Для чого потрібен Google Play сервіс і що це за додаток: як працює магазин

Anonim

Що таке Гугл Плей сервіси - докладна інформація

Людина, яка вперше купує собі телефон або планшет на базі операційної системи Android, звертає увагу на значок Play Маркет або Google Play і намагається розібратися, що це таке. Про це докладніше у статті.

Що таке Google Play

У жовтні 2008 року американська корпорація Google оголосила про відкриття інтернет-магазину додатків Android Market. Він став популярним серед користувачів системи Android у всьому світі.Пізніше розробники його вдосконалили та дали сучасну назву Google Play Market. Головна його відмінність – це зв'язок з хмарними технологіями та доступність не тільки користувачам ОС Android, а й власникам персональних комп'ютерів та ноутбуків.

Логотип Google Play

Зверніть увагу! Google Play Market дозволяє власникам пристроїв на базі Android платно або безкоштовно скачувати та встановлювати необхідні програми, ігри, музику, фільми , книги та інше.

В Маркеті представлені комп'ютерні розробки програмістів з усього світу. Розробник ПЗ купує на Google Play обліковий запис та продає свій продукт користувачам. 70% прибутку від продажу надходить розробнику, а решта 30% йдуть на сплату податків та обслуговування білінгу. Фахівці сервісу стежать за «чистотою» контенту, його оновленнями та безпекою, відсутністю вірусів – ось що таке Google Плей.У повсякденному спілкуванні його ще називають Плей Маркет.

Для яких пристроїв розроблено Магазин Google

Він розрахований для пристроїв на базі Андроїд (планшети, мобільні телефони, смартбуки, телевізори, розумний годинник), а також для персональних комп'ютерів та ноутбуків. Перегляд контенту можливий на будь-якому пристрої в режимі онлайн.

Як встановити сервіси Гугл Плей на Андроїд

Магазин Google синхронізує використовуваний контент на різних пристроях, якщо це можливо. Тому куплений через смартфон фільм можна переглянути на великому екрані телевізора з функцією смарт-ТВ. Купуючи новий пристрій, наприклад, смартфон, можна додати його до Google Play. Достатньо лише зайти до свого облікового запису з нового гаджета. Play Market запам'ятовує всі пристрої, через які входили до облікового запису.

Увага! Незручність Google Play Market для користувача полягає в тому, що в ньому зберігаються всі раніше використані пристрої. Якщо вони не актуальні, то їх доводиться видаляти.

Товари на Google Play для Android

Не оновлюються сервіси Google Плей - що робити

Сказати, що Google Плей це магазин – не зовсім правильно. Адже тут представлена ​​продукція, яку можна завантажити безкоштовно. Є також умовно безкоштовний контент, розширені або додаткові функції якого можна придбати за гроші.

Інтерфейс Google Play

Інтерфейс простий у використанні та розбитий на 5 категорій:

  • Розваги, ігри. Екшени, стратегії, головоломки, казино, гонки та багато іншого представлені на сервісі. Є платний та безкоштовний контент.
  • Додатки. Довідники, навігатори, карти, програвачі, спортивні тренування, дієти, браузери - це дуже малий список того, що пропонується вимогливому покупцю.
  • Фільми. Представлені комедіями, драмами, детективами, трилерами, ток-шоу, серіалами, ТБ – все, що стосується шоу-бізнесу, можна знайти тут. Фільми можна дивитися онлайн на сайті або у додатку. Є можливість взяти за певну плату фільм напрокат.
  • Музика. У розділі представлені мільйони платних та безкоштовних мелодій, пісень. Вони розсортовані за жанрами, виконавцями. Можливе скачування або прослуховування онлайн.
  • Книги. Бібліотека електронних книг на Гугл Плей налічує мільйони платних та безкоштовних видань, які відсортовані за жанрами, популярністю.

У кожній з категорій є рекомендований контент, найкращі та платні версії програмного забезпечення. Є також нові та оновлення, найпопулярніші фільми, ігри, книги, інше. Для зручного пошуку контент можна відсортувати за жанрами. Знайти потрібне програмне забезпечення можна через рядок пошуку, якщо відомі перші літери його назви.

Увага! Список дозволів для встановлення того чи іншого контенту повинен бути обґрунтований його функціями. Необґрунтований доступ до дозволів може бути пов'язаний із розсилкою контекстної реклами, що відстежують файли.

Не сервіс представлений як корисний, так і зовсім непотрібний контент. Якщо до нього залишити коментарі, то майбутній користувач зможе судити про користь цього продукту для нього особисто та приймати рішення про встановлення програмного забезпечення.

Додатковий функції

Корисні функції на Google Play:

  • Вимкнення автоматичного оновлення програмного забезпечення для малопотужних гаджетів.
  • Роздільна здатність або заборона дитині на доступ до певного контенту.
  • Функція «Список бажань», що дозволяє повернутися до цікавого контенту в потрібний час.
  • Вивчення переваг своїх друзів.
  • Встановлення заборони на оновлення програм.

Оплата товарів на Google Play

Як вийти з облікового запису Google Плей на андроїді - докладна інструкція

Більшість користувачів завантажують безкоштовний контент. Але за користування певною інформацією потрібно розплачуватися. І тому передбачені такі способи оплати:

  • банківські картки всесвітніх платіжних систем (Visa, MasterCard, American Express, інші);
  • списання коштів з рахунку мобільного телефону;
  • международная система інтернет-платежів PayPal;
  • для громадян США та Великобританії – Google гаманець.

Зверніть увагу! Спосіб оплати залежить від країни та регіону проживання користувача Google Play.

Поповнення та безпека контенту

Google Play постійно стежить за поповненням контенту, його якістю та шкідливістю.До розробників програмного забезпечення компанія висуває серйозні вимоги. Вона блокує тих, чиї облікові записи не відповідають певним параметрам: кількість символів у назві, розміри іконок, скріншотів, тривалість реклами. Не можна порушувати авторські права, використовувати чорне SEO, накрутку, чужі товарні знаки без дозволу їх власника та інше.

Кілька років тому компанія розробила Google Play Protect (Захист), яка сканує гаджет на наявність вірусів. Програма працює як інтегрований антивірус для Android. Захист сканує до 50 мільйонів програмних розробок на день. Перевіряє роботу операційної системи та програмного забезпечення, встановленого користувачем не тільки з Google Play, але й інших джерел.

Play Захист

При виявленні підозрілої програми Google Play Захист пропонує її вимкнути або попереджає користувача про проблему.Також на підозрілих сайтах захист включає функцію безпечного перегляду. Таким чином гаджет захищений у будь-який час доби від проникнення вірусів.

Важливо! Система безпеки встановлена ​​за умовчанням і підтримується на пристроях, що працюють з 11 версією Google Play і вище.

Play Market користується популярністю як безпечний проект для пошуку різного контенту. Навіщо використовувати інші