовнішній носій (SD-карту).
  2. Перенести додатки на зовнішній накопичувач.
  3. Видалити непотрібні програми, які використовувалися дуже давно або навіть не відкривалися. Операційна система сама покаже з першими у списку видалення.
  4. Виконати копіювання важливих фото та документів у сервіси хмарного зберігання та видалити їх копії з телефону.
  5. Провести очищення браузерів, а саме: файлів cookie, кешу веб-сторінок. історії переглядів та завантажень.

Особливі програми видаляються аналогічним кешу образом:

  1. Відкривається програма стандартних налаштувань телефону.
  2. Вибирається пункт «Встановлені додатки» або «Додатки та повідомлення».
  3. Вибирається параметр «Всі додатки» та знаходяться серед усіх встановлених програм ті, які необхідно видалити.

Видалення файлів браузера добре допомагає звільнити пам'ять

Таким чином, було розказано, як почистити пам'ять на андроїді Хуавей. ОС Android дає багато можливостей щодо конфігурування файлів, їх очищення та переміщення. Цим важливо вміти користуватися, щоб вручну можна було легко звільнити пам'ять.