Як виправити помилку вай-фай без доступу до Інтернету на телефоні Samsung з Android

Anonim

Чому Інтернет може бути недоступний через Wi-Fi на смартфонах

За певних обставин користувачі телефонів, які функціонують на операційній системі Android, не можуть підключатися до точки доступу Wi-Fi. Ця обставина пов'язана з кількома причинами, які будуть розглянуті в цій статті.

Чому на Android підключення до Wi-Fi без доступу до Інтернету

У даної обставини виділяють такі причини:

  • неполадки з роутером. Щоб усунути цю проблему, потрібно перевірити власний маршрутизатор на працездатність. Про поломку роутера свідчить відсутність Інтернету на інших пристроях;
  • Інтернет тимчасово недоступний. Найчастіше провайдер проводить профілактичні роботи. У цей час підключити до Wi-Fi роутеру буде неможливо;

Обмежений доступ до вай-фай мережі

  • смартфон налаштований неправильно. Користувач повинен спробувати змінити MAC-адресу та DNS-сервер у налаштуваннях точки доступу на своєму пристрої. Потім потрібно перезавантажити мобільний телефон і знову підключитися до Internet;
  • проблеми з налаштуванням маршрутизатора. Для вирішення проблеми користувачеві доведеться зайти на офіційний сайт свого роутера та переглянути параметри, які мають бути виставлені в його налаштуваннях. Потім необхідно змінити потрібні значення комп'ютера;
  • в налаштуваннях маршрутизатора заборонено роздавати Інтернет на інші пристрої. У ситуації, що склалася, необхідно зайти в параметри свого роутера через комп'ютер, до якого він підключений, і зняти галочку з пункту «Заборонити роздачу на інші пристрої». Ця вкладка може називатися по-іншому залежно від моделі вай-фай роутера.

Вікно налаштувань роутера на комп'ютері

Що означає підключення без Інтернету Wi-Fi на телефоні

При виникненні цієї проблеми в першу чергу необхідно перевірити працездатність Інтернету. Досвідчені фахівці виділяють кілька можливих ситуацій:

  • доступ до Глобальної мережі обмежений або повністю зупинений через несплату;
  • ушкодження кабелю, що з'єднує модем з ПК;
  • у параметрах маршрутизатора виставлено значення, які не дозволяють користувачеві переходити на певні сайти;
  • проблеми з Мережею. Винуватцем цієї проблеми вважається провайдер. У цьому випадку потрібно зателефонувати в компанію, яка надає послуги Інтернету, і переконатися, що на лінії все гаразд.

Перевірка та налаштування роутера

Як підключити Інтернет до комп'ютера через телефон андроїд

Якщо Інтернет не працює на жодному пристрої, то, швидше за все, причина неполадки в маршрутизаторі. У ситуації, що склалася, рекомендується зробити наступне:

  1. Вимкнути модем, висмикнути з мережі та включити через 5-10 хв. Іноді на лінії відбувається збій, який можна усунути шляхом перезавантаження роутера.
  2. Підкоригувати налаштування маршрутизатора. Користувачеві потрібно зайти в параметри інтерфейсу свого пристрою і змінити назву каналу.
  3. Змінити режим роботи Інтернету. Цю процедуру також можна здійснити в налаштуваннях, перейшовши у вкладку «Мережа».
  4. Підкоригувати регіон, країну в параметрах модему.

В більшості випадків причиною збоїв з Інтернетом на телефоні при підключенні до вай-фай роутера є відсутність AES-шифрування в параметрах модему.

Зміна параметрів у налаштуванні маршрутизатора

Збої в андроїд

У процесі роботи операційної системи OC Android часто спостерігаються збої та помилки, які призводять до проблем з мережею, особливо на телефонах Samsung. Для їх усунення рекомендується скинути параметри девайсу до заводського рівня за наступною схемою:

  1. Клікнути по значку шестерні, що знаходиться на робочому столі апарата.
  2. Знайти у списку параметрів розділ «Система» та клацнути по ньому.
  3. Тапнути по рядку «Скидання та відновлення», який зазвичай розташовується в кінці списку.
  4. Погодитись із повідомленням системи та переконатися, що телефон готовий до скидання.
  5. Підтвердити дію, натиснувши на «Ок», і дочекатися закінчення процедури.
Перед виконанням поставленого завдання важливо зарядити девайс хоча б до половини, щоб уникнути неприємних наслідків. Якщо смартфон вимкнеться під час скидання, його прошивка може злетіти.

Команда PING

Ця команда являє собою засіб діагностики мереж, яку можна активувати на комп'ютері. Процес активації такої діагностики можна поділити на кілька етапів:

  1. Затиснути на клавіатурі клавіші Win+R.
  2. Відкриється вікно «Виконати», де треба ввести слово «ping» та натиснути на «Enter». Після виконання вищевказаних дій запуститься командний рядок Windows, де буде показано діагностику.

Зверніть увагу! Після закінчення процесу на екрані комп'ютера висвітиться віконце зі знайденими помилками, а також будуть запропоновані методи їх усунення.

Діагностика мереж через команду ping на операційній системі Windows

Діагностику несправностей можна виконати і через «Центр керування мережами та загальним доступом», зайшовши в панель керування.

Вай-фай на телефоні без доступу до Інтернету: як виправити

Чому не працює інтернет на айфоні – що робити

Немаловажним етапом у пошуку проблем із підключенням до Wi-Fi є дзвінок у технічну підтримку провайдера.Кожен користувач може написати техпідтримку або зателефонувати за номером телефону провайдера, щоб з'ясувати причини несправності. Часто в компанії, що надає послуги Інтернету, проводяться профілактичні роботи, що призводять до тимчасового відключення Мережі.

Важливо! При зверненні до провайдера користувач повинен зайти в особистий кабінет, дізнатися номер свого особового рахунку, а також контактні дані особи на якого оформлений договір.

Фахівці технічної підтримки завжди зможуть надати клієнту допомогу в налаштуванні обладнання. У процесі розмови з оператором необхідно дотримуватися всіх його рекомендацій, якщо користувач зацікавлений у отриманні позитивного результату. Можливо, після звернення працездатність обладнання вдасться налагодити в мінімально короткі терміни.

Обмеження при підключенні до обладнання в громадських місцях

Wi-Fi адаптери, які стоять у громадських місцях, у більшості випадків перевантажені. Йдеться про кафе, ресторани, торгові центри тощо. Тому у багатьох відвідувачів можуть виникнути проблеми при підключенні до точки доступу.

Налаштування Wi-Fi мережі на смартфоні

Зверніть увагу! При відвідуванні громадських місць не рекомендується завантажувати великі за розміром файли з Інтернету. Ця обставина негативно позначається на швидкості передачі даних, яка і так низька.

Маршрутизатори, встановлені в подібних місцях, мають кілька відмінних рис:

  • низька швидкість рахунок перевантаження Мережі;
  • можливість блокування MAC-адреси телефону;
  • збої та вильоти в процесі роботи;
  • обмеженість доступу.

Перевірка служби ДНС-клієнта, зміна адреси або налаштування ДНС-серверів

Іноді MAC-адреса Android пристрою блокується роутером. Через це Інтернет може бути недоступним, Wi-Fi не працює. Телефон відмовляється ловити сигнал від роутера. Виправлення неполадки за наступною схемою з великою ймовірністю вирішить проблему:

  1. Завантажити програму BusyBox з Google Play Market, а також Terminal Emulator.
  2. Запустити Terminal Emulator і ввести в командний рядок слово «SU».
  3. Вибрати нову адресу зі списку запропонованих та натиснути на «Ок».
  4. Перезавантажити девайс для застосування змін.

Налаштування DNS-серверів на операційній системі андроїд змінюються таким чином:

  1. Запустіть налаштування Wi-Fi через основне меню телефону. Відобразиться список усіх мереж вай-фай, які знаходяться в зоні досяжності смартфона.
  2. Утримувати за потрібною назвою мережі, щоб отримати доступ до її налаштувань.
  3. Клікнути за пунктом «Змінити мережу».
  4. Змінити дані в рядках DNS1 та DNS2, знайшовши їх в Інтернеті.
  5. Перевірити Мережа на працездатність.

Важливо! Подібним чином можна перевірити службу DNS-клієнта. Якщо в полях ДНС1 та ДНС2 відсутні символи, про роботу вай-фай не може бути й мови.

Зміна MAC-адреси на телефоні

Очищення кеш DNS

Часто причиною обмеженого доступу при підключенні до Wi-Fi є інформація в браузері. Очистити кеш браузера на андроїд можна, виконавши такі дії:

  1. Клацнути по значку налаштувань, розташованому на робочому столі телефону.
  2. Тапнути за розділом «Додатки».
  3. У списку, що відобразився, знайти свій браузер і клацнути по ньому.
  4. У віконці, що з'явилося, натиснути на рядок «Очистити кеш» і перезавантажити апарат.
  5. Перевірити Мережа на працездатність.

Налаштування фаєрволла

Ця процедура здійснюється наступним чином:

  1. Зайти в панель керування комп'ютером і натиснути на параметр «Брандмауер Windows». Це і є фаєрволл.
  2. Поставити галочку навпроти пункту «Включити для громадських мереж».
  3. Закрити панель керування та спробувати заново підключитися до вай-фай.

Важливо! Після активації фаєрволла буде потрібно перезавантаження ПК.

Перевірка системи на віруси

Рекомендується виконувати в першу чергу при виникненні проблем із підключенням до Wi-Fi. Причому важливо перевіряти не тільки комп'ютер, а й смартфон за допомогою спеціалізованого софту.

Основне вікно програми для перевірки ПК на наявність шкідливого ПЗ

До уваги! У Google Play Market існує величезна кількість програм, які здійснюють перевірку гаджета на наявність шкідливого ПЗ. Також на багатьох телефонах вже встановлено подібний софт, за допомогою якого можна не тільки видалити заражені файли, але й почистити пристрій від сміття.

На комп'ютері для цієї мети краще використовувати ліцензійний антивірус, який з великою ефективністю знайде та деінсталює шкідливе ПЗ.

Установка VPN

Відмінна програма, яка дозволяє приховувати дані про фактичне розташування ПК в Мережі. У багатьох випадках VPN допомагає вирішити проблему з вай-фай без доступу до Інтернету на телефоні.

Софт має кілька відмінних рис:

  • можливість безкоштовного скачування та подальшого використання до заявленого обсягу;
  • користувач може вибрати будь-яку країну для зміни IP-адреси свого пристрою;
  • проста активація, при якій потрібно лише пересунути повзунок у положення «Включено».

Зверніть увагу! При включенні комп'ютера VPN не обов'язково щоразу вмикати. Цю програму можна поставити в автозавантаження.

Таким чином, існує чимало способів усунення проблеми, пов'язаної з обмеженим доступом до Інтернету. Кожен із них по-своєму ефективний у конкретній ситуації. Інформація, викладена вище, дозволить розібратися, чому Wi-Fi Інтернет може бути недоступним на Samsung Galaxy або будь-якому іншому смартфоні.