Вхід до облікового запису Google для андроїда: можливості особистого кабінету

Anonim

Як увійти до облікового запису Google - створення та використання на андроїді

Кожен сучасний смартфон при першому включенні пропонує увійти в обліковий запис Google або зареєструватися (за винятком хіба що техніки Apple). І якщо у більшості користувачів це не викликає труднощів та будь-яких емоцій, то деяких така пропозиція ставить у ступор та здивування. Тому варто розібратися, що це і для чого необхідно.

Що таке Google обліковий запис і для чого він використовується

Будь-який обліковий запис є обліковий запис, що дозволяє програмі або сервісу, до якої він належить, визначати унікальність відвідувача.На підставі цього ресурс надає користувачеві доступ до свого змісту та можливостей. Іншими словами, кожен обліковий запис є своєрідною індивідуальною перепусткою для людини.

Корпорація Google є найбільшим розробником великої кількості програм, у тому числі й операційної системи (ОС) андроїд. Саме тому вся техніка андроїд використовує обліковий запис Google для роботи.

Але для чого це все потрібно? Справа в тому, що за допомогою одного облікового запису користувачі отримують доступ відразу до всіх програм Google, а також можливості зберігання різної інформації, синхронізації різних пристроїв, безконтактної оплати та багато іншого.

У Google обліковий запис відкриває безліч можливостей

Фактично це універсальний ключ доступу для всіх продуктів Google:

  • пошта;
  • карти;
  • диск (хмарне сховище);
  • додатки з різними медіа (фільми, фото, Youtube);
  • гри;
  • документи;
  • таблиці;
  • Google Pay, що дозволяє оплачувати покупки в один дотик телефону;
  • браузер і найвідоміша пошукова система і т.д.

Список додатків, доступних з Google акаунтом просто величезний

Google: реєстрація облікового запису

Це можна зробити як за допомогою телефону або планшета на базі андроїд, так і за допомогою комп'ютера, зайшовши через будь-який браузер на офіційний сайт Google. Необхідно натиснути в правому верхньому кутку синю кнопку «Увійти».

Як увійти в акаунт Google на андроїді - докладна інструкція

У вікні, що оновилося, користувачеві пропонується увійти в один із збережених акаунтів, якщо з цього пристрою вже виконувався вхід, або ж додати новий. Вибравши рядок «Створити обліковий запис», необхідно заповнити такі графи:

  • прізвище та ім'я користувача;
  • Адреса електронної пошти;
  • пароль.

Натисканням на синю кнопку «Далі» відбувається перехід на наступну сторінку, а, тим часом, необхідно перевірити вказану при реєстрації поштову скриньку та підтвердити реєстрацію.

Зверніть увагу! При реєстрації облікового запису Google можна створити як нову поштову скриньку gmail.com, що відноситься до корпорації Google, так і вказати вже наявну пошту будь-якого іншого хостингу (Яндекс, Рамблер, Мейл і т. п.), вибравши відповідний рядок.

Заключний етап - прив'язка телефонного номера до облікового запису.Це робиться для підвищення безпеки особистих даних. На вказаний номер надходить SMS-повідомлення з шестизначним кодом, який необхідно ввести у відповідне поле. З тією ж метою необхідно вказати і запасний e-mail адресу.

Акаунт Google завжди можна видалити в налаштуваннях разом з усіма даними, але варто зберігати обережність: відновити його буде можливо тільки якщо робити це швидко найближчим часом після видалення, але не через місяці.

Реєстрація нового користувача

Які можливості надає обліковий запис Google

Безпека та зручність - головні принципи роботи Google, і обліковий запис дає це зрозуміти. З її допомогою можна не турбуватися про втрату даних, неможливість дізнатися будь-яку інформацію, що знаходиться на іншому пристрої, та багато іншого. А головне, всі продукти Google можна налаштувати під себе.

Синхронізація

Не можу увійти в акаунт Google на андроїді - що робити

За допомогою лише одного облікового запису можна синхронізувати відразу кілька різних пристроїв, наприклад, смартфон, планшет, робочий та домашній ПК. Для цього необхідно виконати вхід в особистий обліковий запис на кожному пристрої та можна повністю синхронізувати вкладки, відкриті в браузерах.

Зверніть увагу! Посилання на сторінки, що цікавлять, можна пересилати з одного пристрою на інший в один дотик (якщо обидва пристрої включені).

Ще один плюс - синхронізація всіх даних використовуваних пристроїв з обліковим записом. Для цього необхідно виконати вхід до облікового запису Google (андроїд-пристрій теж можна для цього використовувати) і включити в налаштуваннях синхронізацію. За допомогою цієї функції всі дані з телефону або планшета будуть з певною періодичністю зберігатися в обліковому записі, у хмарному сховищі (хмарі).Таким чином можна не перейматися втратою номерів з адресної книги, важливих повідомлень та багато іншого.

Всі паролі, закладки, документи, карти і навіть недоглянуті відео завжди знаходяться під рукою. При цьому можна видалити непотрібну частину інформації на одному пристрої, але вона все одно збережеться на іншому.

Важливо! Для успішного збереження даних необхідно перевірити налаштування синхронізації також і в додатках.

Безпека

Безпеки приділяється велика увага в Google. Так, при кожному новому вході в обліковий запис система надсилає e-mail на поштову адресу, в якій вказані дата, час і місце останнього вчиненого входу. Це дозволяє своєчасно помічати підозрілу активність і припиняти її.

Налаштування безпеки дозволяють підготуватися до всього

Якщо підключити двоетапну автентифікацію, то при кожному вході в кабінет буде необхідно підтверджувати свої дії введенням коду з СМС. Це може здатися зайвим, але таку систему безпеки практично неможливо оминути.

Відновлення пароля відбувається за допомогою вказаного при реєстрації номера телефону або запасної електронної пошти. У разі втрати пристрою можна в будь-який момент виконати вхід до особистого кабінету, де є можливість не тільки відстежити смартфон або планшет, але й заблокувати його або вийти з акаунту на ньому.

До уваги! В особистому кабінеті у вкладці «Налаштування облікового запису» можна переглянути всі дії: збереження або видалення паролів, останні входи по дати, часу, місця та типу пристрою та багато іншого.

Налаштування доступу

Налаштування доступу дають змогу переглянути, які програми відображають інформацію про користувача, а також змінити її. Іншими словами, за допомогою управління цими налаштуваннями можна як залишатися інкогніто, так і надавати максимум інформації про себе там, де це необхідно.

Як увійти до облікового запису

Як змінити обліковий запис Google на андроїді - зміна та створення нового

Пропозиція від сервісів Google увійти в обліковий запис буде зустрічатися практично постійно, особливо при бажанні скористатися магазинами додатків, сервісами безконтактної оплати, поштою та багатьом іншим, тому найкраще рішення - не затягувати з реєстрацією.

Вхід до облікового запису

Через налаштування пристрою на базі андроїд

Увійти через налаштування пристрою може знадобитися в тому випадку, якщо при включенні смартфона або планшета було введено обліковий запис іншої людини або якщо з якихось причин вхід не був виконаний.

Для цього на пристрої необхідно увійти в меню «Налаштування», вибрати рядок «Google» та виконати вхід. На різних гаджетах сервіси Google можуть знаходитися в різних розділах.

Інший спосіб - вхід до Google плей аккаунт. Для цього необхідно вибрати програму Play Market або Google Play, увійти в меню, натиснувши на три горизонтальні смуги в лівому верхньому кутку та вибрати рядок «Акаунт».

У браузері на телефоні або планшеті

Вхід до облікового запису Google Play може бути виконаний і за допомогою звичайного браузера на пристрої, потрібно лише ввести адресний сайт в адресний рядок, вибрати розділ «Акаунт» і ввести логін і пароль.

Зверніть увагу! Можна скористатися браузером Google Chrom, в якому в правому верхньому куті буде запропоновано увійти до особистого кабінету.

На комп'ютері

Використання персонального комп'ютера для авторизації в Google схоже на виконання входу через браузер на телефоні або планшеті - необхідно увійти на сторінку Google і в правому верхньому куті натиснути кнопку «Увійти».

Можливі проблеми при вході в аккаунт

Найчастіша проблема, що виникає при бажанні увійти в Google плей аккаунт або Google - некоректний логін або пароль. Це можливо, тому що його могли забути, неправильно ввели, відкрито неправильну розкладку, включено Caps Lock. Але існує і вкрай маленька ймовірність, що проблема в діях зловмисників.

У будь-який момент у вікні авторизації доступна кнопка «Забули пароль?». Натиснувши на неї, можна скористатися номером телефону або адресою електронної пошти для відновлення доступу, який було вказано під час реєстрації. Якщо все пройде успішно, то можна буде зробити скидання старого пароля і встановлення нового, а також краще запам'ятати логін.

Майстер відновлення Google

Складніша ситуація, коли резервний номер телефону з якихось причин недоступний, а запасна пошта забута. У такому разі завжди можна звернутися до служби підтримки.Спершу потрібно скористатися майстром відновлення, вибравши відповідний опис проблеми і дотримуючись інструкцій, а якщо і це не допоможе, доведеться писати фахівцям.

Акаунт Google є універсальним провідником у всіх програмах та програмах Google, дозволяючи користуватися всім: від пошти до оплати, від розваг до зберігання даних абсолютно безкоштовно та з найвищим рівнем безпеки. Крім того, за допомогою тільки логіна та пароля можна керувати всіма своїми даними з будь-якого іншого пристрою.