Як відстежити смартфон Android

Anonim

Як знайти вимкнений телефон Андроїд - що робити при втраті

Мобільні телефони зберігають контакти людей, паролі, електронні гаманці та іншу важливу інформацію. Саме тому якщо гаджет буде втрачено, це вважається великою проблемою. У деяких випадках знайти його можна навіть у вимкненому стані. Ця стаття розповість про те, як знайти вимкнений телефон Андроїд і який відсоток удачі подібної процедури.

Чи можна знайти вимкнений телефон Андроїд

Якщо мобільний пристрій було втрачено або вкрадено, тобто два варіанти результату подій: купити новий гаджет або спробувати знайти старий.Другий варіант який завжди вдається провернути, оскільки це зумовлено низкою чинників, які негативно позначаються процесі пошуку. Незважаючи на це, він є кращим, оскільки на телефоні могли бути конфіденційні дані та паролі від соціальних мереж та банківських рахунків.

Впізнавати розташування телефону можна різними способами

Займатися пошуком потрібно якнайшвидше, тому що якщо спроби знайти девайс були здійснені надто пізно, то успіх таких заходів прагне нуля.

Якщо вірити статистиці, то відшукати смартфон можна тільки в перший тиждень. Далі шанси прагнуть нуля. Лише 30% гаджетів повертають власникам на добровільній основі. Не всі люди є сумлінними та чесними.

Що стосується того, як дізнатися останнє місцезнаходження телефону Android, якщо він вимкнений, то шансів набагато менше, ніж якби девайс був активний. Зробити це можна трьома способами:

  • Ретельно обшукати місце, де зник апарат. Якщо це сталося вдома, буде набагато простіше. Втрачений на вулиці телефон набагато рідше, але не зайвим буде пройтися своїм маршрутом прогулянки.
  • Виконати пошук за своїм номером сім-карти. Для цього можна використовувати спеціальні сервіси, просити допомоги у оператора або звернутися до правоохоронних органів.
  • Вірний спосіб знайти девайс вдома - дочекатися, поки на ньому почне грати будильник, якщо він був увімкнений. Працює це навіть у випадках, коли пристрій знаходиться у вимкненому стані.

Всі інші способи можуть спрацювати лише на включених апаратах. Слід заздалегідь убезпечити себе та скористатися спеціальними програмами, що дозволяють знайти мобільник відразу після його виходу в мережу оператора або в інтернет. Важливим буде також встановити надійні паролі додатків, що містять конфіденційні та важливі дані.

Важливо! Одним із стандартних способів заблокувати телефон на відстані та визначити його зразкове розташування є сервіси Google, які здатні показувати геолокацію пристрою та виконувати блокування екрана з виведенням прохання повернути загублений апарат.

Вимкнення знижує шанси на успішний пошук

Пошук телефону за допомогою комп'ютера

Як знайти Андроїд телефон - визначити місцезнаходження

Якщо пристрій увімкнено, він може бути відстежений через Інтернет. Для цього користуються спеціальними програмами, які встановлюють заздалегідь у внутрішню пам'ять або на SD-карту. Розробник Android має свої сервіси, згадані вище. Вони вимагають активації віддаленого керування, а також наявності облікового запису в Google.

Для їх активації дотримуються покрокової інструкції:

  1. Переходять у налаштування телефону.
  2. Знаходять пункт «Безпека».
  3. Листають до підпункту «Адміністратори пристрою» і переходять до нього.
  4. Встановлюють галочку навпроти параметра «Віддалене керування».

Якщо потрібно точно визначити місце розташування девайсу, то необхідно:

  1. Перейти до свого облікового запису Google з ПК або іншого смартфона.
  2. Знайти пункт «Пошук пристрою».
  3. Вибрати потрібний телефон, якщо їх підключено декілька.
  4. Пройти повторну авторизацію на сервісі, підтвердивши свою особистість.
  5. Вибрати один із запропонованих пунктів управління.

Стандартними засобами Google можна робити продзвон і шукати гаджет на карті

Перший з них дозволяє зателефонувати на телефон і видавати на ньому гучний звук. Працює це навіть у тому випадку, якщо активовано режим Без звуку. Корисно це тоді, коли гаджет було втрачено вдома чи у квартирі. Друга функція дозволяє визначити місцезнаходження пристрою на карті. Достатньо вибрати іконку «Пошук» та потрапити на карту, де телефон буде позначений міткою з точністю від 10 до 400 метрів.

Доступне та блокування гаджета або повне форматування його внутрішньої пам'яті. Це дуже корисно, тому що якщо пристрій був викрадений, то можна не дати зловмисникам скористатися особистими даними та паролями. Якщо ж мобільник загубився, то заблокований екран з повідомленням допоможуть девайс, що знайшов, подзвонити на вказаний номер і домовитися про повернення.

Обов'язковою умовою пошуку є факт заздалегідь проведеної установки та налаштування спеціальних програм. Втім, сервіси Гугла від них не сильно відрізняються в цьому плані.

В якості додаткових програм можна використовувати Talklog, Lost Android, Where's My Droid або Avast Anti-Theft. Вони мають схожі функції і працюють через глобальну мережу Інтернет, показуючи приблизне розташування смартфона і блокуючи його.

Вимкнення телефону з мережі ускладнює пошук

Як знайти вкрадений телефон Андроїд по СІМ-карті

Як знайти телефон по IMEI самостійно через інтернет - Андроїд

Виконати пошук загубленого гаджета можна і за допомогою сім-картки та послуг оператора мобільних даних. Якщо у випадках вище обов'язковою умовою була наявність підключення до глобальної мережі, пошук по сімке вимагає лише того, щоб вона була встановлена ​​в телефон.

Перший спосіб полягає у підключенні спеціальних додаткових послуг з визначення геолокації на офіційному сайті оператора.Є подібні опції практично у всіх компаній. При крадіжці чи втраті достатньо зайти в особистий кабінет та перейти до спеціального розділу. Те саме робиться і при створенні сімейного кола або при стеженні за переміщеннями гаджета дітей.

Другий спосіб заснований на використанні можливостей оператора правоохоронними органами. Під час подання заяви про крадіжку співробітники подають запит оператору, який надає послуги, і він визначає положення гаджета з точністю від 100-200 метрів до одного кілометра.

Абонент може скористатися відповідними сервісами

Для цього обов'язково має бути виконана умова знаходження у так званому «комірці». Якщо розшифрувати це, то є антена телефону та базова станція оператора. Для передачі сигналів мережа повинна знати, через яку саме станцію можна звернутися до смартфона.

Як визначити місце розташування втраченого смартфону Андроїд з IMEI

Є ряд міфів і легенд про пошук телефону за унікальним кодом IMEI. Насправді, знайти його за допомогою цього способу можна, але займається цим поліція, оскільки тільки вона має законні повноваження відправлення запитів оператору на відстеження гаджета.

Гальмує телефон Андроїд - що робити, як почистити

Коли телефон виходить у мережу, то його ідентифікація відбувається саме за допомогою коду IMEI. До цього значення підключається і сигнал від SIM-картки, що використовується. Визначити місце розташування з якою б то не було точністю тільки за ІМЕІ оператор не в змозі.

Важливо! Немає жодних безкоштовних або платних онлайн сервісів щодо визначення розташування телефону за номером або IMEI. Доступ до подібних функцій має тільки оператор або поліція, які починають співпрацювати лише у разі скоєння серйозного злочину.

Інтерфейс однієї з програм з пошуку

Більше того, навряд чи телефон шукатимуть, якщо він просто був втрачений. Зазвичай органи починають займатися подібними речами лише у разі вбивства або розбійного нападу з крадіжкою особистих речей, тобто тоді, коли злочин вагомий.

Навіть у вимкненому гаджеті продовжують зберігатися різні процеси: контроль витрати акумуляторної батареї, мережеві процеси тощо. Останні іноді надсилають сигнали низької частоти. Вони надто слабкі, щоб мережа їх виявила і служать для спрацювання будильника або при підключенні телефону на зарядку.

Це не означає, що вкрадений телефон з новою сім-картою не можна знайти. Навіть якщо змінити чіп, то IMEI залишиться тим самим. При вході в мережу він буде зафіксований та спрацює відповідне повідомлення. У результаті місце розташування буде обчислено.

Як убезпечити себе від крадіжки та втрати заздалегідь

Щоб не стати жертвою крадіжки або просто не втратити телефон на вулиці або вдома, потрібно убезпечити себе від цього заздалегідь. Ніхто не може на 100% стверджувати, що це ідеальний захист від подібних неприємних ситуацій, то знизити ризик їх виникнення вони можуть у рази.

Навіть якщо розрядити телефон або вийняти батарею, його можна знайти при наступному вході в мережу

Запобігти втраті телефону можна просто навчивши себе самоорганізації та налаштувавши розпорядок дня. Якщо розподілити час роботи та відпочинку грамотно, то людина ніколи не буде кудись поспішати і не буде такою розсіяною. Внаслідок цього ризик втрати мобільного телефону зведеться нанівець. Якщо людина постійно забуває пристрій на роботі або в кафе, то корисним буде покращувати свою пам'ять і уважність.

Для того щоб запобігти крадіжці поради ідентичні. Якщо людина не звертає уваги на свої речі і покладається на доброчесність людей, то рано чи пізно це вилізе йому боком.Шахраї часто крадуть телефони саме у тих людей, які виглядають неуважними та задумливими.

Важливо! Запобігти ж пограбуванню можна банальними порадами на кшталт: не гуляти вночі, не заходити в неблагополучні райони, не спілкуватися з підозрілими людьми .

Якщо ж крадіжка або пограбування все ж таки відбулися, то вкрай бажано, щоб на телефоні заздалегідь було встановлено програму-локатор або підключено відповідні сервіси від оператора мобільних даних або компанії Google. Вони вкотре підвищують шанс знайти гаджет і покарати зловмисника.

У випадку якщо програма не була встановлена ​​і налаштована на телефон заздалегідь, щось зробити вже навряд чи вийде. Це не так складно, щоб створити обліковий запис у системі Google, увімкнути віддалений доступ і додати свій телефон у налаштуваннях облікового запису. Аналогічно відбувається і з іншими сторонніми додатками. Один раз подбавши про свою безпеку та встановивши подібний софт, можна у кілька разів підвищити шанси на успіх при втраті чи крадіжці мобільного телефону.

Встановити геолокацію можна в налаштуваннях

Стало зрозуміло, як відстежити втрачений телефон Android з комп'ютера за допомогою різних способів: IMEI, супутників, SIM-карток або встановлених програм. Самостійно досягти успіхів не завжди вдається, тому в будь-якому випадку слід звернутися до компетентних органів.