Для чого потрібна програма Hangouts на пристроях андроїд і чи можна її видалити

Anonim

Hangouts - що це за програма на андроїд і як нею користуватися

Виробники програмного забезпечення регулярно випускають не тільки нові версії для своїх продуктів, але й абсолютно оновлені рішення. Найбільш популярними додатками на андроїд на даний час є месенджери, що дозволяють обмінюватися SMS-повідомленнями, дзвінками і навіть телефонувати в режимі відеозв'язку. Одним із таких сервісів є Google Hangouts. Нижче докладно розглянуто Hangouts, що це за програма на андроїд, які функції вона має і як нею користуватися.

Що за додаток Hangouts на андроїд

Логотип програми

Перед тим як починати користуватися продуктом, необхідно зрозуміти, що це за програма на телефонах або планшетах. «Хенгаутс» - це офіційний сервіс компанії Google, який дозволяє обмінюватися миттєвими SMS-повідомленнями, виконувати їх організацію і навіть здійснювати трансляції у відеоформаті.

Сегодня в категорії програм-месенджерів твориться повна плутанина, а самих рішень стає катастрофічно багато. Гугл підійшов до питання серйозно і представив свій сервіс, який повинен послужити універсальним засобом для будь-якого типу віртуального спілкування на відстані.

До уваги! Після свого виходу програма Hangouts замінила собою відразу кілька сервісів Google для обміну повідомленнями та створення відеоконференцій: Google Talk, Google+ Чати та Google+ Відеозустрічі.Окрім цього, сервіс «Хенгаутс» можна використовувати для запису прямих трансляцій на YouTube.

На сервісі для реєстрації та авторизації використовується той самий єдиний обліковий запис Google, який підходить для роботи з усіма програмами цієї компанії, що дуже зручно. Це означає, що увійти до месенджера можна з того ж облікового запису, який використовується в Google Play Market. Незважаючи на це, Hangouts підтримує додавання інших профілів.

Інтерфейс сервісу на планшеті

Для чого використовується Hangouts на телефонах андроїд

Коли стало зрозуміло, у чому сенс програми Hangouts на андроїд і що це, у багатьох виникає інше питання - навіщо воно потрібно, які можливості надає і для чого може бути використане.

OTG функція на андроїд - як включити та користуватися

Hangouts побачив світ у 2013 р.і ознаменував свою появу об'єднанням та скасуванням одразу кількох інших офіційних сервісів від Google. Завдяки функціоналу програми одна людина може одночасно спілкуватися з кількома іншими учасниками чату, навіть якщо їх кілька десятків в одній сесії.

Зверніть увагу! Додаток доступний не тільки на мобільних телефонах під керуванням операційної системи андроїд, але і на персональних комп'ютерах у веб-браузерах, створених на базі двигуна Chromium (саме на ньому написаний Chrome).

Hangouts дає можливість своїм користувачам робити мітки розташування, в якому вони знаходяться, та ділитися ними з іншими учасниками групи. Також доступні завантаження зображень, обмін SMS-повідомленнями, створення конференцій та чатів у відеоформаті та багато іншого.

Відеоконференція в «Хенгаутс»

Важливо! Якщо співрозмовник або учасник конференції під час відправки повідомлень буде знаходитись офлайн (не біля комп'ютера), то він отримає та прочитає SMS -повідомлення та повідомлення відразу ж при виході в Мережу.

Головною особливістю програми від Google є можливість спілкування за допомогою відеозв'язку. Якщо розглядати саме цей аспект, то, мабуть, Hangouts на даний момент – основний конкурент популярної програми Skype, доступної практично для всіх мобільних та десктопних платформ. Авторизуватись у сервісі дуже просто. Можна навіть перейти до «Хенгаутса» з сервісу офіційної пошти Gmail.

Завантажити програму останньої версії можна у Play Market

Як користуватися програмою Hangouts на андроїд

Перед тим як користуватися сервісом, необхідно знайти Hangouts, завантажити на андроїд APK-пакет з установником, пройти інсталяцію та виконати реєстрацію або вхід до облікового запису.Іноді також може знадобитися дочекатися завершення оновлення ОС або деяких сервісів Google, оскільки версії програмного забезпечення в магазині Плей Маркет регулярно змінюються та оновлюються.

LTE - що це таке в телефоні андроїд, як користуватися

Як уже було сказано, Hangouts доступний не тільки для операційних систем Android різних версій, його можна також встановити на iOS або Windows. Способи закачування та встановлення на ці операційні системи можна знайти в Інтернеті. Завантаження програми для андроїд телефонів і планшетний ПК здійснюється зазвичай за допомогою Google Play Market.

Зверніть увагу! Щоб пропустити наведену нижче інструкцію, можна заздалегідь перевірити, чи не встановлено програму на смартфон. Часто буває так, що виробники мобільної техніки встановлюють операційні системи з повним пакетом стандартних сервісів від Google, серед яких є і Hangouts.

Якщо програми немає, то необхідно:

  1. Увімкнути або розблокувати свій телефон або планшет.
  2. Перейти до його головного меню (робочий стіл).
  3. Знайти піктограму стандартної програми Google Play Market і натиснути на неї.
  4. Натиснути на рядок пошуку цифрового контенту, що знаходиться вгорі.
  5. Набрати в пошуковому рядку запит «Hangouts». Зазвичай офіційний сервіс спливає після перших правильно введених букв.
  6. Упевнитися, що розробником програми є Google Inc.
  7. Натиснути на велику зелену кнопку «Встановити». Якщо програма вже знаходиться в пам'яті пристрою, буде написано «Оновити» або «Відкрити».
  8. Виконати завантаження програми та дочекатися її автоматичної установки.
  9. Відкрити Hangouts через магазин Play Market або перейшовши в головне меню гаджета і знайшовши його ярлик там.

Одразу після відкриття перед користувачем з'явиться вітальне вікно про те, що в сервіс нічого не додано. Необхідно натиснути «+», знайти контакти та можна починати спілкуватися зі своїми друзями та родичами за допомогою текстових повідомлень та відеозв'язку.

Почати листування дуже просто. Достатньо увійти в програму, натиснути на кнопку з плюсиком під назвою «Створити чат» та вказати адресата (його ім'я в сервісах Google або адресу електронної пошти Gmail). Залишається лише надрукувати повідомлення та надіслати його. Текстове поле допускає використання смайликів типу емодзі та відправлення графічних даних.

Важливо! Входити в свій обліковий запис або створювати його не потрібно, оскільки при авторизації буде використано той обліковий запис, який прив'язаний до телефону із синхронізації та через яку виконувалося завантаження в Google Play Market.

Часто програму встановлено на телефон за замовчуванням

Чи можна видалити програму Hangouts з андроїда

Talkback - що це за програма на андроїд

Додаток сервісу Hangouts не є стандартним за замовчуванням, і видалити його можна звичайним способом. Для цього переходять до офіційного магазину Плей Маркет, де він був закачаний і обирають його у списку пошуку. Залишається натиснути на кнопку «Видалити», яка замінює аналогічну клавішу «Встановити», коли програма вже є на телефоні.

Также можна виконати цю процедуру швидше. Для цього переходять у головне меню телефону або планшета, знаходять значок програми, затискають його пальцем та очікують на появу додаткового функціоналу операційної системи. Як тільки воно з'являється, необхідно, не відриваючи пальця від екрану, перенести додаток до значка кошика, а потім погодитися з деінсталяцією.

Іноді це не допомагає і доводиться вдаватися до інших заходів.Якщо програма була вшита в ОС, то доведеться отримувати права суперкористувача (будь-яким зручним способом), переходити в системну папку, доступ до якої відкриється після отримання рут привілеїв, і видаляти з неї додаток Hangouts.apk.

Одразу після відкриття можна додати контакти

Hangouts - досить потужний додаток для здійснення відеодзвінків та простого листування. Воно дуже зручне, але не сильно прижилося на російському ринку, тому багато хто хоче відключити або взагалі прибрати його із системи. Видалення сервісу часто можливе лише за наявності root-прав.