Як відкрити налаштування клавіатури на Андроїд: додати

Anonim

Як налаштувати клавіатуру на Андроїді - детальна інструкція

У багатьох користувачів смартфонів на OC Android виникає потреба у зміні налаштувань стандартної клавіатури. Ця процедура має кілька способів виконання, про які йтиметься в даній статті.

Для чого потрібна зміна налаштувань стандартної клавіатури на Андроїді

У цієї обставини є кілька поширених причин, кожна з яких заслуговує на осмислення:

Бажання змінити стиль клавіатури.Для операційної системи Android часто виходять оновлення, що оптимізують роботу телефону, вносять деякі зміни до його оболонки. Після завантаження користувач зможе знайти в налаштуваннях смартфона кілька типів клавіатур. Один і той самий стиль швидко набридає, і людині хочеться змінити його. Щоб впоратися з цим, необхідно натиснути на обраний тип клавіатури і підтвердити свою дію натисканням ОК.

Віртуальна клавіатура на Android

  • Відсутність системних клавіш. У деяких ситуаціях стандартна клавіатура на пристроях Андроїд пропадає. Ця обставина свідчить про системний збій. Повернути звичні клавіші можна шляхом виконання нескладних дій у налаштуваннях гаджета.
  • Змінення розташування клавіш. Користувач завжди зможе змінити поточне розташування кнопок на клавіатурі девайс, якщо вважатиме його незручним. У параметрах мобільного телефону також можна збільшити або зменшити розміри букв і цифр на клавіатурі.
  • Бажання поміняти дизайн оформлення, колір, контрастність і т.д.

Існує кілька способів зміни налаштувань клавіатури на OC Android, кожен з яких заслуговує індивідуального підходу. Далі будуть розглянуті найпоширеніші та найефективніші з них.

Налаштування пункту Мова та введення на смартфоні

Як настроїти клавіатуру на Андроїді

Перед виконанням поставленого завдання варто визначитися з метою, що переслідується. Налаштовувати потрібно параметри, які дійсно вимагають зміни в конкретній ситуації. У загальному вигляді процедура налаштування віртуальної клавіатури на смартфоні Android виглядає так:

  1. Клацнути по знаку шестерні, розташованої на робочому столі гаджета.
  2. Відкриється віконце параметрів, які можна змінити за необхідності.
  3. Далі слід тапнути по рядку «Мова і введення». На нових версіях Андроїд цей розділ захований у вкладку «Розширені настройки».
  4. Тут можна змінити мову операційної системи, а також налаштувати режими на власний розсуд. У цьому розділі можна активувати режим автоматичного заповнення, синтезу мови, голосове введення, запустити перевірку правильного написання слів, змінити тип кнопок, змінити швидкість друку тексту, включити різні ефекти і т.д.
Як змінити клавіатуру на андроїді - встановити сторонню

Для доступу до зміни деяких функцій клавіатури потрібні права адміністратора або root-права. Їх можна отримавши, завантаживши та встановивши певні файли з інтернету.

Важливо! За бажанням віртуальну клавіатуру на телефоні можна взагалі відключити. При цьому пошук здійснюватиметься за допомогою активації функції «Голосове введення». Однак ця можливість є не у всіх мобільних телефонів.

Налаштування режиму Голосове введення на Андроїді

Налаштування фізичної клавіатури на Андроїді

Даний елемент являє собою зовнішню клаву, яка підключається до телефону за допомогою нескладних дій. Виділяють кілька способів підключення.

Через USB кабель

Як налаштувати пошту на Андроїді - покрокова інструкція

Кабель поставляється в комплекті з гаджетом. Один кінець дроту потрібно встромити у смартфон, а другий у фізичну клавіатуру. Після виконання цієї дії на дисплеї пристрою з'явиться повідомлення про знаходження нового пристрою введення.

Для функціонування такого агрегату потрібно зайти меню параметрів девайса, перейти у вкладку «Фізична клавіатура», вибрати модель підключеного пристрою та активувати його шляхом переведення повзунка в активне положення.При цьому віртуальний елемент набору символів автоматично вимкнеться.

Bluetooth

Для реалізації цього методу знадобиться клавіатура з вбудованим модулем Bluetooth. Як правило, ціни на такі моделі вищі. Користувачеві потрібно увімкнути режим Bluetooth і на клавіатурі, і на телефоні, а потім запуститься синхронізація пристроїв. Після закінчення можна заходити в налаштування смартфона і шукати підключену клавіатуру. Після того, як користувач клікне за її назвою, відкриється вікно з коригуваннями. Можливість зміни розкладки також є.

Важлива інформація! Деякі телефони оснащені фізичною клавіатурою. Проте практично всі смартфони, які функціонують на OC Android, не мають такого доповнення. Тому користувачам доводиться підключати зовнішній пристрій для вирішення певних завдань.

Мобільник з фізичною клавіатурою

Як закріпити клавіатуру на екрані Андроїд та змінити розкладку та спосіб введення

Найефективніший спосіб виконання поставленого завдання не передбачає використання стороннього софту, завантаженого з Google Play market. Усі необхідні коригування можна зробити через меню налаштувань апарата.

Як вимкнути звук клавіатури на андроїді - докладна інструкція

Для успішного вирішення питання потрібно дотримуватися простої інструкції:

  1. Натиснути на знак шестерні, що знаходиться на робочому столі мобільного телефону.
  2. Після переходу у віконце параметрів знайти клікнути по рядку «Мова і введення».
  3. Тапнути по вкладці «Керування клавішами».
  4. У цьому вікні буде представлено поточний режим введення. Зазвичай за умовчанням виставляється багатомовне введення Gboard. Для його зміни потрібно клацнути по значку налаштувань.
  5. У вікні, що відкрився, користувач може перейти на безперервне, голосове або оригінальне введення, яке запам'ятовуватиме всі введені ним символи, у тому числі паролі та стільникові інших абонентів.

Важливо! Після активації обраного введення попередній вимикається автоматично.

Зміна розкладки клавіатури на операційній системі Android здійснюється наступним чином:

  1. Запустити меню керування клавіатурою за схемою, наведеною вище.
  2. У вікні параметрів, що настроюються, необхідно клікнути по рядку «Миша і трекпад».
  3. Зайти в пункт зміна розкладки та вибрати варіант, що цікавить, зі списку представлених.

У розділі «Синтез мови» можна змінити тон, голос і швидкість голосового помічника, а також підкоригувати режим перевірки правопису.

Як встановити нову клавіатуру на пристрій Андроїд

Установка передбачає використання другорядних додатків.

Додаток External Keyboard Helper

Здійснюється за наступною схемою:

  1. Відкрити магазин програм Google Play Market.
  2. Відшукати необхідний софт (найчастіше англійська). Для виконання завдання можна прописати в пошуковому рядку слово клавіатура. Після цього перед користувачем відкриються кілька програм. Вибрати одну з найкращих, ґрунтуючись на коментарях інших людей.
  3. Завантажити та встановити обраний додаток та запустити його.
  4. Ознайомитись з інтерфейсом програми та налаштувати параметри під власні завдання.

У більшості випадків подібний софт має стандартні налаштування системних клавіш. Однак тут також додано кілька нових режимів, які можна встановити простим натисканням.

У таких програмах є можливість додавання нових ефектів, які будуть спостерігатися при використанні віртуального елемента.

Важливо! На деяких оболонках OC Android присутні вбудовані варіанти клавіатур, які можна поміняти у вікні налаштувань девайса. Тому необхідність у завантаженні спеціалізованих додатків з Google Плей Маркет відпадає.

Що робити, якщо на клавіатурі смартфона залипають клавіші

Часто при пошуку інформації в інтернеті користувач натискає на одну кнопку, після чого вона залипає, і надалі користуватися клавіатурою стає неможливо.

Зміна розкладки на клавіатурі Андроїд

Ця обставина викликана такими причинами:

  • Системний збій. Зазвичай відбувається на телефонах із застарілою версією Android. ля усунення проблеми можна періодично перезавантажувати телефон, проте досвідчені фахівці рекомендують оновити операційну систему.
  • Шкідливе ПЗ. На смартфон потрапив вірус, який негативно позначився на його продуктивності. У цьому випадку потрібно скинути налаштування девайсу до заводського рівня. Цю процедуру можна швидко виконати через налаштування гаджета.
  • Слабкі технічні характеристики. У такому випадку працездатність пристрою супроводжуватиметься зависаннями, особливо, якщо одночасно запущено кілька процесів.
  • Неофіційна прошивка. У ситуації апарат потрібно перепрошувати. Для здійснення процедур краще звернутися до сервісного центру, де це завдання вирішать у мінімально короткий термін.
  • Велика кількість зайвих файлів. Смарт фон періодично потрібно чистити від системного сміття. Ця процедура прискорює його роботу, підвищує продуктивність. Для очищення кеша можна скористатися встановленим софтом.

Зміна налаштувань клавіш на Android спрощує процес користування гаджетом, додає нові ефекти.Ви можете завантажити різні типи клавіатур з Google Play Market. Таким чином, інформація, викладена вище, дозволяє відповісти на питання, як настроїти клавіатуру на телефоні Андроїд. Зробити це зовсім нескладно.