Як користуватися еквалайзером на Android: налаштування блютуз-навушників та магнітоли

Anonim

Як налаштувати еквалайзер для андроїда - докладна інструкція

Бажання отримати ідеальне звучання улюбленої музики змушує користувачів шукати способи її нормалізації. Еквалайзер для андроїд-пристрою допоможе покращити звукові ефекти, відрегулювати амплітуду сигналу.

Що таке еквалайзер для андроїда

Під ним мається на увазі додаток, який допомагає змінювати рівень гучності окремих зон у частотному діапазоні. Регулювання амплітуди сигналу дозволяє досягти бажаного ефекту: приглушити або підкреслити певні діапазони, змінити кінцеві показники амплітудно-частотних характеристик (АЧХ).

Зовнішній вигляд програми

Фахівці розглядають два типи еквалайзерів:

  • фізичного. Вони використовують під час звукозапису. У процесі роботи його участь вважається незамінною: допомагає підкреслювати або маскувати особливості голосу, надавати потрібне звучання окремим інструментам;
  • програмного. Цей варіант застосовується під час прослуховування музичних треків. Вони допомагають виправити неправильне звучання навушників або колонок.

Програма Equalizer ++

До уваги! Еквалайзери для Android частіше використовуються для надання своєрідного забарвлення музичному твору за уподобаннями користувача.

Де знаходиться еквалайзер на андроїді

Компанії, що виробляють стільникові телефони, в більшості випадків не передбачили еквалайзер, Android-пристрої йдуть без системного вбудованого додатка. У користувачів виникають проблеми з налаштуванням та покращенням якості audio на пристроях.

Як видалити вірус з андроїда - докладна інструкція

Еквалайзер для андроїда можна завантажити в офіційному магазині програм Google Play. Деякі програми надаються у користування безкоштовно, але вони програють у порівнянні з платним контентом.

Зверніть увагу! Для новачків досить найпростіших утиліт, які допоможуть навчитися працювати з музичними треками та встановлювати рівень звуку за перевагами власника стільникового.

Як налаштувати еквалайзер на андроїді

Як встановити та увімкнути еквалайзер для Windows 7

Для отримання очікуваного ефекту можна зробити добірку композицій з різним звучанням та еталонним рівнем якості. Непоганим варіантом буде закачування ліцензійних CD Digital Audio або оцифрованих треків, записаних у форматі з високою роздільною здатністю: Hi-res (FLAC).

Налаштування проводиться за таким алгоритмом:

  1. На еквалайзері встановлюється режим «За замовчуванням». Всі регулятори частоти повинні знаходитися на нульовій позначці.
  2. Включають режим перегляду рівня смуг частоти (присутня у багатьох додатках). Якщо такого функціоналу немає, потрібно встановлювати утиліту з візуальним відображенням.
  3. Роблять контрольне прослуховування, паралельно регулюючи рівень звучання в кожному діапазоні. Картинку фіксують у скріншотах, зберігаючи зображення для кожного музичного треку.
  4. Після цього запускають фрагменти, якість яких не влаштовує. Для кожного варіанта музики встановлюють частотні рівні – роблять їх максимально схожими на збережений скріншот.
  5. Програми з гарною якістю мають функцію запам'ятовування установок. Останній крок - збереження вибраних налаштувань під правильними іменами. Такий підхід допоможе їх легше відшукувати у списках.

Налаштування еквалайзера

Важливо! Надалі достатньо включати збережені налаштування при прослуховуванні улюблених музичних треків. Необхідність з постійним підбором частот відпаде.

Як користуватися еквалайзером на Android

Як прибрати графічний ключ з Андроїда - детальна інструкція

Правильне налаштування еквалайзера для телефону андроїд не буває однозначним. Користувачі проводять її на власний розсуд і відповідно до супутніх факторів:

  • за параметрами певного жанру музики;
  • якості запису;
  • маючому джерелу відтворення та навушникам/колонкам.
Залежно від виробника у версіях програм можуть відрізнятися пресети.При настроюванні програми рекомендується зробити кілька варіантів: під різні жанри, навколишні умови та настрій. Якщо передбачити всі види налаштувань, то в результаті вийде вдала та ідеальна збірка улюбленої музики.

Налаштування еквалайзера для звичайних навушників та блютуз

Еквалайзер для блютуз-навушників на андроїд-пристрої (бездротових) регулюється покроково:

  1. Всі налаштування програми переводять у режим «За замовчуванням».
  2. Включають композицію, де збираються відрегулювати частоти.
  3. Спочатку прибирають піки - кожен двигун по черзі опускають нижче нульової позначки. Це допомагає видалити неприємні для слуху частоти з підвищеним рівнем.
  4. Компенсують провали - по черзі піднімають регулятори, які залишалися на показнику нуль. Інші двигуни не чіпають.
  5. Після отримання комфортного звучання проводять збереження налаштувань, виконують підстроювання та перейменовують файли.

Еквалайзер Beats Audio

Важливо! При безлічі музичних треків і використанні еквалайзера для навушників андроїд краще розбивати їх на групи. Кожній потрібно присвоїти власне ім'я та провести збереження налаштувань під кожною категорією. У цьому випадку необхідне попереднє встановлення можна включати в будь-який час.

Налаштування еквалайзера на андроїді, підключеному до магнітола

Процес практично не відрізняється від регулювання на персональному комп'ютері або стільниковому. Налаштування проходить за тим же принципом: смуги зрушують у плюс або мінус. На базових моделях магнітол без додаткових аксесуарів регулювання відбувається за допомогою кнопок або ручок, розташованих на панелі. У таких еквалайзерів невелика кількість смуг, що пов'язано з мінімальними об'ємами екрана.

У дорогих магнітол ширші можливості в звуковому плані, вони мають власні функціональні еквалайзери.Якщо вони працюють під управлінням операційної системи андроїд, то дозволяють закачувати та встановлювати будь-які сторонні програми (краще з російським функціоналом).

Сучасні магнітоли відтворюють треки не лише із зовнішніх накопичувачів, а й вбудованих джерел. До аудіо-роз'єму можна підключити смартфон і слухати музику із заздалегідь налаштованими установками. Але для автомобіля доведеться проводити додаткове регулювання, оскільки салон є іншим простором з акустичної точки зору.

Налаштування автомагнітоли

Важливо! Установка еквалайзера на заднє скло автомашини не дає можливості проводити регулювання звуку. Вона відноситься до візуалізації музичних треків та створюється на основі діодних стрічок. Його успіх пояснюється привабливим зовнішнім виглядом, що і викликає бажання мати подібну «прикрасу».

Що робити, якщо не працює еквалайзер на андроїді, не змінює звук

При проблемах з працездатністю програми необхідно провести стандартну перевірку:

  • налаштування звуку. Потрібно переконатися, що на пристрої не було увімкнено обмеження гучності. Існує ймовірність, що виробник смартфона навмисне додав обмеження посилення у функціонал як захід захисту при використанні навушників;
  • видалення підозрілих додатків. При різкому зниженні звуку або його повній відсутності проблема може полягати в програмному збої. Питання вирішується перезапуском апарата та подальшою перевіркою рівня гучності. Якщо перед прослуховуванням музики було встановлено інше програмне забезпечення, то потрібно його видалити і перевірити якість звуку. За потреби ПЗ можна перевстановити. Якщо всі зазначені процедури не призвели до покращення звучання, смартфон скидають до заводських налаштувань після попереднього збереження важливих для користувача даних;
  • перевірка динаміків. Після падіння або близького контакту зі сміттям отвори могли забитися, що призводить до зниження рівня гучності. Потрібно перевірити їх і акуратно звільнити від частинок, що скупчилися, за допомогою ватної палички або іншого безпечного предмета. Паралельно перевіряють ступінь закриття динаміків чохлом. Якщо причина в ньому, то аксесуар змінюють більш відповідний;
  • зміна навушників. Пробують кілька різних пристроїв, і якщо звук покращується, то проблема в них. Іноді у навушників буває надмірно низька чутливість або високий для смартфона опір.

Зміна гучності динаміка

Важливо! Якщо проблема не вирішується ні скиданням до заводських налаштувань, ні зміною супутнього програмного забезпечення, то існує ймовірність апаратної поломки. У цьому випадку необхідно відвідати найближчий сервісний центр та переконатися у працездатності смартфона.

Регулювання музичних треків для приємного прослуховування не становить складності навіть недосвідчених користувачів. Правильно підібраний еквалайзер допоможе придушити сторонні шуми, знизити або збільшити баси, створити ефект концертного залу.