Створення та налаштування чорного списку на Android

Anonim

Де знайти чорний список на Андроїд та як ним користуватися

Користувачі мобільних пристроїв часто стикаються з необхідністю блокування небажаних номерів. Зазвичай це відбувається, якщо користувач не хоче розмовляти з будь-яким абонентом з особистих причин або через настирливу рекламу і спам. Сучасні гаджети дозволяють легко вирішити цю проблему. Для цього використовується так званий чорний список - електронний реєстр номерів, що підлягають блокуванню.

Чорний список: що таке, як знайти

Чорний список на Андроїд - це дуже корисна опція, яка дає можливість власнику девайсу не відповідати на небажані дзвінки та СМС. Користуватися цією функцією доцільно у таких випадках:

  • Хтось починає наполегливо дзвонити, заважаючи спокійно працювати або відпочивати.
  • Постійно надходять дзвінки з підозрілих номерів без розпізнавальних знаків, з дивним кодом.
  • На телефон надходять дзвінки, під час прийняття яких на екрані висвічується напис «спам».
  • Користувачеві наполегливо дзвонять рекламні агенти з проханням щось купити або замовити у них.

Є дзвінки, на які ніхто не чекає

Зазвичай для того, щоб настроїти заборону небажаних дзвінків, користувачі звертаються до оператора стільникового зв'язку.Послуги, що надаються операторами у цьому напрямку, є платними, тарифи скрізь різні. Головний плюс такого методу полягає в тому, що, крім заборони на небажані виклики, користувач отримує можливість заборонити будь-які СМС або оповіщення про дії небажаного абонента.

До уваги! Наявність блокування певних номерів відіграє важливу роль у забезпеченні безпеки користувача мобільного пристрою.

Експерти стверджують, що великі неприємності користувачам доставляють рекламні розсилки. У цьому випадку людина щодня отримує дзвінки з невідомого номера, що розповідають про якийсь товар чи послугу. Єдиний вихід - додати небажаного абонента у фільтр чи чорний список, тоді реклама більше не турбуватиме. Також наявність чорного списку для сумнівних номерів допомагає вберегтися від шахрайства.

Для тих хто хоче скористатися цією послугою абсолютно безкоштовно, є спеціальні мобільні програми.Вони будуть різними для різних операційних систем: Андроїд та iOS. Знайти такі програми можна у будь-якому банку мобільних додатків. Головне – вибрати надійну, не вірусну програму, яка гарантовано захистить від небажаних дзвінків та СМС. Статистика стверджує, що такі додатки користуються великою популярністю.

Для того щоб гарантовано захистити себе від встановлення шкідливого програмного забезпечення, перед встановленням будь-яких мобільних програм, включаючи ігнор-лист, рекомендується поставити на телефон антивірусну програму. Якщо вона вже стоїть, її потрібно оновити до останньої версії. Якщо не оновити антивірусник, у мобільний пристрій можуть легко проникнути сторонні шкідливі програми, і після цього в операційній системі Андроїд почнуться серйозні збої.

Деякі рекомендації щодо складання чорного списку

Контакти в блек-лист заносяться по одному. При цьому слід уважно стежити, щоб випадково не блокувати потрібного та бажаного абонента; таке досить часто буває з недогляду користувача.Якщо виникають сумніви, слід періодично переглядати чорний список і дивитися, які контакти до нього включені.

На деяких моделях Android ця функція є вбудованою, тобто завантаження сторонніх програм не потрібна. Достатньо зайти в налаштування дзвінків та вибрати опцію «блокування»; інакше вона може називатися «чорний список» або «фільтр».

Чорний список - ефективний метод захистити себе від спаму та абонентів, з якими зовсім не хочеться розмовляти

Коли контакт внесено до ігнор-аркуша, користувач може отримувати повідомлення про те, що ця людина намагалася додзвонитися. Якщо це не потрібно, ця функція вимикається. У цьому випадку власник телефону навіть не дізнається, що небажаний абонент дзвонив йому або надсилав SMS-повідомлення. Якщо йдеться про рекламну розсилку або спам, останній варіант найрозумніший.

Склад абонентів, які знаходяться в чорному списку, можна змінювати. Якщо виникне потреба зв'язатися з людиною, яка включена в блек-лист, контакт цього абонента потрібно просто видалити з фільтра.

Загалом, ця функція дуже корисна. Програми, що активують функцію блек-лист, мають великий попит у власників різних версій Android. Деталі установки можуть змінюватись в залежності від конкретної модифікації мобільного пристрою.

Як створити чорний список на Андроїді

Для того щоб самостійно створити блек-лист, або журнал блокування небажаних контактів, користувач мобільного пристрою Андроїд повинен виконати такі маніпуляції:

  1. Зайти до книги викликів.
  2. Вибрати той контакт, від якого не хочеться отримувати дзвінки, оповіщення, SMS-повідомлення.
  3. Відкрити повну інформацію про дзвінки, які надходили на мобільний пристрій з цього номера протягом останнього часу.
  4. Натиснути на три точки, які розташовані у верхньому правому кутку, відкриється нове меню.
  5. Далі необхідно вибрати блокування.
Як додати телефон до чорного списку Андроїд - заблокувати контакт

Після цього блек-лист можна вважати сформованим. Залишається тільки додавати до нього інші номери, за необхідності. При видаленні контакту з чорного списку на телефон знову надходитимуть дзвінки та SMS-повідомлення від нього, доки користувач повторно не додасть номер у фільтр.

Увага! Буває, що користувач мобільного пристрою отримує дзвінок з мобільного номера, натискає кнопку відповіді на виклик, але ніхто не відповідає. Після цього з балансу телефону списується певна сума. Такі номери потрібно негайно додавати до ігнор-листу.

Створити ігнор-лист нескладно

Налаштування чорного списку

Як подивитися заблоковані номери на андроїді, де знайти

Чорний список Андроїда необхідно правильно налаштувати, щоб цією функцією було зручно користуватися. Змінювати параметри можна лише в тому випадку, якщо як фільтр використовується стороння програма. У вбудованих чорних списків відсутня можливість кастомізації, тобто всі параметри не змінюються.

Для того щоб виконати правильні налаштування фільтра вхідних дзвінків, користувач повинен виконати наступні операції на мобільному пристрої:

  1. Запустити мобільний додаток, який було встановлено як ігнор-лист.
  2. Коли у верхньому меню з'явиться зображення людини, клацнути по ньому для відкриття контактів.
  3. Вибрати небажані контакти зі списку.

Аналогічним чином можна також здійснити блокування нечислових номерів, тобто тих, що позначені літерами. Зазвичай такі номери використовують фірми, які організовують масові рекламні кампанії з обдзвоном усіх потенційних клієнтів.

Користувач налаштовує чорний список на свій розсуд

У деяких програмах можна навіть налаштувати час, протягом якого дзвінки від небажаного абонента блокуватимуться. Наприклад, можна зробити так, щоб у ігнор-лист автоматично потрапляли всі дзвінки від конкретного абонента, які надходять на мобільний пристрій після 21 години та до 9 години ранку. Ця функція зручна для тих, хто хоче відпочити від настирливих дзвінків увечері. Однак, слід зазначити, що цю опцію пропонують далеко не всі програми, і вона підійде тільки для останніх версій Android.

Сторонні програми для блокування номерів

У сторонніх програм для блокування номерів на Android багато переваг, наприклад:

  • Їх можна настроювати залежно від потреб конкретного користувача.
  • Автоматичне оновлення сприяє безперебійній роботі.
  • Додаток легко не тільки встановити, але й видалити, наприклад, якщо в телефоні мало пам'яті.
  • Є ряд додаткових опцій, недоступних при вбудованій версії блокування небажаних абонентів.
Опис програми «Знайти айфон»: як користуватися

Найпопулярнішим додатком є ​​програма «Black list». Якщо внести абонентів у фільтр за допомогою цієї програми, при кожній попутці додзвонитися небажаний користувач чутиме короткі гудки, ніби телефон зайнятий. Оповіщення про смс надходити не будуть, але інформація про них буде відображатися на екрані, що дуже зручно для відстеження активності небажаного співрозмовника.

«Black list» та інші сторонні програми для блокування небажаних контактів доступні користувачам у двох версіях - платній та безкоштовній. У платних варіантів передбачено цілу низку додаткових функцій, а також є потужний захист від вірусів. Безкоштовні версії аналогічні до вбудованого чорного списку.

Увага! При завантаженні стороннього додатка система обов'язково запитати, чи дійсно потрібно його завантажувати, і попередить, що встановлення будь-яких програм ззовні може бути небезпечний для телефону. Якщо користувач впевнений, що програма не вірусна, це сповіщення можна ігнорувати. Однак, за будь-яких сумнівів давати підозрілому додатку доступ до пристрою не варто.

Де знайти та завантажити

Для того щоб знайти та завантажити програму, яка додає номери в чорний список, а також створити ігнор-лист на смартфоні та налаштувати його, слід скористатися магазином мобільних додатків Google Плей.Для цього необхідно зайти до банку додаткового програмного забезпечення та набрати словосполучення «Чорний список» у пошуковому рядку. На екрані з'являться всі рекомендовані програми, які використовуються для блокування номерів у магазині. Користувач може вибрати будь-яку з них, а також ознайомитися з відгуками тих, хто вже встановив аналогічну програму. Відгуки допоможуть зробити правильний вибір.

Знайти та завантажити програму можна в будь-якому магазині мобільних додатків

Додаток «Чорний список» для Android 4

Для встановлення необхідно:

  1. Увійти до списку контактів.
  2. Вибрати номер, що підлягає блокуванню.
  3. Натисніть на три точки у правому верхньому кутку для відкриття нового меню.
  4. Вибрати блокування, встановити прапорець навпроти потрібного контакту.

Після цього вибраний номер вже не зможе додзвонитися. Процедура проста і не триватиме багато часу. Щоб розблокувати контакт, потрібно знову зайти в це меню і прибрати прапорець навпроти номера. Абонент буде автоматично розблоковано. Однак СМС-повідомлення про те, що ця людина дзвонила, приходитимуть. У повідомленні буде вказано дату та час вхідного дзвінка.

Додаток «Чорний список» для Android 8

Встановити програму на телефон для восьмої версії можна аналогічно. Слід вибрати в налаштуваннях «заблоковані номери» і додати новий контакт до вже наявного списку. Можна додавати до чорного списку Андроїда як числові, так і літерні контакти.

Додаток «Чорний список» для Android 9

Для установки програми необхідно виконати ті самі процедури. Додатково передбачено функцію блокування смс-повідомлень. Її можна вмикати або вимикати.Другий варіант зазвичай використовується для спамних дзвінків, про які користувач взагалі не хоче отримувати інформацію.

Для кожної версії Андроїда передбачений свій ігнор-лист

Користуватися чорним списком нескладно. Ця корисна функція спростить життя тим, кого дратують постійні рекламні розсилки. Головне - ретельно перевіряти включені до списку номери, щоб не додати туди контакти потрібних і важливих абонентів. Такої помилки початківці припускаються дуже часто. Слід пам'ятати, що при необхідності небажаний контакт завжди можна розблокувати, і цей номер знову зможе додзвонитися.