Як створити другий обліковий запис Google на Андроїді: налаштування підключення до Google Play

Anonim

Як додати обліковий запис до Google Плей на телефоні з Андроїд

Користувачі смартфонів та планшетів, які працюють на базі операційної системи Андроїд, повинні зареєструватися в Google Плей. Він знадобиться для встановлення та оновлення програм, а також для роботи з багатьма сервісами від Google. Тому кожен користувач пристрою на Андроїд повинен знати, як додати обліковий запис до Google Плей.

Що таке обліковий запис Google Плей

Для початку необхідно детальніше розібратися, що таке обліковий запис і для чого він потрібен.Якщо говорити про профіль в Google, то це обліковий запис, який знадобиться для роботи з планшетами та телефонами на базі Андроїд. В ній знаходяться особисті дані людини та інша інформація, яка синхронізується з сервісами Google.

Як додати профіль до Google Плей

Без реєстрації в Гугл Плей повноцінно використовувати смартфон не вийде. Вона потрібна, щоб завантажувати з офіційної програми інші програми, встановлювати їх та оновлювати. Також за його допомогою користувач отримує доступ до основних послуг Google і може користуватися ними на мобільному пристрої. Серед найбільш популярних сервісів можна виділити пошту та YouTube.

Зверніть увагу! Створювати обліковий запис в Google Плей не обов'язково, але потрібно пам'ятати про те, що без нього функціонал гаджета буде обмеженим.

Для чого використовується обліковий запис Google Плей

Як видалити обліковий запис у Google Плей з телефону

Напевно, тільки дитина або зовсім недосвідчені користувачі не знають, для чого потрібний обліковий запис Google. В першу чергу такий обліковий запис використовується для коректної роботи Google Плей сервісів, які встановлені на кожному сучасному смартфоні або телевізорі з Андроїд. Більшість із них потрібна для своєчасного оновлення встановлених додатків, а також для їхньої коректної роботи. Після створення облікового запису користувачеві доступні додаткові функції. Наприклад, він зможе самостійно відключати встановлені програми.

Сервіси

Але є й інші сервіси Google, які ніяк не пов'язані з роботою додатків. До них можна віднести:

  • Карти. Сьогодні Google Карти використовуються багатьма програмами. Якщо не створити обліковий запис, скористатися картами на смартфоні не вийде.
  • Геолокація. Цей сервіс відповідає за визначення місцезнаходження людини. Така функція може бути дуже корисною. Часто вона використовується для видачі специфічної інформації. Наприклад, з її допомогою простіше дізнатися про місцеві новини чи прогноз погоди. Без підключеного до Google Плей профілю функції геолокації використовуватися не будуть.
  • Синхронізація. За допомогою такого сервісу користувач може синхронізувати всі контакти між пристроями, до яких підключено профіль Google Плей.

Як створити обліковий запис Google Плей

Як змінити акаунт в Google Плей на Андроїді

Реєстрація виконується за кілька кроків:

  1. Слід перейти на офіційний сайт Google. Краще це зробити з персонального комп'ютера, тому що з нього створювати обліковий запис набагато швидше та зручніше.
  2. Клікнути на кнопку «Увійти». Вона розташована зверху праворуч. Після натискання кнопки в центрі екрана з'являється віконце з посиланням «Створити обліковий запис». Потрібно на неї натиснути, щоб розпочати процес реєстрації.
  3. Заповнити форму для реєстрації. Тут необхідно ввести особисту інформацію про себе, а також вигадати логін з паролем.
  4. Дочекатися перевірки даних. Коли реєстраційну форму буде повністю заповнено, почнеться перевірка введеної інформації. Google перевіряє складність пароля та логін. Якщо пароль виявиться занадто легким або логін буде зайнятий, доведеться коригувати введені раніше дані.
  5. Ввести мобільний номер. Щоб у майбутньому було простіше відновити пароль для створеного облікового запису, Google вимагає ввести номер мобільного телефону. Після введення на вказаний номер має надіслати SMS-повідомлення з кодом для підтвердження реєстрації.
  6. Треба вказати свою стать і ввести дату народження. Нижче під полем для введення мобільного є два рядки, в яких потрібно вказати стать, а також число та рік народження.
  7. Прийняти угоду політики конфіденційності. Після заповнення всіх даних на екрані з'явиться сторінка, на якій вказано інформацію про політику Google та умови використання облікового запису.Для завершення реєстрації потрібно натиснути кнопку «Приймаю» в нижній частині вікна.

Важливо! Логін не повинен складатися з образливих або матюків, тому що через це профіль можуть заблокувати. Також не потрібно робити надто складний пароль, який важко запам'ятати.

Додавання облікового запису на сайті Google Плей

Картинка 3. Cайт Гугл Плей

Як додати картку в Гугл Плей - покрокова інструкція

Після реєстрації основного профілю Google необхідно додати його до Google Плей. Зробити це можна так:

  1. Перейти на офіційний сайт програми та натиснути на кнопку «Увійти».
  2. Клікнути на посилання «Додати обліковий запис». Після цього на екрані має з'явитися вікно з полем, в якому потрібно ввести логін раніше створеного облікового запису.
  3. Ввести інформацію для входу. Вводити логін та пароль потрібно дуже уважно, без помилок. Якщо не вдається пригадати комбінацію клавіш для входу в профіль, можна скинути старий пароль і ввести новий.
  4. Додати обліковий запис. Після правильного введення даних обліковий запис повинен автоматично додатись до Google Плей.

Додаткова інформація! За необхідності таким же чином можна додати другий обліковий запис для використання сервісів Google.

Додавання облікового запису в додатку смартфона на Андроїд

Багато людей цікавлять, як Google аккаунт додати на Андроїді. Додавання зареєстрованого профілю до смартфону здійснюється наступним чином:

  1. Включити інтернет на смартфоні.
  2. Перейти в налаштування пристрою.
  3. Вибрати в налаштуваннях пункт «Акаунти». Саме тут користувач може підключати та налаштовувати створені облікові записи.
  4. З переліку профілів вибрати Google.
  5. Ввести дані, які будуть використовуватися при авторизації. Користувачеві необхідно ввести пароль з логіном від зареєстрованого раніше профілю.

Після виконання всіх дій обліковий запис повинен автоматично підключитися до Google Плей. Щоб переконатися в цьому, необхідно самостійно запустити програму та натиснути на піктограму налаштувань, розташовану у верхньому лівому куті дисплея. Після цього має з'явитися меню із підключеним профілем. Тут знаходиться інформація про встановлені на пристрої ігри та програми. Також можна зайти в меню покупок і переглянути всі медіа файли, які були куплені на цьому обліковому записі.

Можливі складнощі при додаванні облікового запису

Основна проблема, яка виникає при додаванні облікового запису – неможливість синхронізації облікового запису. Найбільш поширеною причиною, чому не вдається завершити синхронізацію, є проблеми з інтернет-з'єднанням. Однак є й інші причини виникнення такої проблеми:

  • Вимкнена автосинхронізація. Якщо цю функцію вимкнено, обліковий запис не буде синхронізуватися автоматично. Тому потрібно переконатися, що автосинхронізація активована.
  • Злом профілю. Іноді проблема виникає через злому облікового запису. Щоб переконатися, що вона не зламана, треба спробувати увійти до неї під своїм логіном та паролем.
  • Засмічений кеш. Бувають випадки, що через переповнений кеш не вдається нормально авторизуватися. Щоб очистити його, потрібно перейти в налаштування та вибрати підменю «Сховище».

Всі пристрої, які працюють на Андроїд, повинні бути прив'язані до облікового запису Google. Щоб синхронізувати його зі смартфоном, планшетом або телевізором, необхідно розібратися з рекомендаціями щодо створення та додавання облікового запису.