Як зробити, щоб телефон на Android заряджався швидше: чи можливо прискорити процес

Anonim

Як швидко зарядити телефон Андроїд - опис способів

Люди витрачають багато часу на використання своїх телефонів. Техніка не може витримувати таке навантаження довго і розряджається. Багатьох цікавить, як швидко зарядити телефон Андроїд і не чекати 2:00.

Швидка зарядка – що це і як працює

Страх кожного власника смартфона – побачити червону батарею у невідповідний момент

Під час заряджання на смартфон подається певна напруга, яка пристрій контролює і не пропускає більше струму, ніж належить. Більшість сучасної техніки підтримує швидку зарядку. Це означає, що спеціальні вбудовані адаптери дозволяють пристрою приймати більше струму. Ця технологія і дає можливість отримати швидкий заряд.

Процес у цьому випадку ділитися на два етапи:

  1. Максимальна подача струму. В цей час заряд піднімається з дуже високою швидкістю і так, поки цифра не досягне 50-70% (залежить від моделі смартфона або планшета на Android).
  2. Зниження подачі струму. Щоб акумулятор не перегрівався, сила подачі напруги знижується і до 100% заряджання відбувається набагато повільніше.

Адаптер для швидкого заряджання з позначкою Quick Charge

Швидка зарядка виконується приблизно протягом 20 хвилин. Це дуже рятує, коли пристрій розрядився і його необхідно негайно відновити.

Як правильно зарядити телефон вперше після розпакування

Як дізнатися версію блютуз на андроїд - опис способів

Вже минули ті часи, коли новий телефон потрібно було спочатку повністю розрядити, а потім зарядити до 100%. Сучасний батарей такий підхід лише нашкодить. Щоб зробити все правильно і не зіпсувати батарею, слід дотримуватись інструкції:

  • Після того, як телефон придбано і витягнуто з коробки, їм потрібно скористатися, щоб заряд знизився приблизно на 3%. Це потрібно, щоб відновити телефон після тривалого зберігання у вимкненому стані.
  • Якщо в мобільному телефоні встановлена ​​літій-іонна або літій-полімерна батарея, то в жодному разі не можна допускати їх повного розряду. Коли їх рівень досягає нижче критичного, починають запускатися хімічні реакції, а як наслідок – ресурс батареї швидше знижується.
  • Перша зарядка після покупки повинна виконуватися виключно від оригінального зарядного пристрою, підключеного до розетки. Необхідно довести рівень заряду до 100%, при цьому, якщо є необхідність, можна перервати процес, а потім підключити телефон знову.
  • Відразу після того, як на індикаторі буде максимальний відсоток, пристрій слід відключити. Не рекомендується залишати телефон підключеним до мережі більше, ніж потрібно для повної зарядки.

Надалі також потрібно намагатися уникати розрядки до 0%, а також зарядки до 100%. Оптимально тримати акумулятор на рівні між 30% і 80%.

Вплив різних способів заряджання на працездатність акумулятора

Довго заряджається телефон андроїд - що робити та основні причини

Першу зарядку не слід здійснювати від комп'ютера або через бездротовий пристрій. При підключенні до ПК процес проходить на порядок повільніше, ніж при підключенні до розетки, оскільки рівень струму надходить у телефон дуже низький.Щоб досягти 50%, може знадобитися кілька годин. При цьому відбувається швидке зношування батареї. Тому рекомендується якомога рідше користуватися таким способом.

Бездротова зарядка також сприяє більш швидкому зносу батареї. Якщо при зарядці від оригінального дроту вона витримує близько 800 циклів заряду, то альтернативному варіанті ця цифра знижується приблизно до 500 циклів. Це відбувається через те, що при передачі струму по дроту ККД дуже високий, а при бездротовій зарядці більшість енергії розсіюється і перетворюється на тепло. У цьому виникають такі проблемы:

  • Це провокує нагрівання елементів смартфона, що шкідливо для його працездатності.
  • Це забезпечує менш ефективну зарядку, що особливо погано при першій зарядці.

Бездротова зарядка не безпосередньо передає струм батареї

Це не говорить про те, що ці способи погані, проте варто знати, що певний вплив на роботу девайса вони все-таки надають.

Важливо! Використовувати потрібно тільки якісні аксесуари, і тоді батарея зможе прослужити максимально довго.

Що, якщо ігнорувати рекомендації щодо зарядки

Дуже важливо знати, як правильно заряджати смартфон на Андроїді, і дотримуватися рекомендованих умов. Від цього залежатиме термін експлуатації нової батареї.

Як зарядити айфон без зарядки в домашніх умовах

Якщо повністю виснажувати акумулятор, то страждатиме його основна характеристика – знизиться загальна ємність. Сучасні пристрої оснащені системою автоматичного контролю, завдяки чому рівень заряду зберігається навіть у вимкненому пристрої. Якщо часто допускати розряд нижче десяти відсотків, ресурс поступово подає, що у певний момент може призвести до поломки.

Вимога використання оригінального зарядного пристрою пояснюється індивідуальними особливостями кожного окремого девайса. У кожної моделі свій рівень допустимої вхідної напруги, який повинен збігатися з характеристиками дроту.

Важливо! Заборонено використовувати пошкоджений зарядний пристрій, навіть якщо він оригінальний, щоб не завдати шкоди акумулятору і не спровокувати його передчасне знос.

Кабель з явним дефектом підлягає терміновій заміні

Якщо смартфон залишати на зарядці після того, як рівень досягне 100%, то на нього безперервно подаватиметься напруга, а як наслідок – відбуватиметься перегрів.

Як швидко зарядити телефон або планшет на Андроїд

Найпростіший спосіб, як швидко зарядити пристрій на Андроїд, – використовувати зарядний пристрій з підтримкою такої технології.Як правило, їх можна впізнати за написом Quick Charge. При підключенні телефону або планшета до такого адаптера живлення візуально процес ніяк не відрізнятиметься крім того, що за хвилину набігатиме відразу кілька відсотків.

На деяких сучасних моделях, наприклад у Samsung, є можливість відключити швидку зарядку, і тоді процес протікатиме в більш звичному. довгий режим.

Для тих, хто не має адаптера з такою функцією, є інші варіанти прискорити процес:

  • Не користуватися телефоном під час заряджання, залишити його заблокованим на весь час, поки на екрані не з'явиться потрібний відсоток.
  • Значно допомагає увімкнення режиму «політ». Але не варто забувати, що при ньому на телефон не зможуть надходити жодні дзвінки та повідомлення, тільки оповіщення через Інтернет за умови включеного Wi-Fi.
  • Якщо є можливість, варто повністю відключити телефон або планшет, щоб ніякі функції не споживали енергію.
  • Якщо мета – швидко зарядити пристрій, краще відмовитися від використання бездротової зарядки, оскільки вона подає на смартфон набагато менше напруги, ніж провід.
  • Не варто використовувати USB-порт через його низьку потужність.

Зверніть увагу! Перш ніж підключати пристрій до іншої техніки, наприклад до прикурювача, спочатку потрібно переконатися в його справності.

Всі ці способи досить ефективні і не мають жодного негативного впливу на батарею пристроїв.

Як прискорити заряджання пристроїв на Андроїд при підключенні до ПК

Для багатьох у домашніх умовах дуже зручна зарядка від ПК або ноутбука. Насамперед це можливість завжди залишатися на зв'язку та зручність. Якщо в комп'ютері є кілька вільних USB-роз'ємів, немає потреби шукати розетку, а досить просто підключити кабель від телефону до одного з них.

Але і в цьому випадку є спосіб, як зробити щоб телефон заряджався швидше за Андроїд. При підключенні кабелю на моніторі з'являється вікно, на якому потрібно вибрати, в якому режимі буде підключено девайс. Варто натиснути "Тільки зарядка" (у різних моделях назва може змінюватись). У цьому випадку сигнал буде спрямований лише на заряд батареї. Однак у будь-якому випадку це буде повільніше, ніж безпосередньо від розетки.

Для швидкого наповнення батареї пункт Тільки зарядка

Важливо! Телефон, заряджений від USB, буде розряджатися швидше, ніж при більш традиційних способах зарядки.

При підключенні пристрою до ПК струм перестає подаватися в той момент, коли вмикається сплячий режим. Виняток – ноутбуки Mac, які підключені до живлення.

Залежність швидкості зарядки від типу кабелю живлення

Кабель, який безпосередньо з'єднується із зарядним гніздом телефону, безпосередньо впливає на швидкість наповнення батареї. Різні типи проводів мають різні технічні характеристики, відповідно відрізняється і процес зарядки.

Кабелі типу MicroUSB передають заряд 2А, але деякі моделі не здатні передавати сигнал. Це означає, що провід може використовуватися тільки для заряджання, але не для передачі даних. Струм, який подається на пристрій, становить 500mAh.

Що стосується звичних роз'ємів USB 2.0, то вони забезпечують зарядку до 5В, 0.5А, струм – до 900 mAh. USB 3.0 - 5B, 0.9A, струм - 900mAh. Але кабель типу Type-C перевершує ці параметри і підтримує силу струму до 3А. Це означає, що останній варіант забезпечує найшвидшу зарядку пристроїв.

Ще один фактор, який впливає на зарядку - довжина кабелю. Чим вона менша, тим швидше наповнюється акумулятор.

Щоб забезпечити швидке наповнення акумулятора потрібно знати не тільки способи, а і як правильно заряджати телефон на Андроїд, щоб не вбити батарею.