Як швидко видалити рекламу з телефону на Android

Anonim

Як швидко видалити рекламу з телефону на Android

Постійна реклама на вашому пристрої Android може бути агресивною і заважати використанню телефону. Для оптимальної роботи важливо знати, як видалити рекламу з мобільного телефону та захистити свій пристрій.

Якщо проблема пов'язана з шкідливим ПЗ

За даними офіційної служби підтримки Google, надмірна кількість реклами на вашому пристрої може бути пов'язана з наявністю шкідливого програмного забезпечення. Щоб переконатися в цьому, зверніть увагу на наступні характеристики смартфона, зараженого цим типом програми, та порівняйте їх із поведінкою вашого мобільного телефону:

  • Повідомлення, оголошення або нові вкладки, які не можна закрити.
  • Коли одна сторінка автоматично перенаправляє вас на іншу.
  • У браузері встановлені небажані розширення.
  • Нові програми встановлюються без вашої згоди.
  • Постійні попередження про віруси або повідомлення про зараження вашого пристрою.
  • Телефон працює дуже повільно.
  • Акумулятор розряджається дуже швидко.

Реклама на Android

Якщо 2 і більше ознак збіглися, ймовірно, на вашому пристрої є вірус. Знайти та видалити його можна наступними способами.

Видалити нещодавно встановлені програми

Як прибрати рекламу в ВК на андроїді - покрокова інструкція

Якщо ви недавно встановили сторонні програми, це, ймовірно, основна причина збою вашого пристрою. Реклама може обмежити використання пристрою, тому потрібно запустити телефон у безпечному режимі. Для цього виконайте такі дії:

  • Натисніть кнопку живлення та утримуйте її, доки на екрані не з'являться кнопки перезавантаження та вимкнення. Ви повинні натиснути та утримувати кнопку «Завершення роботи», доки не побачите варіант «Перезавантажити в безпечному режимі», натисніть «ОК».
  • Якщо у вас є ярлики для сторонніх програм на головному екрані, вони будуть сірими, і їх не можна буде відкрити. Увійдіть у меню свого пристрою та перейдіть до «Налаштування». Знайдіть опцію «Додатки». Опинившись усередині цього розділу, виберіть програми, які потрібно видалити. У програмі натисніть кнопку «Видалити». Ви повинні натиснути "ОК", щоб розпочати процес видалення. Повторіть процес для кожної програми, яку потрібно видалити.Нарешті знову перезапустіть пристрій. Просто утримуйте кнопку живлення та натисніть кнопку «Перезавантажити», як тільки з'явиться ця опція.

Активуйте Play Protect

Як прибрати рекламу на андроїді - позбутися спливаючих вікон

Щоб захистити мобільний телефон, виконайте такі дії:

  1. Увійдіть у Google Play Маркет.
  2. Перейдіть у меню налаштувань.
  3. Знайдіть розділ з назвою Play Protect і увійдіть, натиснувши на нього. Ця програма періодично сканує телефон на наявність шкідливих програм, але ви можете запустити примусову перевірку.
  4. Натисніть на символ налаштувань у верхньому правому куті. Обов'язково активуйте параметри «Сканування програм за допомогою Play Protect» та «Покращення виявлення шкідливих програм».

Play Protect

Блокування реклами в Chrome

Як видалити обліковий запис у Google Плей з телефону

Браузер Android за промовчанням пропонує кілька альтернатив для мінімізації реклами на вашому пристрої. Якщо ви хочете усунути небажану рекламу, зменшити кількість спливаючих вікон або вимкнути рекламу в повідомленнях, вам просто потрібно виконати вказані кроки.

Небажана реклама

Ви можете видалити зі свого смартфона небажану рекламу, не пов'язану з вашими інтересами. Дії можуть відрізнятися в залежності від моделі пристрою та версії браузера.

  • Як тільки ви побачите чергову рекламу, натисніть на значок з літерою «i» на ній.
  • Натисніть на фразу «Чому я бачу це оголошення?» Зніміть прапорець «Показувати оголошення».

Вспливаючі вікна

Щоб заблокувати спливаючі вікна, виконайте такі дії:

  • Увійдіть до браузера та натисніть значок меню, розташований у правому верхньому кутку екрана.
  • Потрапивши в меню, виберіть опцію «Налаштування». Потім ви повинні вибрати "Налаштування сайтів". Знайдіть розділ «Спливаючі вікна» і клацніть по ньому. Далі залишається заблокувати спливаючі вікна в браузері.

Спливаючі вікна в браузері

Сповіщення

Деякі люди можуть випадково активувати дозвіл на сповіщення для певних веб-сторінок. Коли їх багато, вони виходять із великою частотою, ускладнюючи використання пристрою та викликаючи у користувача дискомфорт. Виконайте такі дії, щоб вирішити цю проблему найпростішим способом:

  1. Перейдіть на нову вкладку Chrome і натисніть 3 вертикальні точки, що позначають розкривне меню в правому верхньому кутку.
  2. Увійдіть до розділу «Налаштування». Потім зайдіть у розділ під назвою «Налаштування сайтів».
  3. Знайдіть розділ «Сповіщення». Опинившись усередині, деактивуйте опцію під назвою «Сповіщення». Там же буде показано список сайтів, які можуть відображати сповіщення. Заблокуйте їх по черзі.

Блокування реклами у додатках та іграх

Навіть з усіма наведеними параметрами дуже складно видалити рекламу безкоштовних програм або ігор, що завантажуються з Play Store. Саме ця реклама дозволяє безкоштовне використання продукту. Однак ви можете позбутися всієї реклами за допомогою простого прийому, застосовного лише до програм та ігор, які працюють в автономному режимі, тобто без підключення до Інтернету.

Переконавшись, що програма відповідає основним вимогам, а потім активуйте режим польоту на своєму пристрої. За допомогою цього простого кроку ви зможете грати, не відволікаючись на настирливу рекламу. Звичайно, є ігри, в яких вам потрібно бачити рекламу, щоб відновлювати життя, заробляти очки або перезапускати гру - речі, які ви не зможете зробити з активованим режимом польоту.

Блокіратори

Незалежно від того, який браузер ви використовуєте, у вас буде можливість використовувати програмне забезпечення для блокування реклами, спеціально розроблене для виконання цієї функції. Таких програм багато, але найпопулярніші на сьогоднішній день:

Браузер Adblock

Перш за все, це Adblock Browser - браузер, спеціально створений для блокування реклами. Він натхненний Mozilla Firefox і має кілька розробників по всьому світу.

Це найкраща альтернатива для блокування реклами.

Браузер Adblock

Блокувальник контенту Adguard

Adguard може мати певні обмеження, але це ще один популярний варіант видалення реклами в браузері. Ця програма дозволяє блокувати рекламу за допомогою 20 різних фільтрів.