Підключення та налаштування Elm327 Bluetooth до Android: інструкція по автосканеру

Anonim

Elm327 - як користуватися через андроїд телефон

Багато автовласників хочуть заощадити, тому використовують різні програми для самостійної діагностики машини. Для зручності розробники уможливили їх запуск через смартфони. Нижче наведено кілька способів, як підключити Elm327 Bluetooth до Android.

Що таке Elm327 і для чого використовується

Ця абревіатура знайома більшості автовласників. Elm327 - це сканер або адаптер, який підключають до бортового комп'ютера машини через особливий роз'єм - OBD-II.

Сканер Елм327

Це корисний адаптер, який використовують для проведення діагностики автомобіля. Крім того, за допомогою нього можна подивитися на показники роботи та обнулити помилки в електронному блоці управління.

До уваги! Сканер назвали за найменуванням використовуваного мікроконтролера. Цей мікроконтролер пов'язує діагностичну шину машини та комп'ютер/смартфон. Elm327 був створений канадською компанією, але китайські виробники вже стали випускати дешеві аналоги, які не завжди правильно працюють.

Elm327 має досить широкий функціонал. Але конкретний набір опцій залежить від використовуваної версії адаптера, особливостей електронного блоку керування автомобіля та ПЗ для діагностики стану транспортного засобу.

Автовласники часто використовують цей сканер, тому що його можливості не обмежуються зчитуванням діагностичних кодів. Також за допомогою Elm327 можна переглянути всі важливі показники роботи автомобіля.

Важливо! У деяких машинах за допомогою даного сканера вдається самостійно налаштувати автоматичне замикання замків, дані приладової панелі.

Зовнішній вигляд адаптера

Як користуватися Elm327 через андроїд

Популярне питання у тих, хто купив Elm327 - як користуватися через андроїд. Для цього потрібно завантажити додатковий додаток. Часто в комплекті із самим адаптером йде потрібна утиліта. Інструкція, як можна встановити elm327 на андроїд з диска, схожа на завантажений додаток з магазину.

Як підключити телефон до комп'ютера через кабель USB Андроїд

Підключивши Elm327, можна використовувати сканер. Якщо все налаштовано правильно, на дисплеї з'явиться вся інформація про автомобіль. У Плей Маркеті є великий вибір безкоштовних додатків, які будуть працювати з Елм327.

Зверніть увагу! Є і платні аналоги, що практично нічим не відрізняються від безкоштовних додатків. Тільки деякі мають більш розширений функціонал, хоча всі основні параметри для діагностики доступні у всіх версіях.

Малюнок 3 Підключення до андроїд-пристрою

Можливо доведеться створити профіль машини самостійно. Автовласнику потрібно вибрати зі списку свою модель та вказати основні характеристики. Після цього відкриється доступ до даних про роботу різних систем автомобіля та можливість їх скидання та корекції показників.

Подобные утиліти допомагають провести самостійну діагностику машини у час. Завдяки цьому власнику авто не потрібно витрачатися на відвідування автосервісу. Однак, достовірність даних залежить від якості самого адаптера, тому що на ринку з'явилося багато підробок. Крім цього, на роботу програми впливає версія андроїд-пристрою, прошивка повинна відповідати утиліті для нормальної синхронізації пристроїв.

Комплект для встановлення

Як підключити Elm327 до Android

Підключення Елм 327 до андроїда аналогічно здійснюється через блютуз. Алгоритм використання сканера за допомогою платформи Android простий:

  1. Для підключення адаптера Elm327 USB до Android його вставляють у гніздо. Він знаходиться на бортовому комп'ютерному пристрої. Найчастіше роз'єм розташовується під кермом, але залежить від автомобіля.
  2. На смартфон потрібно скачати ПЗ. Його можна знайти у PlayMarket. Для цього до пошукового рядка достатньо вписати Elm327. Існують платні та безкоштовні версії програми. Є багато утиліт з вбудованою російською мовою.
  3. Потім потрібно включити запалювання. У деяких моделях сканера є вимикач, який також знадобиться переключити для роботи з мобільним/планшетом на платформі андроїд.
  4. Далі слід увімкнути Bluetooth на пристрої. Виберіть сканер із вибраного списку. Пристрій може бути позначений як OBD II, CBT, CHX, Vgate.
  5. Потім потрібно включити пару. Для цього знадобиться ввести код, стандартний у всіх заводських налаштуваннях 0000 або 1234.
Як підключити Інтернет до комп'ютера через телефон андроїд

Вищеописаний алгоритм допоможе і користувачам Elm 327 mini підключити до андроїд-пристрою.

Якщо пристрій не може з'єднати пару, перевірте опцію «Бачимо для всіх пристроїв». Вона може бути відключена, і сканер з цієї причини не може знайти смартфон/планшет.

Зверніть увагу! Для сполучення вводити пін-код слід на обох пристроях одночасно.

Після всіх вищеописаних маніпуляцій Elm327 з'явиться у списку сполучених пристроїв, і надалі для його запуску не потрібно вводити пароль.

Діагностика автомобіля за допомогою спеціальної програми заощадить кошти власника

На старих версіях ОС цей адаптер може не працювати. Тому можна використовувати для Elm327 Wi-Fi підключення до Android. Необхідно робити все те саме, тільки для підключення використовувати точку доступу. У списку мереж потрібно вибрати ту, в якій буде написано назву утиліти. Після встановлення з'єднання вийде перейти до налаштувань.

Як налаштувати додаток для Елм327 блютуз на андроїд

Як знайти телефон по IMEI самостійно через інтернет - Андроїд

Після встановлення з'єднання автовласник може відкрити ПЗ і приступати до встановлення відповідних параметрів. Зазвичай у багатьох не виникає проблем, як настроїти елм 327 блютуз на андроїд. У самій утиліті слід зайти до «Налаштування адаптера». Як тип підключення повинен бути обраний блютуз.

Зверніть увагу! У пункті «Статус адаптера» навпроти зазначених опцій повинні бути поставлені три галочки. Якщо одна з них відсутня, потрібно встановити для нормальної синхронізації смартфона і сканера. Якщо три галочки вже відзначені, це означає, що утиліту та адаптер можна використовувати.

Комплектація адаптера

При установці деяких версій ПЗ є можливість додавати на екран різні схеми, що наочно показують роботу автомобіля. Таким чином, автовласник відразу побачить, на який показник слід звернути увагу. Використання Elm 327 через Android заощаджує час і дозволяє в будь-який момент перевірити засіб пересування на наявність несправностей.

Помилки підключення

Якщо Елм 327 не може встановити з'єднання з андроїд-пристроєм, значить у процесі підключення могли виникнути такі помилки:

  • вмикач на сканері знаходиться в іншому положенні;
  • автовласник не включив запалювання, яке часто необхідне для харчування;
  • адаптер недостатньо щільно вставлений у порт. Миготливий датчик не завжди означає готовність пристрою до використання, тому потрібно знову підключити сканер;
  • варто спробувати різні протоколи для з'єднання до тих пір, поки не встановиться зв'язок.
Якщо ці поради не допомогли, швидше за все, причина в самому сканері. Необхідно його обміняти на новий та спробувати підключити заново.

При першому налаштуванні сканер для автомобіля може видавати помилки

Короткий огляд популярної програми Torque

Це найпопулярніший варіант для тих, хто хоче використовувати Elm 327. Розробники пропонують дві версії: Light та PRO, безкоштовна та платна відповідно. Перший варіант має обмежений функціонал, а другий - набір розширених опцій.

До уваги! У лайт версії користувач зможе подивитися стан вузлів автомобіля і скинути всі помилки. ПРО-утиліта показує більше параметрів.

Які можливості має програма Torque:

  • перевірка на наявність помилок автомобільного двигуна;
  • особлива панель, де показані параметри машини як реального времени;
  • оцінка роботи датчика кисню;
  • сканування та показ несправностей в автомобілі;
  • показ помилок з великою кількістю опцій;
  • можливість розрахунку витрати пального, вартості поїздки.

Важливо! Для програмістів є приємний бонус - вони зможуть доопрацювати утиліту, тому що розробники зробили відкритим доступ до вихідного коду. Таким чином вдасться налаштувати Torque під себе.

Але цей додаток має й недоліки. До них відноситься неповна русифікація, що може трохи ускладнити користування програмою. Однак у Torque високі оцінки від користувачів, тому що це не впливає на якість роботи програми.

Додаток Torque

Огляд програми Car Doctor OBD

Ще один популярний варіант, що підходить для андроїд-платформ. Цей додаток спрямований на аналіз поточних налаштувань та можливих несправностей із БЕУ. Після цього відбувається передача на пристрій для читання в протоколі OBD.

Важливо! Дана утиліта повністю перекладена російською мовою.

«Авто-доктор» сумісний з вітчизняними моделями та іномарками. Які опції пропонує OBD користувачам:

  • зчитування та розпізнавання кодів помилок;
  • можливість скинути їх у режимі реального часу;
  • визначити стан за різними датчиками;
  • точно встановити VIN-номери кузова.

Користувачі також високо оцінили цей додаток, тому що за своїми характеристиками воно не сильно поступається попередньому.

Пристрій для діагностики автомобіля

Короткий огляд Opendiag Mobail

Якщо дві попередні програми були сумісні з усіма автомобілями, то ця програма підходить виключно для вітчизняних моделей. Воно повністю сумісне з андроїдом і русифіковане.

Користувачі відзначають, що Opendiag Mobail сумісний з Емл327, ніяких збоїв під час роботи не видає. Функціонал цієї програми навіть більше, ніж у деяких подібних додатків.

Зверніть увагу! Можна використовувати підключення Obd2 до магнітоли на андроїд.

Але її головний недолік - можливість синхронізації з вітчизняними автомобілями.

Адаптер Елм 327

Багато користувачів цікавить питання, як підключити обд2 через блютуз на андроїд. Порядок дій такий самий, як і для інших програм. На його встановлення не впливає те, що він підходить тільки для вітчизняних виробників.

Сканер Elm327 Bluetooth повністю сумісний з андроїд-платформою, тому лідирує серед інших адаптерів. Тільки при покупці обов'язково слід запитати про наявність ліцензії та сертифіката, щоб не придбати підробку. Тоді вийде купити якісний адаптер, сумісний з усіма марками автомобілів.