Як увімкнути 4X MSAA на Android і налаштувати емуляцію додаткових екранів

Anonim

4X MSAA Android - що це таке, як застосувати

Сучасні ігри для смартфонів Android можуть похвалитися гарною графікою з великою кількістю ефектів. Але при цьому операційна система орієнтована на користувачів і допускається самостійне покращення зображення за допомогою вбудованих додаткових налаштувань. Стороннього програмного забезпечення не потрібно скачувати, достатньо ввійти в режим розробника і включити функцію 4x MSAA (Multi Sample Anti-Aliasing). Але не всі користувачі операційної системи знають про неї, тому й питають, що таке 4x MSAA на андроїд.

4X MSAA Android - що це таке

Не всі знають, що таке 4X MSAA на андроїд

Нижче докладно описано, що є 4X MSAA на Android.

Визначення терміна

Багато користувачів цікавить, 4x MSAA Android - що це таке. Ця функція є методом множинного згладжування, який застосовується для поліпшення картинки в іграх. Опція працює за допомогою графічного інтерфейсу Open GL.

За допомогою MSAA досягається згладжування пікселів, що дозволяє прибрати драбинки і зробити картинку приємнішою для ока.

Важливо! Для використання функціоналу буде потрібно смартфон з досить потужним процесором і графічним прискорювачем.

При включенні згладжування продуктивність телефону відчутно падає, це виявляється у зниженні кількості кадрів, що відображаються за секунду. Під час гри можливі затримки та поява різних артефактів.

Чи допоможе позбутися драбинок при низькій роздільній здатності екрана

Метод згладжування 4x MSAA на андроїд дозволяє суттєво прибрати драбинку тільки при високій роздільній здатності екрану. У свою чергу при низькій роздільній здатності ефект буде мінімальним, і постраждає продуктивність у грі.

Зверніть увагу! Максимальний ефект від множинної вибірки згладжування 4x буде помітний тільки при високій роздільній здатності екрана. Якщо використовується низька якість, то включати цю функцію немає сенсу, значних змін не буде.

Ефект MSAA до та після

Де знайти режим згладжування 4X MSAA на Android і як його включити

Android SDK – що це таке і для чого потрібно

Щоб знайти режим множинної вибірки згладжування 4x MSAA, потрібно скористатися розширеними налаштуваннями операційної системи Android. Для цього необхідно увійти в режим розробника.

Включення режиму розробника

Багато користувачів не знають, де включити 4X MSAA на Android і що це таке. Першим кроком є ​​активація режиму розробника:

  1. Відкрити системні «Налаштування» операційної системи.
  2. Прокрутити список і знайти розділ «Система».
  3. Затем знайти вкладку «Про телефон».
  4. Знайти параметр «Номер складання» та тапнути по ньому не менше 10 разів. Після цього з'явиться повідомлення на екрані телефону «Меню розробника активовано».

Пошук параметра

Пошук параметра та його включення виконуються наступним чином:

  1. Відкрити системні «Налаштування» операційної системи Android.
  2. Знайти в переліку вкладку «Для розробників».
  3. Прокрутити список та знайти розділ «Апаратна візуалізація» (для Android версії 8 та 9) або «Апаратне прискорення» (для версій Android з 4 по 7).
  4. Активувати тумблер навпроти параметра «Увімкнути 4x MSAA у додатках із OpenGL ES 2.0».

Включення функції

Як впливає режим згладжування 4X MSAA на продуктивність в іграх

Android One - що це таке, його відмінності, переваги та недоліки

Множинне згладжування - це збільшення масштабування об'єктів за контуром, якість деталізації текстур при цьому не збільшується. Також під час анімації руху в грі знижується розмитість об'єкта, тому пікселі на екрані відображаються чіткіше.

До уваги! Виробники смартфонів вибирають середнє значення для множинної вибірки MSAA, оскільки при високих параметрах згладжування пристрій може стати непридатним.

При цьому режим MSAA істотно впливає на продуктивність в іграх, знижується кількість кадрів за секунду, на бюджетних смартфонах можлива поява артефактів внаслідок нагрівання апарату.Також зменшується час роботи телефону без заряджання. Продуктивність падає через сильне навантаження на графічний прискорювач, низьку частоту процесора і недостатній обсяг оперативної пам'яті.

Важливо! Якщо під час гри при активованій функції MSAA спостерігається нагрівання пристрою або різні зависання, то найкраще відключити режим множинної вибірки згладжування.

Що таке емуляція додаткових екранів на Android

Мережа VPN – що це таке у телефоні Android

Багато користувачів операційної системи Android задаються питанням, емуляція доп. екранів Android – що це таке. Ця опція дозволяє користувачам отримати відображення додаткового екрана, який дублюватиме основний. При цьому можна самостійно поставити дозвіл для нього. Додатковий екран відобразиться на дисплеї у вигляді мініатюри, обмеженої темними рамками.

Для чого використовується функція

Цю опцію в основному використовують розробники програмного забезпечення для роботи з графікою, щоб оптимізувати її під конкретну роздільну здатність екрана. При цьому на бюджетних пристроях включати цю функцію не рекомендується, оскільки підвищується навантаження на графічний прискорювач, і можлива поява різних артефактів навіть під час роботи з простими програмами.

Емуляція додаткового екрану на андроїд

Де знайти функцію

Ця функція розташована в меню розробника. Щоб її відкрити, необхідно дотримуватись наступної інструкції:

  1. Відкрити системні «Налаштування» операційної системи.
  2. Переглянути список і знайти пункт «Про систему».
  3. Перейти в меню та відкрити розділ «Про телефон».
  4. Близько 10 разів поспіль тапнути по вкладці «Номер складання». Внаслідок цих дій на екрані має відобразитися повідомлення «Ви розробник».

Щоб знайти опцію додаткових екранів, потрібно виконати такі дії:

  1. Відкрити «Налаштування» та перейти у вкладку «Про систему».
  2. Після цього знайти пункт «Для розробників».
  3. Переглянути список до розділу «Малювання». У самому низу буде підпункт «Емуляція додаткових екранів».

Як знизити або підвищити дозвіл на смартфоні

Починаючи з 8 версії операційної системи Android, користувачі можуть самостійно без використання root-прав зменшити або збільшити дозвіл на смартфоні. Для цього необхідно дотримуватись наступної інструкції:

  1. Відкрити системні «Налаштування» операційної системи.
  2. Переглянути список і знайти вкладку «Екран».
  3. Затем знайти пункт «Роздільна здатність екрана».
  4. Після відкриття цієї опції з'явиться контекстне меню, де потрібно вибрати режим дозволу дисплея.

Зверніть увагу! Можна скористатися функцією «Розумна роздільна здатність», яка автоматично знижуватиме та зменшуватиме дозвіл в залежності від споживання ресурсів смартфона. При великому споживанні енергії якість відображення буде знижена до HD (1440×720).

Також можна виставити параметри чіткості відображення графіки в програмах вручну. Для цього є два параметри HD+ (низьке) і FHD+ (високе). Підбирати налаштування необхідно в залежності від продуктивності смартфона.

Як увімкнути та налаштувати функцію на Android

Щоб увімкнути опцію емуляції додаткових екранів, потрібно дотримуватися наступної інструкції:

  1. Відкрити системні «Налаштування».
  2. Прокрутити список параметрів та знайти пункт «Система».
  3. Внизу вибрати вкладку «Для розробників».
  4. Переглянути список і знайти розділ «Малювання».
  5. Напроти пункту «Емуляція дод. дисплеїв» активувати перемикач. Після цього на дисплеї з'явиться мініатюра, яка буде дублювати основний екран.

Включення та налаштування функції

Важливо! Перед тим як включати функцію, необхідно відключити апаратне прискорення. Якщо цього не зробити, можливе мерехтіння на дисплеї, а також поява рамок по краю.

Налаштування опції:

  • перед тим як увімкнути цю функцію, в додаткових налаштуваннях потрібно підібрати потрібну роздільну здатність;
  • не рекомендується виставляти занадто високі параметри, оскільки підвищується навантаження на процесор та графічний чіп;
  • на бюджетних смартфонах краще використовувати найменший дозвіл «480р (захист)»;
  • якщо пристрій має продуктивний процесор і графічний прискорювач, то можна виставити більш чітке відображення «1080р (захист)». Не варто використовувати масштабування екрана в роздільній здатності 4К, це введе до появи збоїв під час ігор та при використанні ресурсомістких додатків.

Зверніть увагу! Якщо виставити занадто велике масштабування, сенсор може перестати реагувати на запити. У цьому випадку, щоб повернути працездатність телефону, потрібно виконати його перепрошивку самостійно або нести пристрій у сервісний центр.

Як відключити емуляцію на Android, якщо почало накладати одне зображення на інше

Вимкнути емуляцію додаткових екранів на Android, якщо зображення накладається одне на інше, можна лише за допомогою примусового скидання параметрів операційної системи. Зробити це можна так:

  1. Необхідно одночасно натиснути кнопку «Увімкнення» та «Зниження/підвищення гучності».
  2. В меню «Recovery» знайти пункт «Reset».
  3. Потім потрібно підтвердити свої дії, натиснувши на кнопку «Yes - delete». Почнеться процес очищення файлів та параметрів операційної системи.
  4. Щоб запустити смартфон, необхідно натиснути на вкладку «Reboot».

Меню «Recovery»

Перед тим як використовувати параметр згладжування на телефоні, необхідно знати, що таке 4X MSAA на андроїд. Ця функція дозволяє покращити відображення графіки в іграх та зробити її більш комфортною для сприйняття. У свою чергу, емуляція додаткових екранів - це опція, яку в основному використовують розробники програмного забезпечення. На слабких смартфонах її не рекомендується вмикати, оскільки можливі графічні збої.