Налаштування селфі-палиці на Android: підключення монопода з кнопкою

Anonim

Як налаштувати селфі-палку на Андроїд з кнопкою на палиці

Неможливо уявити сучасний світ без селфі. Майже кожен сучасний юзер фотографує себе регулярно. Згодом звичайні фотографії можуть набриднути та захочеться створювати унікальні кадри. У цьому допоможе монопод. Однак його підключення часто викликає багато питань. Також часто трапляються різні помилки. Щоб з'єднати монопод зі своїм телефоном, потрібно враховувати деякі тонкощі. Як налаштувати селфі палицю на Андроїд з кнопкою на палиці? У цьому вся допоможуть наступні інструкції.

Що таке монопод або селфі-палиця

Перед тим як підключити пристрій і зняти фото на Андроїді, варто розібратися, що є моноподом. Простими словами, це невелика конструкція з ручкою, що висувається, як телескоп. Сам собою гаджет компактний, але його можна розкласти, регулювати довжину. Коли селфі-палку необхідно поставити в сумку, рюкзак - її засувають. На ручці у більшості моделей розміщений пульт управління з кнопкою. Після натискання смартфон фотографує людину через камеру.

Як налаштувати та використовувати пристрій для селфі на Android

Щоб використовувати панель із клавішею, необхідно підключитися через Bluetooth або підключити провід до самого телефону (залежить від конкретного монопода). Жодних додаткових програм не потрібно для цього, все працює завдяки стандартним можливостям Android.Достатньо ввімкнути камеру та виконати кілька налаштувань.

Як правило, гаджет тримає одна людина, яка хоче сфотографувати себе одного, або з друзями з більшої відстані. При вдалому ракурсі виходять чудові фотографії. Пристрій може використовуватися для того, щоб помістити в кадр більше людей або зробити фото з високого чи далекого ракурсу.

Монопод для фотографій з пультом керування

Типи селфі-палок

Моноподи діляться такі виды:

  • Бездротові. Дозволяють підключати гаджет до телефону через бездротовий зв'язок Bluetooth. Оскільки такі апарати не використовують шнур, їх потрібно заряджати. Це єдиний мінус бездротових конструкцій.
  • Провідні. Оснащений кабелем, який з'єднується зі смартфоном. Як правило, використовується роз'єм для навушників. Якщо телефон використовує нестандартний міні-джек, докуповується перехідник. Дротові гаджети не потребують підзарядки, оскільки живляться від смартфона.

Деякі апарати оснащені невеликим дзеркалом. Це зроблено для того, щоб повернути телефон до себе задньою камерою, тому що у неї якість краща. Це дозволяє робити селфі у вищій роздільній здатності.

Як підключити монопод до Андроїда

Як налаштувати ТВ Бокс Андроїд - інструкція користувача

Перед підключенням необхідно перевірити, чи підходить ціпок для конкретного смартфона. Бажано купувати апарат не в онлайн-магазині. У такому разі буде можливість перевірити пристрій на місці. Якщо хочеться замовити монопод онлайн, то варто подивитися його характеристики та вимоги, потім звірити зі своїм смартфоном.

До уваги! Більшість сучасних моделей сумісні з новими прошивками та модулями бездротового зв'язку. Тип з'єднання залежить від виду монопода.

Підключення складається з кількох кроків. Для початку девайс потрібно зібрати, потім налаштувати та підключити до свого телефону.

Перший крок - складання

Щоб у процесі зйомки не розбити смартфон, потрібно приділити трохи часу якісному складання. Спочатку це може здатися складним, але надалі цей процес не займе більше хвилини-двох. Правильно розкласти гаджет - значить убезпечити себе від незручностей під час фотографії.

Покрокове керівництво:

  1. Вибрати правильне кріплення у відповідність до діагоналлю телефону.
  2. Причепити кріплення на кінці монопода, щільно його зафіксувавши.
  3. Далі потрібно розкрити кріплення та помістити туди смартфон. Якщо є кріплення з різьбленням, рекомендується закрутити щільно, але не надто щоб не натиснути на скло, що виступає з торців. В іншому випадку на дисплеї може з'явитися тріщина.

Щоб перевірити, чи надійно закріплений мобільний телефон, варто повернути палицею, змінюючи кути. Люфтів бути не повинно.

Другий крок - налаштування смартфона

Коли мобільний пристрій надійно зафіксовано, необхідно налаштувати смартфон, щоб отримати якісний знімок або відео. Насамперед потрібно включити камеру. Далі – відкрити налаштування, знайти дії на клавіші збільшення та зменшення гучності. Потрібно призначити цю кнопку на знімок або запис відео.

Опція «Функція клавіш гучності»

Корисна інформація! На деяких телефонах, наприклад, Xiaomi, є функція фотографія за звуком. Її можна використовувати, якщо з моноподом виникли проблеми.

Третій крок - підключення

Як підключити монопод до ОС Андроїд через функцію блютуз? Насамперед потрібно переконатися, що апарат бездротовий: у таких випадках біля кріплення немає кабелю.

Далі необхідно зробити наступне:

  1. Зайти в налаштування зв'язку Android та увімкнути функцію Bluetooth.
  2. Активувати пошук найближчих пристроїв.
  3. Коли смартфон знайде селфі-палку (назва моделі у списку), необхідно з нею з'єднатися.

У випадку з дротовими пристроями потрібно підключити кабель до роз'єму навушників. Деякі моделі використовують порт для заряджання.

Можливі проблеми зі зйомкою через монопод

Андроїд Авто та Яндекс Навігатор - як підключити та налаштувати

При використанні пристрою часто виникають проблеми. Рекомендується заздалегідь ознайомитися з усіма можливими сценаріями, щоб у подорожі подолати проблеми, а не шукати рішення в інтернеті.

При спробі зробити фото додається звук

Швидше за все, було втрачено етап налаштування смартфона перед використанням палиці. Рішення - змінити призначення кнопки у камері пристрою:

  1. Зайти до програми «Камера» на операційній системі Android.
  2. Відкрити настройки.
  3. Знайти пункт «Дія натискання клавіші гучності».
  4. Поставити «Зйомка».

Зламалася кнопка

На жаль, полагодити її в домашніх умовах звичайному користувачеві буде дуже важко. Однак є рішення – використовувати таймер або фото за звуком. Перша функція є практично у всіх смартфонах. Достатньо виставити час, натиснути кнопку «Зйомка» дочекатися фотографії.

Як зняти селфі на ОС Андроїд, якщо не працює кнопка на моноподі: сторонні програми

Причина непрацюючої кнопки - конфлікт пристроїв. На щастя, можна виправити це - завантажити сторонню програму. Одна з найпоширеніших утиліт – SelfiShop Camera. Її можна завантажити з офіційного магазину Google Play.

Посібник із використання:

  1. Встановити програму.
  2. Підключити монопод. Запустити софт і зайти в налаштування.
  3. Необхідно знайти опцію «Тест кнопок».
  4. Далі потрібно натиснути кнопку на панелі селфі-палиці. На дисплеї з'явиться код клавіші. Його потрібно записати.
  5. Зайти до розділу вибору іншої кнопки.
  6. Вписати код.

Ще один корисний додаток для селфі-палиці на ОС Андроїд - Retrica. Програма пропонує додаткові функції: налаштування кадру, процесу зйомки (звуку, додавання геоданих) та інші опції.

Додаток SelfiShop Camera у Play Market

Помилка «Неправильно набраний PIN-код або пароль» та її рішення

Існує два способи виправити неполадку:

  1. Звичайне перезавантаження смартфона. У разі конфліктів у системі перезапуск допомагає.
  2. Обновити програмне забезпечення (прошивку). Якщо телефон старий, то варто пошукати новіше програмне забезпечення від розробника.

Важлива інформація! При перепрошивці смартфона рекомендується використовувати файли від розробників, щоб не заразити систему шкідливими програмами.

Монопод - чудовий пристрій для фотографування під час подорожей. Варто заздалегідь ознайомитись з тим, як ним користуватися, щоб потім не виникало питань. А в цьому допоможуть покрокові інструкції вище.