Робота з файловим менеджером на андроїді: де знайти

Anonim

Що таке файловий менеджер для андроїд - як користуватися

Файловий менеджер для андроїд - це зручна програма, яка дозволяє керувати файлами, папками на пристрої. За допомогою цього менеджера з файлами можна виконувати список дій. Нижче докладно розказано про функціон програми, як встановити та налаштувати файловий менеджер, а також який диспетчер файлів для андроїд краще.

Що таке файловий менеджер для андроїд і які його можливості

Будь-який файл-менеджер для андроїд, як правило, спрямований на виконання наступного ряду функцій: створення, копіювання, видалення, перейменування, а також переміщення файлів з папки до папки на пристрої. Крім цього, файловий менеджер може мати розширений функціонал. Найчастіше він буває доступний після покупки програми або оплати передплати.

Що являє собою файлові менеджери

До розширених функцій відносять редагування файлів системи (у цьому випадку необхідно мати рут-права), роботу з архівованими файлами (створення, розархівування фото/відео/аудіо), обмін файлами між пристроями, наприклад, зв'язок телефону з ПК через спеціальну мережу. Також обмінюватися файлами можна через хмару, передавати дані через бездротове з'єднання.

Зверніть увагу! Файловий менеджер на андроїд не завжди може задовольнити користувача своїм функціонал, саме тому так важливо вибрати саме той обмінник, який би підходив на 100%.

Що таке файловий менеджер для андроїд і які можливості він має

По суті файлові обмінники для телефону – як іконка «Мій ноутбук» на екрані персонального комп'ютера. Завдяки таким програмам керувати даними в телефоні набагато простіше.

Частою проблемою, з якою можуть зіткнутися користувачі - відсутність будь-якого обмінника на пристрої. В цьому випадку стає проблематично подивитися, що саме було завантажено, важко відкрити якісь файли. Звичайно, більшість сучасних смартфонів мають таку функцію навіть у базовій комплектації. Однак найчастіше вони не мають достатнього функціоналу. Набагато ефективніше буде встановити сторонній додаток, щоб доступ до можливості редагування даних був завжди.

До відома! Усередині невеликого смартфона або планшета можуть зберігатися різноманітні документи, фото, відео та аудіоматеріали.

Всі користувачі знають, що якщо відкрити іконку «Галереї», можна отримати доступ до всіх фото/відео файлів. Але іноді потрібно знайти папку з аудіофайлами або просто документ лише за назвою. У цьому випадку необхідно вдатися до допомоги диспетчера файлів в андроїді.

Де знайти стандартний файловий менеджер на телефонах з Андроїдом

Файловий менеджер для iPhone - інструкція та опис

Всі сучасні пристрої оснащені стандартним забезпеченням у вигляді файлообмінника. Залежно від моделі телефону назви можуть відрізнятися. Ось деякі з можливих - диспетчер, файловий диспетчер, файл.

Щоб знайти необхідний документ усередині пристрою, необхідно дотримуватися простої інструкції:

  1. По пошуку або на екрані мобільного необхідно знайти необхідний менеджер. Нижче на скріншоті іконка «Файли».
  2. Після відкриття вікна необхідно вибрати, де конкретно шукатиметься файл. Це може бути SD-картка або внутрішня пам'ять телефону.
  3. У пошуковому рядку можна вказати або назву документа, або просто його тип. Наприклад, документи. Після пошуку буде відкрито папку, де знаходиться документ.

Як шукати файли на андроїді

До уваги! Внутрішня пам'ять телефону зараз дозволяє зберігати на телефоні величезний обсяг інформації. Навіть за рік використання у смартфоні можуть накопичитися гігабайти різної інформації. При цьому всередині телефону можуть зберігатися як дуже важливі файли, так і непотрібне сміття. І в такому потоці інформації не завжди просто знайти саме необхідний документ.

Файлообмінник андроїд - хмарне зберігання інформації, яку можна передавати між пристроями. Також до будь-якої папки можна отримати доступ, а різні функції дозволяють швидко змінювати, редагувати файли.

Іноді користувачі стикаються з питанням, де знайти вбудований файловий менеджер. Справа в тому, що на андроїд 6 трохи змінилася форма подання цієї функції. Зараз менеджер виглядає не як додаток, але до нього також можна отримати доступ. Зробити це трохи складніше. У налаштуваннях необхідно знайти розділ «Пам'ять та USB». Після переходу в це вікно внизу можна знайти вкладку сховища «Перегляд» або «Explore». Після того як вона буде відкрита, користувач отримає доступ до менеджера.

Файлообмінник інтуїтивно зрозумілий, навігація дуже легка. Плюсом є можливість пошуку за назвою за допомогою значка лупи.

Зверніть увагу! Файли можна сортувати на ім'я, розмір і дату створення.

Запустивши програму, можна керувати файлами. Щоб це зробити, потрібно затиснути його пальцем, утримуючи кілька секунд. У цьому випадку його можна буде видалити, перемістити або перейменувати.

Як встановити сторонній файловий менеджер для Android

Але що робити користувачам, які не можуть знайти файл-менеджер або незадоволені його функціоналом? У цьому випадку набагато ефективніше буде встановити сторонній додаток. Такий провідник може надати наступний доступний функціонал:

  • робота з файлами, навігацією;
  • дистанційна робота з хмарами, а також іншими ресурсами;
  • безпечне зберігання, аналіз даних.
LTE - що це таке в телефоні андроїд, як користуватися

Принцип встановлення різних програм не дуже відрізняється один від одного. Файловий менеджер встановлюється, як будь-яке стороннє забезпечення. Для початку необхідно знайти потрібну програму в Google Плей. Після натискання програми він відкриється в новому вікні. Тут необхідно натиснути кнопку «Завантажити», а потім дочекатися установки.

Зверніть увагу! Андроїд - це операційна система з відкритим кодом, тому на просторах того ж Плей Маркета можна знайти купу безкоштовних додатків, які полегшать пошук. Після того як програма буде завантажена і автоматично встановлена, її можна буде відкрити.

Як встановити менеджер

Через файловий менеджер можна встановити будь-яку програму з комп'ютера на пристрій. Алгоритм дій дуже простий: потрібно відкрити обмінник, скопіювати файл з комп'ютера на пристрій будь-яким способом, а потім відкрити в менеджері. Після цього почнеться запуск програми.

Які файлові менеджери найзручніші для андроїд-пристроїв

OTG функція на андроїд - як включити та користуватися Найбільш корисною утилітою вважається файловий менеджер. Його невиправдано обходять стороною, найчастіше це виникає через те, що користувач просто не знає про таку корисну функцію.Однак її можливості можуть не підходити користувачеві, а він потребуватиме ширшого функціоналу.

Важно! Щоб мати доступ до всіх файлів постійно, додатково можна встановити сторонню утиліту, яка дозволить систематизувати файли, а також керувати ними.

Total Commander

Це популярна утиліта раніше була доступна тільки на ПК, але зараз має розширення і для телефонів. Зовнішній вигляд мінімалістичний, а ось внутрішній функціонал багатий та різноманітний. Його можна використовувати не тільки для роботи з документами, а також для перегляду відео/аудіо як архіватора, FTP-клієнта.

Додаток дозволяє використовувати ZIP, RAR архіви, а також розширений пошук. Можна окремо встановити плагіни-розширення, які є у Google Плей. Великий плюс програми в тому, що його інтерфейс можна налаштувати під індивідуальні вимоги, наприклад, налаштувати мову, шрифт, розмір, колір.

Total Commander - File-Manager Android

Зверніть увагу! Перевагою є наявність вбудованого курсу навчання, яке підкаже про всі можливості.

«Тотал командер» дозволяє оформляти виділення, вставки. Файли можна переносити двома способами:

  • виділяється потрібний документ шляхом тривалого утримання іконки ліворуч від назви. Після цього його можна перенести за допомогою значка drag'n'drop. При такому використанні дуже зручно працювати відразу з двома вкладками;
  • більш традиційний варіант - шляхом утримання файлу. Слід вибрати копіювати/вирізати, після чого кілька секунд утримувати папку, куди потрібно перенести файл, а потім вибрати вкладку «Вставити сюди».

Спочатку сервіс не підтримує жодне стороннє хмарне зберігання. Однак існують спеціальні плагіни, за допомогою яких можна синхронізувати додатком, наприклад, з «Яндекс.Диск».

X-Plore

Ще один досить старий файловий менеджер, який давно себе зарекомендував завдяки великому функціоналу, однак у нього досить складний інтерфейс. Прийде витратити трохи часу, щоб розібратися, що до чого.

X-Plore

Додаток мають такі функції:

  • панель папок має деревоподібну ієрархію;
  • підтримує режим роботи двох вікон;
  • підтримує root-права;
  • доступ може бути підключений через FTP, SMB, WebDav;
  • работа з архівами ZIP, RAR;
  • АРК-файли можна переглядати як архів ZIP;
  • підтримує зберігання та передачу даних через хмару.

Окрім цього, утиліта може надавати спільний доступ між пристроями по вай-фай мережі, передавати дані через блютуз, зображення можна збільшувати, а також налаштувати гарячі клавіші.

Купіть платну версію, додатково можна використовувати безпечний протокол, аудіо-програвач, переглядати відео з субтитрами, керувати файлами на пристрої через комп'ютер. Конфіденційні файли шифруються за допомогою додаткової функції.

Програму можна використовувати для багатьох завдань, однак користувач повинен мати досить високий рівень керування програмою.

«ES Провідник»

Сучасний її вигляд багато в чому відрізняється від початкової версії. У додатку простий інтерфейс, зрозуміле керування. Не потрібно мати спеціальні знання, щоб зрозуміти, як працювати через ES файли.

Папки можна розміщувати 2 способами: як список або як сітка 4×4 або 5×5.

Щоб керувати файлами, достатньо натиснути на документ, у цьому випадку активується виділення. Далі потрібно лише вибрати потрібні файли, а потім визначити, що необхідно з ними зробити, наприклад, перемістити, видалити, перейменувати.

Головною перевагою утиліти є просте управління, а також синхронізація з багатьма хмарними сервісами.

«Провідник ES»

Щоб встановити провідник, необхідно дотримуватися інструкцій:

  1. Завантажити програму через Плей Маркет.
  2. Далі буде відображено два види пам'яті: зовнішня (карта пам'яті), внутрішня (пам'ять телефону). Слід вибрати відповідний варіант.
  3. Далі необхідно вибрати той тип, який необхідний. Тут будуть відображені всі папки.
  4. Для пошуку файлу на ім'я потрібно використовувати рядок пошуку. Поруч, як правило, зображена лупа.

Важливо! Для деяких функцій необхідна наявність root-прав.

Mi File Manager

«Mi Провідник» - це файловий менеджер, який розробила компанія «Сяомі».Спочатку воно випускалося тільки для пристроїв цієї марки, але трохи пізніше набуло великої популярності. У програмі немає реклами, іноді можуть з'являтися рекомендації, але вони легко відключаються через налаштування.

Mi File Manager

У провідника є безліч функцій:

  • копіювань документів;
  • перенесення інформації;
  • розширення для doc або txt;
  • робота з архівами;
  • перегляд, редагування фото, відео.

Окрім цього, програма дозволяє чистити кеш телефону, а також оптимізує пам'ять.

Зверніть увагу! Додаток може отримати доступ до аудіозаписів, зроблених через диктофон.

На головному екрані можна знайти основні пункти: зображення, відео, скріншоти, музика. Також відображаються інші дані, які були завантажені з мессанджерів, файли завантаження та знімки екрана. Це дозволяє швидко використовувати майже весь функціонал телефону.

У смартфонах сяомі програма встановлена ​​за замовчуванням, для інших пристроїв необхідно завантажити її через Гугл Плей. Програма легко встановлюється, видаляється з телефону.

Важливо! Щоб додаток отримав доступ до даних, що зберігаються на флешці, необхідно натиснути на спливаюче вікно «Дозволити».

Інші варіанти

Amaze File Manager - непогана альтернатива попереднім програмам. Її функціонал не відрізняється від інших провідників, є можливість працювати з папками, даними. Програма легко налаштувати, враховуючи особисті уподобання. Можна змінити шрифт, колір та розмір.

Amaze File Manager

Ще один варіант - Solid Explorer. По суті, він є зібранням усіх кращих якостей інших додатків. Він дозволяє використовувати хмарне зберігання, інтерфейс легко налаштувати, виходячи з індивідуальних переваг, можна працювати з архівами.Однак додаток має значний недолік - щоб отримати доступ до всього цього, доведеться оформити передплату. Безкоштовно надається лише 1 тиждень.

Як користуватися файловим менеджером

Користуватися провідниками не тільки дуже просто, але також корисно. Вони значно полегшують моменти користування телефоном. З їх допомогою можна не тільки шукати файли, що загубилися, але також і керувати ними. Основні функції:

  • дають повний полегшений доступ до файлів;
  • з'являється можливість перейменовувати документи, папки;
  • є можливість працювати з архівами;
  • можна видаляти документи;
  • допустимо переміщати їх між папками;
  • є можливість шифрувати дані.

У Play Market можна знайти безліч різних утиліт. Усі вони відрізнятимуться за функціоналом, а також платним або безкоштовним доступом. У статті були представлені найбільш популярні програми, які дозволяють легко використовувати функціонал телефону на 100%.