Як блокувати рекламу на Android у браузері: найкращі програми з антирекламою

Anonim

Блокування реклами на андроїд за допомогою програми та без Root-прав

Реклама, яка спливає на екрані смартфона під час перегляду фільму, гри або важливіших справ, не може не дратувати. Практично всі програми, які можна встановити з Play Market, містять рекламні ролики, виняток представляють лише платні утиліти. Але це не вирок, існує кілька способів, які дозволять боротися з настирливими вікнами, що вискакують або спливають.

Що означає блокування реклами на андроїд

Блокування реклами на Android - це комплекс дій, спрямованих на блокування настирливої ​​реклами під час використання програм або пошукових систем.

Користувачі говорять «Ні!» настирливій рекламі в Android

Блокатори мають переважні особливості, а також недоліки. Про них докладніше. Основні переваги такого захисту:

  • комфортне використання додатків, оскільки настирлива реклама нерідко заважає виконувати дії та не дозволяє насолодитися, наприклад, переглядом фільму;
  • істотна економія інтернет-трафіку. Усі рекламні банери провантажуються, отже, витрачається у період трафік, який нерідко коштує користувачеві денег;
  • покращення продуктивності ігор та окремих додатків. Видалення реклами очищає оперативну пам'ять, отже, гаджет може працювати швидше.

Зверніть увагу! У такого блоку є й недоліки - нерідко після відключення рекламних банерів додаток починає працювати некоректно.

Причини, щоб заблокувати рекламу на телефоні з андроїд

Розробникам сайтів та мобільних додатків найбільший прибуток приносить безпосередньо реклама. Нерідко вона стає настільки настирливою, що використовувати ресурс стає просто неможливо. У деяких випадках користувачі не можуть закрити утиліту, доки не переглянуть чергове відео.

Як видалити системні програми на Android без root-прав

Всі ці фактори роблять використання Інтернету менш комфортним, але це ще не все. Блокування реклами Android рекомендується включати з таких причин:

  • економія трафіку. Регулярно спливаючі банери з'їдають мегабайти трафіку, зрештою, користувачеві це може дорого обійтися;
  • за рахунок розвантаження оперативної пам'яті та процесора пристрій починає працювати значно швидше.
Ще одна вагома причина - антиреклама для андроїд істотно зменшує ймовірність підхопити шкідливі програми та компоненти.

Типи реклами в додатках на андроїд

Блокування екрана на андроїд - інструкція з налаштування

Реклама у додатках смартфонів на операційній системі Android ділиться на кілька різновидів. З кожною рекомендується детальніше ознайомитися:

  • невеликі банери, що відображаються у верхній або нижній частині екрана смартфона, можуть з'являтися періодично або статичними, тобто відображатися протягом усього часу використання програми;
  • випливаючі вікна - банерна реклама, що відображається на весь екран, переважно представлена ​​у вигляді відео;
  • реклама в браузерах відображатиметься на конкретних сайтах. Їх власником є ​​одна людина, але зміст може бути різним;
  • реклама в інтерфейсі програми, як правило, не настирлива, під час використання утиліти пропонує користувачеві здійснити покупку, щоб, наприклад, був доступний більший функціонал;
  • корисна реклама. Суть її полягає у перегляді відеороликів, за які людині будуть нараховані монети.

Види рекламних банерів в Android

Ще останнім часом стала популярна реклама, яка починає відображатися через кілька днів після установки програми. «Винника» таким чином визначити неможливо.

Air-push - особливий і нестандартний вид реклами, відключення якої має зовсім інший алгоритм дій. З певною періодичністю на дисплеї спливають повідомлення з марним змістом.

Як прибрати рекламу на андроїді без Root-прав за допомогою сторонніх додатків

Як отримати Root права на Андроїд за допомогою або без комп'ютера

Існує чимало видів блокувальників реклами для андроїд без root-прав. Вони безкоштовні, мають здебільшого простий і зрозумілий для користувача інтерфейс.

Adblock Plus

Це найбільш популярна програма, яка використовується як окрема утиліта, представлена ​​громадськості в 2012 р. Після закінчення невеликого проміжку часу було видалено з магазину Play Market за недотримання правил. Саме тому встановлювати його можна тільки на офіційному сайті розробників або на перевірених сторонніх ресурсах.

Інтерфейс блокувальника реклами Adblock Plus на Android

Налаштовувати програму додатково немає потреби, єдині параметри, які може задати користувач - дозволити або заборонити додатку показувати рекламу та вибрати підписку на список фільтрів залежно від регіону.

До уваги! Після першого запуску програма починає працювати у фоновому режимі і повністю фільтрує трафік Wi-Fi мережі.

Adguard

Ця утиліта на сьогоднішній день вважається найпотужнішою та найефективнішою в порівнянні з аналогами. Вона включає всі механізми для комплексного захисту, в тому числі антифішинговий модуль і брандмауер.

Основна особливість програми - велика різноманітність налаштувань. Користувач має можливість самостійно налаштовувати кожен модуль захисту не тільки вручну, але й окремо. Ключові переваги програми - можливість фільтрування НТТРS-з'єднання, занесення веб-сервісу до списку винятків і т.д.

Додаток Adguard однаково ефективно блокує рекламні банери як у браузерах, так і окремих програмах. Лідируючі позиції вона займає завдяки акуратному видаленню спаму, на працездатності браузера та додатків це ніяк не позначається.

К Як виглядає програма Adguard для блокування рекламних банерів

Зверніть увагу! Вартість річної ліцензії становить 408 руб., а ціна безстрокової ліцензії - 1099 руб.

NetGuard

Ця програма успішно себе зарекомендувала в ролі мобільного файрвола. Завдяки йому користувач може налаштовувати мережевий трафік, а також окремо диктувати правила для кожної програми.

Важливо! Щоб встановити на свій смартфон додаток з максимальним набором доступних інструментів, інсталяційний файл потрібно завантажити з офіційного сайту розробників, у Play Market доступний тільки брандмауер.

Для активації функції потрібно додатково виконати такі дії:

  1. У розділах вкладки «Налаштування» поставити галочки навпроти «Блокувати доменні імена» та «Фільтр трафіку».
  2. У вкладці «Резервне копіювання» завантажити hosts-файл.
  3. На головному екрані програми в завершенні активувати NetGuard.

Зверніть увагу! Іноді для коректної роботи програми додатково потрібно відключати економію інтернет-трафіку.

Як активувати функцію блокування реклами в NetGuard

Використання браузера з вбудованим блокуванням реклами на андроїд

Як показує практика, більшість користувачів смартфонів на ОС Android віддає перевагу не рідним, а стороннім браузерам, наприклад, Google Chrome. Так ось багато інших браузерів має вбудовані плагіни, установка яких дозволяє блокувати рекламу з сайтів. Після встановлення розширення необхідно виконати такі дії:

  1. В панелі інструментів пошукової системи знайти розділ «Інструменти».
  2. Серед доступних опцій знайти пункт «Додатки» і натиснути на нього, вибрати «Огляд всіх доповнень».
  3. У вікні пошуку ввести «ADblock».

По суті він є аналогом розширення, що використовується в стандартному додатку Google Chrome.

Антиреклама на андроїд конфліктує з браузером Opera. У ньому є вбудований механізм відключення, але активувати його простому користувачеві досить складно.

Плагін Free AdBlocker Browser

Це розширення можна знайти і встановити абсолютно безкоштовно в Play Market. Програма дозволяє блокувати рекламу будь-яких видів, додаткова реєстрація для використання не потрібна.

Розширення Free AdBlocker Browser

Додаткова перевага - попередження користувача про рекламний та/або шкідливий програмний компонент.

Існує чимало способів і хороших програм, які ефективно справляються з поставленими завданнями. Яку утиліту використати, кожен вирішує для себе сам. Попередньо рекомендується лише ознайомитися з особливістю їх роботи, а також перевагами та недоліками.

Ціни у статті вказані на лютий 2020 р.