Очищення кешу на Android смартфонах Samsung: як почистити самсунг галаксі вручну

Anonim

Як очистити кеш на андроїді самсунг самостійно

Смартфони та планшети мають властивість засмічуватися файлами з часом. Це спричиняє низку інших проблем - гальмування, перегрів, нестачу місця. Щоб уникнути цього, потрібно регулярно проводити чищення операційної системи.

Існує маса способів очистити систему від сміття за допомогою утиліти або вручну. Рекомендується час від часу виконувати такі дії, щоб запобігти засміченню внутрішнього сховища зайвими буфер-файлами.

Очищення тимчасових файлів та кешу на Android має проводитися періодично

Що таке кеш на Android-пристроях

Перед тим як почистити кеш-дані на андроїді самсунг, потрібно дізнатися, що являють собою кеш-файли на смартфонах і планшетах. Cache - це невеликі частини даних, які утворюються в результаті різних додатків. З одного боку, вони прискорюють запуск програм, завантаження та ін.

До уваги! Програмне забезпечення створює кеш лише один раз, використовуючи його надалі.

Щоб легше зрозуміти, що таке cache, варто звернути увагу на наступний приклад. Програми перегляду медіа (фото, відео) створюють ескізи файлів (превью, маленькі іконки для попереднього перегляду). Ці ескізи зберігаються у внутрішній пам'яті, щоб програмне забезпечення могло використовувати їх у подальшому.Це своє чергу знижує навантаження процесор. Коли власник смартфона зробив нові знімки або відео, програма-галерея створює додаткові файли.

Ескізи в галереї для перегляду фото та відео

Загалом кеш-дані зберігають у собі інформацію для повторного її використання. Коли програмі потрібно щось відобразити, використовується cache. Якби цих файлів не існувало, то програма щоразу їх створювала, відкривала, потім видаляла. Це сповільнює роботу смартфона або планшета.

З іншого боку, ПЗ постійно оновлюється. Деякі файли вже не потрібні, а система не завжди видаляє їх. Іноді доводиться робити це вручну або за допомогою спеціальних утиліт.

Зверніть увагу! Налаштування на різних моделях пристроїв та версіях операційної системи відрізняються.

Як очистити кеш на андроїді самсунг

Існує два способи видалення файлів cache на Android. Перший – використання системних функцій, налаштувань. Другий - встановлення сторонніх програм із Google Play Market або завантажених файлів. Наступні інструкції підійдуть для всіх телефонів Samsung лінійки J і A.

Як очистити кеш на андроїді - пристрої Samsung, Lenovo та Sony Вважається, що найбезпечніший спосіб - використовувати вбудовані функції. З їхньою допомогою можна звільнити пам'ять за лічені хвилини. Виробники передбачили, що деякі файли потрібні для коректної роботи системи, тому вшиті інструменти видаляють лише те, що можна. Системні кеш-дані будуть у безпеці.

Ще одна перевага у відсутності шансів зараження пристрою шкідливими програмами.

Перший спосіб - видалення буфер-даних вручну

Це менш радикальний спосіб, оскільки користувач робить все власноруч. Щоб прискорити телефон, звільнити місце на накопичувачі, рекомендується виконати всі кроки згідно з наступним посібником:

  1. Для початку потрібно зайти в налаштування. Для цього необхідно знайти відповідну іконку в меню або провести пальцем від дисплея до середини. У верхньому правому кутку знаходиться іконка у вигляді шестірні.
  2. Тепер потрібно опуститися вниз, знайти напис «Пристрій». У деяких версіях прошивки пункт називається інакше ("Смартфон" або "Телефон"). Потрібний розділ - «Пам'ять».
  3. У вікні необхідно вибрати меню «Кеш». Щоб очистити файли, потрібно використовувати опцію очищення буфер-інформації.
  4. Через кілька секунд випливе вікно з попередженням. Потрібно підтвердити дії, натиснувши «ОК».

Видалення кеш-файлів триватиме від кількох секунд до кількох хвилин. Тривалість залежить від того, наскільки регулярно проводилося чищення. Після завершення вікно саме закриється. На смартфоні стане більше доступної пам'яті.

До уваги! Даний метод видаляє інформацію про кожну програму.

Другий спосіб - видалення буфер-даних певних додатків

Буде таке, що багато місця займає конкретне програмне забезпечення. Видаляти кеш усіх програм марно. Наступний посібник допоможе видалити дані вибраних програм, щоб не чистити решту:

Список додатків у налаштуваннях

  1. Для початку потрібно зайти в налаштування будь-яким зручним способом.
  2. Потім перейти до розділу з внутрішньою пам'яттю.
  3. Далі потрібно відкрити список усіх програм. У нових версіях прошивки пункт знаходиться в меню - «Додатки».
  4. У переліку необхідно натиснути на те додаток, кеш-файли якого хочеться видалити. У пристроях від компанії Samsung є пошук для полегшення завдання.
  5. Відкриється вікно з детальною інформацією про програму. Там можна побачити, скільки пам'яті займають буфер-файли. Щоб видалити їх, потрібно натиснути «Стерти дані» («Очистити кеш»).
  6. З'явиться повідомлення з попередженням. Необхідно підтвердити очищення.

Щоб видалити ескізи зображень, потрібно повторити ці дії для галереї.

Важливо! Після видалення кеш-файлів програма попросить заново увійти до облікового запису. Для цього потрібно згадати інформацію для входу.

Використання програм для очищення кешу на самсунгу

Як очистити пам'ять на Андроїді Samsung - докладна інструкція

Вищеописані інструкції ефективні, але часті такі процедури займають багато часу. Для цього розробники створили безліч додатків, що очищають пристрій за кілька хвилин. Найпоширеніша програма для операційної системи андроїд - Clean Master.

Утиліта для очищення смартфона Clean Master

За допомогою цього програмного забезпечення можна оптимізувати Android-пристрій. Інструкція крок за кроком:

  1. Завантажити утиліту з офіційного магазину Google Play Market.
  2. Після закінчення установки на смартфон відкрити Clean Master.
  3. На головному екрані з'явиться кількість вільної пам'яті в сховищі та RAM (ОЗУ). Нижче розташовано 4 іконки. Для очищення потрібно вибрати першу – значок урни. Необхідно натиснути на неї.
  4. Запуститься пошук кеш та тимчасових файлів, які можна видалити. Після завершення натиснути кнопку «Очистити».

Основна перевага програми - зручне та зрозуміле меню.

Зверніть увагу! Додаток також пропонує захист від шкідливого ПЗ, прискорення пристрою, режим економії батареї, детальне очищення (видалення програм, медіа) .

Видалення на смартфонах Samsung у браузері кешу, кукі та історії

Де знаходиться кошик на андроїді самсунг, хуавей та інших телефонах

У всіх браузерах налаштування схожі. Інструкція нижче на основі Google Chrome:

  1. Для початку потрібно відкрити браузер.
  2. Натиснути на іконку у вигляді трьох точок (меню). Вона знаходиться у правому верхньому кутку.
  3. Тепер необхідно видалити історію. Для цього потрібно перейти у відповідну вкладку, натиснути «Очистити». На цій сторінці користувач може вибрати період, за який система видаляє всю інформацію.
  4. Перед видаленням потрібно поставити галочки навпроти файлів куки, зображень та ін.
  5. Далі натиснути «Видалити дані».

Видалення непотрібних даних та сміття через Recovery Mode

Цей режим дозволяє керувати пристроєм на системному рівні. Для очищення смартфона від сміття знадобиться зробити таке:

  1. Вимкнути телефон повністю.
  2. Коли живлення буде відключено, потрібно затиснути клавішу збільшення гучності, «Додому» та кнопку живлення.
  3. Коли гаджет увімкнеться, необхідно відпустити клавіші. Відкриється Recovery Mode.
  4. Потрібний пункт - "Wipe cache partition". Функція видаляє всі кеш-розділи.
Таким чином, прискорити роботу телефону або планшета від компанії Samsung можна і робити це періодично навіть потрібно. Для цього є кілька способів, описаних вище. Який вибрати, кожен користувач вирішує сам.