Як встановити та налаштувати додаток диктофон на Андроїді: де знайти запис звуку

Anonim

Що таке диктофон на Андроїд і для чого він використовується

Можливості сучасних смартфонів постійно розширюються. Іноді на заміну старим функціям приходять нові, інколи ж одна програма може залишатися без змін і постійно вдосконалюватися. Стосується це і програми «Диктофон», скачати на телефон Андроїд, яку можна з Play Market. Зазвичай подібного плану йде в комплекті з операційною системою, але може бути встановлено і окремо. У цьому матеріалі буде розказано, що являє собою «Диктофон» для Андроїд, як його включити і які у нього є аналоги.

Диктофон на Андроїд – що це таке і для чого він використовується

Диктофон Android App – корисний пристрій, що дозволяє записувати музику, голос та будь-які інші звуки. Спочатку воно з'явилося до винаходу телефону, але потім, як і багато інших корисних приладів, перекочував у гаджети у вигляді окремої програми. Записаний звук можна зберегти, прослухати будь-якої миті та дати йому ім'я. Більше того, записи можуть бути експортовані в інші програми або інтернет для подальшої обробки та публікації. За допомогою диктофона можна легко і просто зробити запис важливої ​​наради, щоб нічого не забути, лекції, щоб записати все те, що говорить викладач або зробити таємний запис розмови з людиною.

Додаток для запису звуків з телефону

Як увімкнути вбудований диктофон на Андроїд

Що таке дитячий режим на андроїд і для чого він використовується

Щоб використовувати диктофон на телефоні під керуванням операційної системи Андроїд зовсім не обов'язково завантажувати та встановлювати сторонні програмні рішення. Кожна версія системи за замовчуванням містить свою стандартну програму для запису.

Важливо! Називатися вона може по-різному: «Диктофон», «Запис звуку», «Звукозапис» і так далі. Все залежить від версії ОС Android та виробника.

Щоб увімкнути програму, необхідно знайти її у списку стандартних програм на головному меню телефону. Зазвичай вони, як і сервіси компанії Google, йдуть на самому початку, а далі знаходяться іконки додатків користувача. Виглядає значок програми як кнопка початку запису на багатьох приладах: коло з червоною точкою посередині.

Програма з гарним дизайном, якою легко користуватися

Включити програму дуже просто. Для цього достатньо:

  1. Увімкнути або розблокувати свій смартфон.
  2. Перейти до головного меню, що містить усі іконки.
  3. Знайти на першій або другій сторінці додаток «Диктофон».
  4. Запустити його простим натисканням.
  5. Почати запис шляхом натискання на відповідну круглу кнопку, яка повторює за дизайном іконку програми.

Налаштування вбудованого диктофона на Андроїд

Модем – що таке і для чого використовується

Після того, як диктофон Android знайдено, слід налаштувати його. Звичайній людині ці налаштування не потрібні, але можна поекспериментувати з ними. Це допоможе покращити якість запису, знизити витрати вільного місця на внутрішньому накопичувачі тощо.

Для початку запису слід натиснути на відповідну кнопку. Пауза ставиться на клавішу з двома вертикальними та паралельними лініями. Припинити запис можна натисканням кнопки «Стоп», яка виглядає як квадрат із заливкою або без неї.

Налаштування програми ховаються за іконкою шестерні, яка знаходиться праворуч нагорі. Натисканням можна вибрати:

  • Динамік для відтворення.
  • Увімкнення та вимкнення індикації запису.
  • Налаштування режиму «Без звуку».
  • Іменування файлів вручну.
  • Формат файлу запису.
  • Якість запису.
  • Включення або вимкнення синхронізації.

Доступний час запису безпосередньо залежить від якості та обсягу пам'яті

Сторонні програми для запису звуку на Андроїд

Gboard - що це за програма на андроїді та для чого вона використовується

Можливість запису на андроїді не обмежується використанням стандартної програми. Є також безліч інших програмних рішень, здатних записувати, зберігати та відтворювати аудіофайли:

  • Hi-Q MP3 Voice Recorder. Повністю безкоштовний та якісний додаток для записування звуку у форматі МП3 на швидкості до 128 Кбіт/с. Має значок запису, який не привертає увагу. Найголовніше, що ПЗ не займає багато місця на SD-карті.
  • Parrot Voice Recorder. Поєднує в собі функціонал для записування, збереження та публікації звуку у форматах МП3 та WAV. Доступність програми, простий, але зрозумілий інтерфейс і безліч можливостей добре зарекомендували його серед такого класу програм.
  • Smart Voice Recorder.Має інтуїтивний і дружній інтерфейс. Після запуску відображається одна велика кнопка запуску початку запису. Основна перевага цієї програми полягає в наявності додаткового функціоналу: частота дискретизації, пропуск тихих моментів і таке інше.
  • Audio Recorder. Дозволяє записувати та відтворювати звуки на телефоні у високій якості. Серед можливостей програми призупинення та редагування аудіо файлів, а також отримання швидкого доступу до конфігурацій та інших опцій.
  • Інші можливі варіанти. Є й багато інших додатків. До них відносяться: Easy Voice Recorder, Voice Recorder, Cogi, Rewind, Voice Memos, Zoho, Otter і таке інше. Вони також дозволяють «писати» звук, займатися його відправкою, ділитися записами, редагувати їх.

Важливо! Можливості сторонніх програмних продуктів вражають своїм інтерфейсом і функціоналом, але їх можливості в будь-якому випадку будуть обмежені технічними характеристиками.

Входити в налаштування програми можна через «шестерню»

Що робити, якщо не працює диктофон на Андроїд

Іноді відбувається і так, що стандартний або сторонній диктофон на Андроїді просто виявляється працювати. Причин тут може бути багато, як і способів вирішення проблеми:

  • Мікрофон телефону зламаний. Якщо пристрій матиме той чи інший дефект, запис буде неякісним і шиплячим. Цілком можливо, що її не буде зовсім, тобто програма може «писати» звук, але при відтворенні нічого не буде чути. Слід відремонтувати мікрофон у сервісному центрі.
  • Динамік телефону відмовив. Ще одна проблема, але обернена. Звук записуватиметься добре, але при відтворенні знову буде тиша. Усьому виною, що вийшов з ладу динамік. Рекомендується перевірити його в інших програмах і звернутися за допомогою до фахівця.Також потрібно перевірити режим телефону. Можливо, увімкнено профіль «Без звуку».
  • Пам'ять гаджета заповнена. Якщо внутрішнє сховище або SD-карта будуть забиті під зав'язку, запис не зможе розпочатися або перерветься в певний момент. Варто завжди стежити за кількістю доступної пам'яті та чистити її від сміття.

Для деяких сторонніх рішень потрібна платна активація додаткових функцій

Таким чином, було розказано, що таке програма для запису звуку для Андроїд та які її стандартні та сторонні варіанти є. Телефонний диктофон може зберігати величезну кількість записів голосу і навіть дзвінків, а за бажання його можна приховати від людей, щоб уникнути підозр.