Як очистити історію покупок у Google Play: перегляд списку придбаних програм

Anonim

Історія покупок Гугл Плей - видалення інформації про замовлення

Опція «Історія Google Play» доступна для власників будь-якого електронного пристрою, підключеного до Світової мережі. Скориставшись нею, можна ознайомитися зі списком покупок, здійснених з конкретного пристрою.

Історія покупок Гугл Плей - що це таке

Доступ до магазину є у кожного користувача персонального комп'ютера або електронного пристрою з програмним забезпеченням Android.

Розділ «Історія покупок» - це частина інтерфейсу користувача. Сюди записуються відомості про всі придбання та платні передплати, оформлені власником пристрою або особами, які мають доступ до цього пристрою.

Магазин додатків Google Play

До уваги! Назва «Google Play» портал Android Market отримав в результаті ребрендингу, проведеного в березні 2012 р.

Перегляд історії замовлень у Google Плей

Щоб переглянути історію замовлень, оформлених протягом поточного місяця, користувач повинен авторизуватися в системі Google, вказавши логін та пароль від свого облікового запису, відвідати сторінку «Список клієнтів», а звідти перейти на сторінку «Відомості про клієнт».

Як користуватися Гугл Плей - посібник з сервісів

Клік за написом «» дає можливість ознайомитися:

  • з переліком замовленої продукції;
  • з ідентифікаційними ознаками конкретного продукту;
  • з історією своїх дій щодо того чи іншого придбання;
  • з хронологією платежів та інших подій, що стосуються історії замовлень.

У програмі Play Market

Для користувачів пристроїв андроїд список покупок, здійснених у рамках програми Плей Маркет, відкривається в розділі «Історія замовлень». Щоб переглянути його, необхідно:

  1. Відкрити програму на пристрої.
  2. Натиснути на значок «Меню» (три горизонтальні смужки) та вибрати «Акаунт».
  3. Клікнути за написом «Історія замовлень».

Зверніть увагу! Номери замовлень стануть доступними тільки при оформленні повернення коштів.

Після оформлення покупки клієнт отримує електронний лист від продавця з проханням підтвердити замовлення. Лист буде адресований власнику того облікового запису, через який здійснювалася операція. Для перегляду історії куплених продуктів необхідно:

  1. Відкрити програму Плей Маркет на смартфоні або іншому електронному пристрої.
  2. Відшукати в «Меню» папку «Мій обліковий запис». Інформація про доступні способи оплати та історія платежів міститься у вікні.

На сайті Google Play

Список замовлень доступний для користувачів, які авторизувалися на сайті play.google.com та відвідали розділ меню «Акаунт». Тут міститься історія оформлених замовлень та отриманих бонусів.

Розділ «Історія замовлень» на сайті Google Плей

Зверніть увагу! Крім найменування покупок, клієнту відкриється інформація про суму, списану з рахунку користувача після здійснення чергової угоди.

Щоб подивитися в Google Play історію покупок, необхідно відвідати сайт https://pay.google.com, вибрати опцію «Інші покупки», а потім – «Переглянути покупки». Ознайомитися з необхідною інформацією зможуть користувачі, які заповнили графу «Спосіб оплати», тобто вже купували через Гугл Плей. Для них відкриється список замовлень із прикріпленими квитанціями про оплату.

Як видалити дані про конкретне придбання

Як поміняти країну в Гугл Плей - покрокова інструкція

Для ознайомлення з детальним списком товарів, куплених за допомогою Інтернету не тільки через програму Google Плей, але й іншими способами, необхідно зайти на сторінку «Покупки» (https://myaccount.google.com/purchases) , попередньо авторизувавшись на сайті Google.com.

Важливо! Видалити з цього списку всю інформацію відразу або кілька пунктів неможливо. Для очищення історії своїх покупок користувачеві доведеться відкривати кожен пункт окремо та видаляти по одному.

Щоб повністю позбавитися інформації про найменування придбання, дату його оформлення та витрачену суму, власнику акаунту доведеться позбутися і електронного листа з підтвердженням замовлення та копією чека про оплату. Видаляючи ці відомості, користувач позбавляє себе можливості обміняти або повернути товар.

Видалявши платіжні документи з програми Google Плей і зі сторінки Purchases, користувач все ще не очистив свій простір від цієї інформації. Google завжди перестраховується, копіюючи та зберігаючи здобуті відомості на інших сторінках. У цьому випадку, наприклад, йдеться про сторінку https://myactivity.google.com/myactivity.

Як очистити історію покупок у Гугл Плей

Як встановити сервіси Гугл Плей на Андроїд

Почистити список покупок на Android та персональному комп'ютері можна кількома способами:

  • з програми Плей Маркет. Щоб очистити історію покупок, користувач повинен мати у своєму розпорядженні смартфон. Відкривши програму, потрібно знайти розділ «Налаштування» і вибрати команду «Очистити історію пошуку»;
  • через електронну пошту. Після видалення листа з підтвердженням оплати замовлення відомості щодо угоди будуть автоматично видалені зі сторінки «Покупки»;
  • з облікового запису користувача. Для очищення історії покупок необхідно авторизуватись на сайті Google.com та видалити свій платіжний профіль. При цьому будуть анульовані всі підписки і, якщо у майбутньому продавець попросить власника облікового запису надати квитанцію про оплату, останній не зможе цього зробити. Єдиний спосіб не втратити квитанцію після видалення платіжного профілю - зберегти її в поштовій скриньці.

Очищення історії покупок

Як відключити вбудовані покупки на Андроїд

Система вбудованих покупок розроблена таким чином, щоб здійснювати придбання міг не тільки власник облікового запису, але й довірені особи, наприклад, члени його сім'ї. Це може бути платна передплата на контент, придбання ігрових атрибутів або ігор. Ця функція дратує більшість батьків, чиї діти, будучи учасниками сімейної групи, безконтрольно витрачають гроші батьків.

Зверніть увагу! або в Google Play.

Щоб частково відключити вбудовані покупки на Android, потрібно відкрити програму Плей Маркет, натиснути на значок "Меню", відкрити підменю "Акаунт", вибрати "Сімейна підписка", а потім - "Управління сімейною групою".Звідси можна закрити (повністю або частково) доступ або скасувати обмеження для одного або кількох учасників групи шляхом встановлення пін-коду. Користувач, якому невідомий пін-код, зможе підтвердити свої действия.

Вимкнення вбудованих покупок на Android

Сучасні гаджети налаштовані так, щоб адміністратору сімейної групи не було труднощів відключати і включати вбудовані покупки в залежності від обставин.

За замовчуванням для всіх придбань, доступних у Google Плей, передбачена автентифікація, яку можна швидко переналаштувати у будь-який момент. Адміністратору сімейної групи потрібно лише обрати:

  • для яких покупок аутентифікація не потрібна;
  • придбання яких продуктів та послуг слід взяти під контроль.

Якщо, наприклад, телефоном батька, який взяв на себе функції адміністратора сімейної групи, користуються діти, всі їх придбання в іграх та програмах можна буде контролювати з розділу «Для всієї родини».Усі фінансові операції, проведені через цей розділ, проходять автентифікацію за умовчанням, навіть якщо в налаштуваннях вибрано опцію «Ніколи».

Варіант «Ніколи» передбачає відсутність секретного пароля при проведенні будь-яких угод. Щоб нічого не купили учасники сімейної групи, які купують поза розділом «Для всієї родини», їм не доведеться вводити пароль.

Також можлива періодична ідентифікація покупок Google Play. Наприклад, якщо вибрано опцію «Кожні 30 хвилин», система надсилатиме запит на ідентифікацію покупок у Гугл Плей з періодичністю 30 хв. Адміністратор може увімкнути або вимкнути цю опцію в будь-який момент.

Ідентифікація придбань Google Play

Таким чином, покупки в Google зі смартфона можна тримати під контролем: переглядати історію, аналізувати дані та забороняти для дітей.Це дуже корисно не тільки для батьків, а й для всіх інших, хто обирає захист своїх даних і грошей на карті, прив'язаної до магазину.