Як встановити Google Play Market на Android: способи завантажити та активувати

Anonim

Як настроїти Гугл Плей - підключення на телефонах Андроїд

Всі власники смартфонів на базі Андроїд рано чи пізно стикаються з Google Play – магазином програм від компанії Google. Він з'явився після ребрендингу Андроїд Маркет та відкриває широкі можливості користувачам смартфонів. Щоб завантажити програму, гру та інший мобільний софт, необхідно знати, як встановити Google Play і правильно його активувати.

Що таке Google Плей і для чого він використовується

Гугл Плей є безпечною платформою для скачування та розповсюдження додатків. Вона дозволяє знизити можливість зараження пристроїв шкідливим контентом. Згідно з публічним звітом, який доступний в офіційному блозі Google, користувачі, що завантажують програми з цього джерела, в меншій мірі піддаються вірусним атакам.

Як виглядає Google Play у смартфоні

Перш ніж у цьому магазині буде опублікований будь-який софт, він проходить ретельну перевірку на наявність шкідливого програмного забезпечення та інших уразливостей. Таким чином компанія піклується про безпеку своїх користувачів.

Перед тим як встановлювати та налаштовувати Гугл Плей, варто вивчити його можливості.

  • Вимкнення автоматичного завантаження оновлень. Така функція особливо актуальна користувачам бюджетних малопотужних телефонів, а також тих, які мають невеликий обсяг пам'яті.Масове оновлення всіх програм здатне швидко заповнити наявний простір та погіршити якість роботи смартфона.
  • Заборона на додавання ярликів на робочий стіл. Поставити цю функцію буде корисно тим, хто має робочий стіл з особливою структурою. Безладне розміщення ярликів від програм та ігор здатне її порушити.
  • Підключення батьківського контролю. Функція корисна батькам, які бажають, щоб їх дитина могла завантажувати ігри та програми, що відповідають його віку. Всього кілька хвилин для налаштування цього сервісу допоможе вберегти дитячу психіку.
  • Складання списку бажань. Ця функція корисна тим, що дозволяє створювати закладки зі сподобалися програм, ігор та іншого мобільного софту, щоб надалі їх не втратити.
  • Рекомендації друзів. Якщо у пристрої немає нічого цікавого, а також відсутні ідеї для встановлення програм, завжди можна знайти поради друзів. Маючи відгуки і бачачи, що подобається друзям, набагато простіше відшукати додаток до душі.
  • Активація заборони на оновлення окремих програм. Далеко не завжди оновлені версії стають кращими за колишні, нерідко вони мають баггі і брак деяких функцій. Щоб видалити з гри та програми попередню версію, достатньо заборонити її автоматичне оновлення.

Як встановити Google Play Market на Android

Як встановити сервіси Гугл Плей на Андроїд

Якщо смартфон виготовлений китайською фірмою, він може не мати у своїй «начинці» Google Плей Маркет. Такий хід часто використовується для максимального здешевлення апарату. У такому випадку користувачі повинні знати, як і де встановити Гугл Плей.

Процедура встановлення Плей Маркета

Для використання цієї платформи слід знайти в мережі Google Play і завантажити у форматі apk. Далі користувачеві потрібно зайти в папку завантажень, визначити файл установки і запустити його. В результаті цієї дії програма запропонує «Встановити».

Після завершення встановлення програми користувач повідомить повідомлення, що програма завершила інсталяцію. Все готове до роботи з офіційним магазином контенту.

Процедура завантаження Гугл Плей аналогічна звичайному завантаженню програм або ігор.

Як зареєструватися в Гугл Плей

Перед тим як налаштувати в телефоні Google Play, необхідно здійснити реєстрацію в ньому. За великим рахунком, ця процедура є реєстрацією пошти Gmail. Здійснити її можна як на своєму смартфоні, так і на персональному комп'ютері.

Реєстрація з комп'ютера

Як додати акаунт в Гугл Плей на телефоні з Андроїд

Для реєстрації користувачеві знадобиться виконати кілька простих кроків:

  1. Відвідати офіційну сторінку Google.
  2. Знайти кнопку входу та натиснути її.
  3. У відкритому діалоговому вікні вибрати опцію створення нового облікового запису.
  4. Придумати та ввести логін та пароль, які також будуть використовуватися для входу до пошти Gmail.
  5. Для підтвердження пароля треба ввести його двічі.
  6. Ввести другу електронну адресу, яка може знадобитися для відновлення доступу.
  7. Виконавши всі кроки, натиснути кнопку реєстрації.

Порада! Надійний пароль повинен містити латинські літери та цифри, верхній та нижній регістр.

Після створення облікового запису можна робити завантаження будь-яких ігор, програм та корисного софту на свій телефон. У Гугл Плей також є платний контент. За бажання його можна оплачувати зі своєї банківської картки. Така процедура займає лічені хвилини.

Також у даному магазині є багата колекція фільмів, які можна переглядати як у додатку, так і завантажувати на домашній комп'ютер.

Реєстрацію в Google Play можна здійснювати з ПК

Реєстрація через смартфон

Для реєстрації потрібно знайти в меню смартфона значок маркету. Після натискання на нього відкриється діалогове вікно, що пропонує додати наявний обліковий запис або створити новий. За відсутності першого вибирається друга дія. Далі буде введення прізвища та імені користувача.

Також потрібно придумати логін, який виступатиме адресою поштової скриньки, та пароль. Останній має бути досить надійним, рекомендується поєднання різних регістрів та цифрових комбінацій.

Для можливості відновлення облікового запису рекомендується відвідати параметри. Там вводиться мобільний номер телефону та друга електронна адреса. У разі втрати пароля одним із способів буде передано секретний код або новий пароль для входу.

Важливо! Під час реєстрації буде запропоновано ввести капчу або підтвердити свою дію, щоб виключити дії ботів.

Наступний крок – прив'язка до облікового запису соціальної мережі під однойменною назвою. За бажання це можна зробити пізніше. Якщо користувач планує робити покупки, рекомендується відвідати наступну сторінку та додати свою банківську картку. Для цього система вимагає ввести її номер, термін дії та секретний код CVV.

Прив'язка банківської картки

Якщо в планах немає покупки ігор, можна повністю пропустити цю дію, натиснувши на команду «Не зараз» та користуватися безкоштовним контентом. Наступним кроком стане пропозиція системи із синхронізації наступних сервісів:

  • Електронна пошта Gmail;
  • Гугл медіа;
  • Додатки;
  • Диск;
  • Книга контактів;
  • Гугл преса;
  • Календар;
  • Нагадування та інше.

Якщо не планується користуватися тими чи іншими сервісами, краще зняти галочки біля кожного з них. У будь-який час ці налаштування можна буде скоригувати.

Завершальним етапом є натискання на стрілочку, що знаходиться у правому кутку, після чого дія переноситься на головну сторінку маркета.

Як настроїти Гугл Плей на телефон Андроїд

Гугл Плей не завантажує програми на андроїд

Велика частина ігор і програм мають такі функції, як стирання даних і очищення кешу. Вони особливо актуальні в тих випадках, коли потрібно звільнити оперативну пам'ять або покращити роботу програми. Однак не всі користувачі обізнані, що в сервісах є розширені можливості, тому варто знати, як настроїти Гугл Плей.

Для отримання доступу потрібно відвідати налаштування, а потім програми. Там знайти вкладку «Все» та натиснути на рядок сервісів. Залежно від того, якою є модель смартфона в руках користувача, на екрані може з'явитися кілька налаштувань. З їх допомогою можна покращити працездатність девайса або збільшити вільний простір на диску.

Як виглядає Плей Маркет на комп'ютері

Вибираючи опцію керування даними про пошук, користувач потрапляє до списку програм. Його робота ґрунтується на принципі пошукового індексу. У разі очищення кешу тих програм, які не використовуються (наприклад, Google музика, Google фільми та інші) можна значно прискорити процес роботи телефону.

Порада! Можна видалити дані додатків, які відносяться до сервісу «Диск», що також сприятливо позначиться на спільній працездатності гаджета.

Як користуватися Google Плей Маркетом на телефонах з Андроїд

Коли питання як встановити Google Play вже вирішено і позаду його налаштування, можна розпочинати використання цієї платформи. Зробити це можна так:

  1. Відкрити на своєму пристрої Плей Маркет.
  2. Натиснути значок меню.
  3. Вибрати ігри та програми, а потім бібліотеку.
  4. Натиснути кнопку встановлення або включення.

При виборі конкретної програми відкривається його опис, відгуки, оцінки та скріншоти, що дозволяють отримати уявлення про продукт. Якщо користувача все влаштовує, достатньо натиснути на кнопку встановлення та почекати завантаження програми та появи її значка в меню.

Важливо! Походження всіх ігор та іншого контенту в маркеті ретельно перевіряється, щоб виключити наявність шкідливих програм.

Однією з особливостей Плей Маркета є можливість віддаленого завантаження софту. Щоб це зробити, достатньо за допомогою комп'ютера зайти на офіційну сторінку і зробити авторизацію. Після нескладної процедури входу користувачеві буде доступне завантаження будь-якого контенту. Його завантаження на телефон відбудеться автоматично, коли смартфон буде підключено до мережі.

Для власників смартфонів на базі Андроїда Google Play виступає незамінним помічником, відкриваючи перед ними безліч корисних функцій. Враховуючи рекомендації, завантажити та налаштувати цю платформу не складе труднощів.