Чому телефон андроїд повільно заряджає батарею: тривалість нормальної зарядки

Anonim

Довго заряджається телефон андроїд - що робити і основні причини

Повільна зарядка смартфона - це ненормальна ситуація. Вона може спостерігатися як на тільки куплених девайсах, так і на старих пристроях. Як правило, існують конкретні причини, які провокують це.

Чому телефон може довго заряджатися

Одна з поломок смартфонів - повільна зарядка

Причин повільної зарядки може бути дуже багато. Може припинити працювати зарядний пристрій, зносився акумулятор, сталося механічне пошкодження. Щоб розібратися зі своїм мобільним телефоном, варто детально розглянути найпопулярніші причини.

Ушкодження кабелю зарядного пристрою

Большая частина сучасних зарядних пристроїв має властивість швидко зношуватися, причому подібне трапляється навіть при дуже дбайливій експлуатації. Відбуваються надриви проводів та роз'ємів, що значно знижує якість роботи аксесуара. Це найчастіша причина повільної зарядки.

Відповідно, якщо спостерігається проблема з наповненням акумулятора телефону, то насамперед варто оглянути зарядний пристрій на наявність пошкоджень. Особливу увагу слід приділити роз'єму та згину. Ці частини страждають найчастіше.

Багато хто, щоб не викидати кабель, заклеюють його ізолентою, проте так робити не рекомендується. Краще повністю замінити його на новий.

Ушкоджений кабель

Не оригінальний зарядний пристрій

Завжди виробники рекомендують використовувати тільки оригінальні зарядні пристрої. Це робиться не для того, щоб власники девайсів вкотре витрачалися, а щоб забезпечити коректну роботу мобільного телефону.

Справа в тому, що оригінальні кабелі подають таку напругу, яку смартфон, який до нього підходить, може приймати без перевантаження. Універсальні аналоги мають меншу електропровідність, щоб не вплинути на батарею. Відповідно, при використанні не оригінального зарядного пристрою наповнення ємності акумулятора відбувається набагато повільніше.

Важливо! Регулярне використання підробки може призвести до таких проблем, як спонтанне вимикання смартфона, перезавантаження, перебої під час заряджання.

Знос акумуляторної батареї

Небагато власників Android замислюються над тим, що поступово батарея неминуче зношується. Зазвичай це помітно через рік-два активного користування телефоном. Стандартного об'єму акумулятора вистачає приблизно 800 циклів заряду. Одна з перших ознак зносу - більш повільне наповнення ємності.

Дізнатися, чи справді причина в цьому можна двома способами:

  • провести візуальний огляд, при якому можуть бути видно явні ознаки зношування (наприклад, батарея здулася);
  • Встановити програму Battery Care, яка показує ємність та час повної зарядки.

Якщо проблема виявлена, акумулятор терміново слід замінити. Несправна батарея може почати окислюватися і тим самим зашкодити іншим елементам телефону. Такі поломки буде набагато складніше усунути.

Слабке джерело живлення

Слабкими джерелами живлення вважаються комп'ютер, ноутбук, бездротова зарядка, прикурювач в машині. Це означає, що у них дуже низька вихідна потужність, відповідно, щоб зарядити телефон повністю, потрібно багато часу. З бездротовою зарядкою справи трохи інакше. Вона подає хорошу напругу, але через те, що впливає на акумулятор не на пряму, частина розсіюється.

Зверніть увагу! Прискорити зарядку від ПК можна, є при підключенні телефону на екрані вибрати пункт «Тільки зарядка».

Заводський шлюб або збій ПЗ

Після покупки пристрою слід зробити правильну зарядку. Зазвичай телефоном користуються близько півгодини, потім ставлять на 15 годин на зарядку. З цього моменту стає видно, як поводиться батарея. Якщо відразу після покупки або протягом перших тижнів користування швидкість заряду батареї значно знижується, то, ймовірно, це виробничий шлюб.У цьому випадку краще повернути телефон за гарантією.

Нерідко буває так, що поганий заряд починається після встановлення нової версії ПЗ. Швидше за все це говорить про те, що в ній є якісь недоліки чи проблема виникла у процесі. У такому разі потрібно буде відновити стару версію програмного забезпечення або переставити нову.

Механічні пошкодження

Багато власників смартфонів піддають свої пристрої механічним пошкодженням, простіше кажучи їх роняють. Можуть постраждати як внутрішні життєво важливі для телефону елементи, і сам акумулятор, у результаті процес підзарядки відбуватиметься некоректно. Точно діагностувати та виправити проблему допоможуть лише у сервісному центрі.

Вздута батарея

Потрапляння вологи в пристрій

Нерідко трапляються ситуації, коли телефон падає у водоймище або потрапляє під сильний дощ.В цьому випадку його потрібно терміново висушити. Однак наслідки у будь-якому випадку можуть залишитися. При попаданні вологи контакти окислюються, як результат псується подача сигналу, через що телефон повільно заряджається.

Інші можливі причини

Це не всі причини, чому телефон довго заряджається на андроїді. Нерідко в девайсі буває заблокований порт. Це свідчить, що забруднення (пил, бруд, сторонні частки) перекривають контакт. Можна почистити роз'єм зубочисткою або ватною паличкою.

Перегрівання смартфона також може стати причиною. Якщо він довго експлуатувався і задня панель нагрілася, необхідно дати пристрою повністю охолонути, а краще поставити його на зарядку вимкненим.

Важливо! Причину необхідно встановити якнайшвидше, інакше з часом з ладу може вийти не один елемент, а весь телефон. В цьому випадку не залишиться нічого, крім як купити новий.

Якщо причина повільної зарядки не очевидна, то потрібно йти в сервісний центр, де точно діагностують причину і розкажуть, що можна зробити.

Скільки триває нормальна зарядка акумулятора

Не заряджається телефон Андроїд - що робити в таких ситуаціях

Однозначно сказати, скільки триває зарядка смартфона, неможливо, тому що на це впливає ціла низка факторів. Серед них діагональ екрану, роздільна здатність, ємність батареї, тип зарядного пристрою. Можна говорити тільки про усереднені цифри.

Якщо заряджати смартфон, у якого ємність акумулятора 3000 mAh, то час складе приблизно 2-3 год. Чим менше ємність, тим швидше завершуватиметься процес. Так, щоб дати підзарядитися батареї 2000 mAh, в середньому знадобиться 1,5 год. Це без урахування технології швидкої зарядки.

У середньому телефону достатньо 2 год. для повної зарядки

Зверніть увагу! При використанні неоригінальних кабелів для заряджання знадобиться набагато більше часу. Те саме стосується використання USB 2.0, який має обмеження за силою струму. При цьому час заряджання може збільшитися в 2 рази.

Довго заряджається телефон андроїд: що робити

Проблема може бути не тільки, коли на андроїд повільно заряджається батарея. Буває і так, що процес завершується за півгодини-годину, але при цьому буквально щохвилини на екрані помітно зниження заряду. Найчастіше причиною стає повне зношування батареї. Єдиним виходом може стати покупка нової та її заміна в сервісному центрі.

Чому не заряджається айфон - причини та рішення

Поломка внутрішньої частини електроніки також нерідко стає причиною такої поведінки смартфона. Вирішити цю проблему самостійно неможливо, тому краще довірити справу професіоналам.

Важливо! Швидка зарядка та розрядка з'являються при порушенні калібрування.Відновити її можна самостійно завдяки програмі Battery Calibration. Однак якщо телефон ще на гарантії, краще довірити це сервісному центру, щоб не втратити право на подальше користування талоном.

Як зберегти заряд акумулятора в телефонах на андроїд

Щоб телефон не починав повільно заряджатися, рекомендується застосовувати профілактичні заходи:

  • регулярно оглядати смартфон на наявність пошкоджень;
  • чистити порти від забруднень;
  • стежити за зарядним пристроєм, щоб на ньому не з'являлися заломи і не порушувалася герметичність проводів.
Чому швидко розряджається батарея на андроїді.

Зберегти заряд акумулятора допоможуть використання оригінальних аксесуарів, уникнення використання телефону при високих або низьких температурах, а також потрапляння вологи.

Зверніть увагу!Оптимально тримати заряд сучасних акумуляторів на рівень 20-80%.

Варто використовувати тільки оригінальні зарядні пристрої

Якщо повільно заряджається телефон андроїд завжди є варіант, що робити. Головне - своєчасно і точно встановити джерело проблеми.