Як подивитися збережені паролі від ВК

Anonim

Де зберігаються паролі на Андроїді та як їх знайти місцезнаходження

Сегодня понад 80 % від усіх існуючих мобільних пристроїв оснащені ОС Андроїд. Операційна система користується популярністю серед користувачів завдяки своєму величезному функціоналу та широким можливостям. Одна з переваг такої ОС полягає в тому, що вона зберігає у своїй файловій системі паролі користувача. Однак, щоб переглянути їх, треба розібратися, де зберігаються паролі на Андроїді.

Захист даних на пристроях з Андроїд

Кожен власник смартфону, який працює на Андроїд, повинен розібратися з особливостями захисту даних на цій операційній системі. Такі мобільні пристрої мають надійну трирівневу захисну систему:

  • Перший рівень. Це найпростіший і поверховий захист, з яким стикався кожен. Йдеться про паролі розблокування пристрою, які можуть бути біометричними, цифровими чи графічними. Перший рівень відповідає за те, щоб сторонні люди не могли користуватися телефоном без дозволу власника.
  • Другий рівень. На цьому рівні за захист відповідає сама операційна система. Вона запускає всі встановлені програми в ізольованому середовищі, яке не дозволяє зловмисникам отримати доступ до персональних даних користувача. Андроїд шифрує всю особисту інформацію, тому дані залишаться в безпеці навіть після втрати пристрою.

Де знаходяться паролі на Android

Третій рівень. На останньому рівні захисту задіяна апаратна частина смартфона. Вона починає працювати одразу після його запуску. Пристрій регулярно проводить сканування усієї системи на наявність ознак злому. Якщо їх буде виявлено, почнеться шифрування даних, за допомогою якого вдасться зберегти особисту інформацію користувача.

Перегляд збережених даних від ВК, ОК або Google на Андроїд

В якій папці на Андроїді зберігаються контакти та телефонні номери

Багато користувачів смартфонів, що працюють на Андроїд, цікавить, чи можна самостійно переглянути збережені на пристрої паролі від соцмереж, пошти Яндекс або Гугл. Таке можливе лише в тому випадку, якщо встановлена ​​програма має функцію автологіна. Програма зберігає в окремий файл логін та пароль користувача, щоб з нього зчитувати дані під час входу до облікового запису.Однак, щоб отримати доступ до таких файлів, потрібно заздалегідь дізнатися, де зберігаються паролі від програм в Андроїді та як їх можна відкрити.

Зверніть увагу! Щоб було простіше знаходити паролі або відновлювати їх, можна використовувати спеціальні програми зберігання даних для входу до облікового запису.

Існує чимало різних програм, які дозволяють користувачам знаходити паролі. Серед найбільш відомих програм можна виділити PasswordSafe та Dashlane Password. Такі програми дозволяють самостійно створити спеціальний файл, де можна зберігати дані від своїх облікових записів. Це дуже зручно, оскільки користувач у будь-який час може відкрити збережені файли і подивитися логін з паролем від потрібного облікового запису.

Однак для збереження та перегляду збережених паролів від соціальних мереж не обов'язково використовувати спеціальні програми. Створити файл для зберігання важливих файлів можна самостійно за допомогою вбудованого текстового редактора.Тому, щоб не ламати потім голову і не шукати, де на Андроїд подивитися збережені паролі, достатньо створити текстовий документ і додати до нього всі необхідні ключі. Єдиний мінус такого способу зберігання даних полягає в тому, що створений файл не матиме жодного захисту.

Додаткова інформація! Текстовий файл доведеться ховати в приховані папки, щоб ніхто не зміг знайти збережені логіни та паролі.

Перегляд збережених паролів за допомогою системних функцій

Де зберігаються резервні копії iPhone та як їх знайти на комп'ютері

Не всім хочеться переглядати збережені паролі за допомогою сторонніх програм. У ОС Android є спеціальні функції, за допомогою яких можна відображати всі системні паролі. Такий метод дуже зручний та простий. Щоб ним скористатися, людині не обов'язково розумітися на особливостях роботи мобільної ОС або встановлювати додаткові програми.Проте за допомогою такого способу не можна дізнатися інформацію для входу в обліковий запис деяких додатків. Наприклад, користувач не зможе увійти в пошту, оскільки за допомогою системних функцій неможливо вирішити питання, як подивитися пароль від Google акаунту на Андроїді.

Зверніть увагу! Переглянути пароль від Google акаунту на Андроїді допоможе процедура відновлення, при використанні якої користувач отримує спеціальний код на мобільний номер або на додаткову електронну пошту.

Найчастіше за допомогою вбудованих стандартних функцій дізнаються пароль для підключення до бездротової мережі Wi-Fi. Щоб зробити це, потрібно підключитися до точки доступу та перейти до меню налаштувань з'єднання. У віконці, що відкрилося, будуть вказані властивості підключення. Після цього необхідно натиснути на значок у вигляді «очі», щоб побачити пароль від Wi-Fi.

Перегляд за допомогою браузера

Перегляд збережених паролів на комп'ютері за допомогою браузера

Як подивитися збережені паролі на айфоні

Щоб дізнатися збережені на пристрої дані, не обов'язково користуватися смартфоном. Замість нього можна використовувати браузер, встановлений на комп'ютері. З його допомогою можна переглянути дані від облікових записів з різних сайтів та пошти. Однак, щоб зробити це, необхідно мати Google-аккаунт на всіх пристроях.

Зверніть увагу! Щоб переглядати паролі за допомогою браузера, на смартфоні повинна бути включена спеціальна функція, що активує синхронізацію пристроїв та обмін інформацією.

При використанні одного облікового запису на комп'ютері та смартфоні будуть зберігатися не тільки введені дані, а й історія відвідувань. Завдяки цьому можна відновити доступ до багатьох сервісів. Наприклад, браузер дозволяє отримати доступ до облікових записів ВКонтакті, Однокласники, Facebook та інших популярних соціальних мереж.Щоб зробити це, потрібно увійти до налаштувань браузера Хром і перейти у вкладку «Форми та паролі». Саме там можна знайти всі введені раніше дані.

Щоб переглянути паролі, необхідно відкрити підменю та вибрати пункт «Налаштувати». Після цього на екрані з'явиться список всіх логінів, які змогли зберегтися за весь час використання облікового запису. При цьому деякі з них будуть містити відразу кілька паролів. Це з тим, що браузер веде запис всіх даних. Тому він може містити не тільки нову, а й застарілу інформацію.

Використання сторонніх програм

Люди, які не знають, як на телефоні з Андроїд дізнатися пароль від ВК, можуть використовувати для цього сторонні програми. Виділяють кілька ефективних програм, за допомогою яких можна дізнатися інформацію для входу в той чи інший обліковий запис.

Intercepter-NG

Intercepter-NG

Ефективний спосіб відновлення забутого пароля – використання мобільного додатка Intercepter-NG. Незважаючи на те, що у програмі багато функцій, з нею зможе розібратися кожен. Деякі користувачі вважають Intercepter-NG хакерською програмою, тому що з її допомогою можна перехоплювати дані інших людей.

Однак вона дозволяє дізнатися і про власний пароль. Для цього потрібно увійти в додаток і як ціль вибрати свій телефон. Потім у програмі доведеться авторизуватися, щоб вона змогла скопіювати та переслати дані на обліковий запис. В отриманому файлі буде міститься інформація про відвідані ресурси, використовувані додатки та логіни з паролями.

Важливо! Додаток працює тільки з встановленим рутом, який дозволяє користувачеві отримати права адміністратора.

SQLite Editor

Це ще одна корисна програма, за допомогою якої можна знайти і відновити забутий пароль від облікового запису.Ця програма є багатофункціональною пошуковою системою, яка допомагає знайти інформацію з бази даних встановлених на смартфоні додатків. Оскільки програма багатофункціональна, для її роботи знадобиться заздалегідь отримати рут-права. Тільки після цього можна встановлювати та використовувати файловий пошуковик.

Якщо у смартфона вже є рут, досить просто запустити програму та активувати пошук. Протягом кількох хвилин утиліта видасть перелік додатків та їх бази даних, у яких містяться паролі та інша інформація.

Головний недолік SQLite Editor полягає в тому, що з його допомогою не вдасться отримати дані від ВК або Facebook. Ці мобільні програми не залишають паролі у зрозумілому вигляді у файловій системі смартфона. Замість них вони зберігають спеціальні зашифровані файли, які можна прочитати лише за допомогою дорогих програм.

WireShark

Якщо людина випадково забула пароль і хоче згадати його, можна використовувати спеціальну програму WireShark, яка встановлюється на персональний комп'ютер.

Перш ніж скористатися утилітою, її необхідно встановити на комп'ютер. Програма не потребує додаткового налаштування, тому її можна відразу запустити. Після цього потрібно під'єднати до ПК смартфон та дочекатися, поки WireShark визначить його. Потім у програмі потрібно ввести адресу сайту, яку потрібно проаналізувати. Якщо на телефоні буде збережено паролі, пов'язані з цим сайтом, WireShark покаже їх в окремому вікні.

Root Browser

Швидко дізнатися пароль від мережі Wi-Fi можна за допомогою Root Browser, який встановлюється тільки на зламані смартфони з рут-правами. Цей файловий менеджер надає можливість переглядати будь-які файли та папки системи телефону. Наприклад, щоб пригадати пароль до Wi-Fi, потрібно перейти в папку /data/misc/wifi/ і знайти файл з назвою wpa_supplicant. У ньому містяться Вай-Фай мережі, до яких підключався користувач, а також паролі для підключення до них.

Root Browser

Нерідко люди, які користуються смартфонами з Андроїд, забувають паролі до облікових записів. Щоб вирішити цю проблему, необхідно розібратися з тим, як на Андроїді можна переглянути збережені паролі та які додатки для цього використовуються найчастіше.