Як увімкнути та налаштувати голосове керування телефоном Андроїд — докладна інструкція

Anonim

Що таке голосове управління Андроїд і як воно працює

Сучасні телефони можуть робити таке, на що не здатні деякі персональні комп'ютери. Одним із таких моментів є керування голосом. Ця функція з'явилася на Андроїдах близько 7 років тому, але зараз користується популярністю у багатьох людей. Що це таке, як працювати із системою, буде розглянуто далі

Що є управління голосом на Андроїді

Що таке голосове управління Андроїд? Багато користувачів навіть не знають, що подібна функція вбудована в їхній телефон.Варто сказати, що первісну ідею було перейнято у айфонів. Пов'язано це було з тим, що на американській продукції дана програма мала велику популярність, проте мала істотний недолік у вигляді поганого розпізнавання російської мови.

Голосове управління Андроїд

Управління телефоном голосом на Андроїді з'явилося відносно недавно. Спочатку функція була віддачею простих команд, що дозволяють шукати необхідну інформацію в інтернеті. Щоправда, для цього потрібно було натискати на значок мікрофона.

Що змінилося зараз? Запуск голосового помічника здійснюється з допомогою віддачі спеціальної голосової команди. Налаштування системи настільки просте і зрозуміле, що навіть у людини, яка вперше звернулася до неї, не виникне будь-яких проблем або складнощів.

Перевага голосового управління зараз полягає в тому, що за допомогою віртуального помічника можна робити практично все, що завгодно, не торкаючись до екрану мобільного телефону.

Команда голосовому помічнику

Для чого використовується голосове управління

Дистанційне керування андроїд - включення функції

Як уже було сказано, управління голосом Андроїд або віртуальний помічник на даний момент має досить широкий функціонал. Найбільш корисними вважаються:

  • запит на здійснення вихідного дзвінка, іншими словами, абоненту можна зателефонувати за допомогою голосової команди;
  • відправка повідомлення іншому абоненту;
  • установка будильника або таймера;
  • формування нагадування;
  • Створення маршруту до необхідного місця;
  • пошук відповідей на найрізноманітніші питання;
  • управління телефоном, відкриття програми, зйомка фотографій;
  • переклад слів або речень різними мовами;
  • отримання інформації про курси валют;
  • пошук розташованих поруч аптек, заправок, кафе тощо;
  • математичні обчислення;
  • формування списку покупок.

І це далеко не все, на що здатний голосовий помічник на Android. Навіщо взагалі це потрібно? В першу чергу, щоб зробити роботу зі смартфоном більш зручною та ефективною.

Можливості голосового управління

Андроїд Авто - що це таке, як підключити до машини

Варто розуміти, що спочатку програма мала дуже обмежений функціонал.Однак з моменту створення голосового управління суттєво змінилася та набула великої кількості додаткових можливостей. У сучасній версії основні команди можна розділити на умовні категорії:

  • довідки;
  • люди;
  • час і календар;
  • відомості про погоду;
  • навігаційні складові.
Існує безліч інших моментів, наприклад, що стосуються динаміків, керування магнітолою або камерою. Фактично віртуальний помічник може проводити будь-які маніпуляції з пристроєм.

Функція навігації

Довідка

Отримати необхідну інформацію через голосового помічника можна абсолютно про все. Основна перевага полягає в тому, що система засновує свою роботу на складі RankBrain.

Задається питання має бути максимально зрозумілим, наприклад, «Столиця Франції». У відповідь перед користувачем виринає вікно з короткою інформацією плюс ілюстрацією. Зазвичай подібна функція використовується, якщо необхідно швидко дізнатися будь-які дані.

Люди

Ще один варіант пошуку - по людях. Як правило, помічник видає інформацію про відомих осіб. Збір даних проводиться на найбільш поширених сайтах на кшталт соціальних мереж, Вікіпедії тощо.

При видачі відповіді користувачеві надається основна інформація про людину, а також зв'язкові посилання, наприклад музика, література, кіно і так далі. Все залежить від того, в якому напрямку шуканий суб'єкт набув своєї популярності.

Час і календар

При підключенні до Інтернету та активній роботі з голосовим помічником відбувається синхронізація за часом і датою. Відповідно, якщо відбувається якийсь тематичний запит, система автоматично пов'язує це зі зробленими нагадуваннями або встановленим будильником.

Корисно знати, що встановити сигнал на конкретний час або просто налаштувати нагадування можна прямо в додатку помічника. Для цього треба тільки сказати: «Розбуди мене о 8-й ранку», «Нагадай купити цукор» і так далі. Варіацій взаємодій із системою дійсно дуже багато.

Погода

Запит про погоду на завтра або найближчий тиждень є найчастішим у мережі. При цьому крім зазначених (стандартних) команд, користувач може отримувати дані не тільки про своє місто або регіон, а й про будь-яку точку світу.

Не обов'язково ставити конкретне питання на кшталт «погода на 10.03.2020». Система здатна розпізнавати і непрямі команди, наприклад, «що з погодою», «чи буде дощик» тощо.

Перевірка погоди через голосову команду

Навігація

Ще одна перевага голосового управління полягає в тому, що система допомагає орієнтуватися в місті або іншій місцевості (головне, щоб була мережа). За допомогою програми можна прокласти маршрут від точки А до точки Б, скоригувавши залежно від способу пересування (пішки або транспортом). З такою системою досить проблематично заблукати.

Переклад

Ще одна стандартна функція – це словник та переклад. Користуватися ними досить просто. Необхідно вимовити команду, назвати слово чи фразу, яку потрібно перекласти.

Інші можливі

Функцій досить багато. Серед досить популярних можна назвати:

  • Ринки та біржі. З їх допомогою людина може у будь-який час отримувати актуальну інформацію про курс долара, євро і таке інше.
  • Калькулятор і конвертація проводять складні математичні обчислення, у тому числі переведення з однієї валюти на іншу.
  • Дзвінки та SMS-повідомлення. Достатньо віддати команду та телефон самостійно знайде та зробить дзвінок абоненту. Повідомлення можна просто надиктувати.

Як увімкнути та налаштувати голосове керування

Як вимкнути керування голосом на айфоні

Як включити голосове управління на Android? Зрозуміло, щоб користуватися системою потрібно встановлений додаток від Google та увімкнений інтернет. Щоб увімкнути програму, необхідно зробити наступне:

  1. Запустити Google. На сучасних телефонах програма встановлюється автоматично, якщо ні, це потрібно буде зробити самостійно через Play Маркет.
  2. Натиснути на значок у правому верхньому кутку, що зображує три горизонтальні лінії.
  3. Перейти до розділу «Налаштування».
  4. Поставити галочку навпроти пункту «Голосовий пошук».
  5. Далі необхідно зайти до розділу «Розпізнавання ОК Google» або увімкнути функцію «На будь-якому екрані».

Важливо! На останніх версіях телефонів функції голосового керування доступні не тільки через Google-помічника, але й через інші системи.

Вимкнути програму так само просто, як і включити її. Що потрібно зробити:

  1. Запустити Google систему.
  2. Натиснути на іконку у вигляді трьох горизонтальних смуг.
  3. Встановити піктограму в позицію вимкнено у розділі «Розпізнавання OK Google» або «На будь-якому екрані».

Включення та вимикання програми

Як використовувати систему голосової команди

Щоб увімкнути помічника, достатньо сказати приставку ОК, а потім Google.Виходить проста фраза "ОК Google", потім видається необхідний запит. Інший варіант - натиснути на значок з мікрофоном і вимовити повідомлення (що потрібно дізнатися, знайти і таке інше). Показником того, що програма працює як слід, є поява вітального повідомлення від системи перед початком обробки запиту.

Кілька варіантів команд:

  • Зателефонувати «найменування абонента».
  • Надіслати повідомлення.
  • Відстежити посилку.
  • Дізнатися погоду.
  • Включити будильник.
  • Сформувати маршрут від і до.
  • Знайти конкретну точку у місті (фірму, кафе, заправку, аптеку, бакалію, пекарню тощо).

Що робити, якщо не працює голосове управління

Проблеми з роботою голосового управління бувають рідко, але все ж таки зустрічаються.Якщо з якихось причин система не працює, спочатку рекомендується перевірити «Налаштування». Далі слід вибрати підрозділ, що стосується голосового помічника, а потім «Розпізнавання OK Google». Коригування роботи, пов'язаної з виникненням багів або збоїв, слід робити в підрозділі «З додатка Google» і поставити позначку на ньому.

Важливо! Слід пам'ятати, що правильна і коректна робота помічника здійснюється тільки в тому випадку, якщо є підключення, що стабільно працює, до мережі інтернет. Без доступу до Wi-Fi або мобільного інтернету голосове управління має дуже обмежений функціонал.

Як можна зрозуміти, робота з голосовим помічником проста, але при цьому дуже корисна. Рекомендується освоїти цю систему, щоб покращити взаємодію з мобільним пристроєм. Багато користувачів відзначають, що після того, як вони почали користуватися голосовим управлінням, вони вже не можуть відмовитися від цього через зручність.