Як користуватися Андроїд ТВ боксом: що це таке і як працює

Anonim

Що таке Андроїд ТВ - докладна інформація про пристрій

Поява розумних телевізорів, підключених до інтернету, значно полегшує життя людей. Платформа Андроїд ТБ дозволила відмовитися від необхідності придбання дисків із записом улюблених фільмів та телепередач. Залишилися позаду й інтернет-канали, завжди завантажені торрент-трекером. Подана нижче інформація дозволить ознайомитися з особливостями технологій нового покоління.

Що таке Андроїд ТБ, для чого він потрібен

Приставка Андроїд для телевізора: що це таке? Платформа Android TV дозволяє користувачам отримувати контент із власної колекції. Вагомою перевагою платформи вважається:

  • легка навігація;
  • проста інтерактивність;
  • доступ до розваг.

Авторизуватися в Андроїд ТБ можна через ноутбук або смартфон

Після того як приставка буде підключена, користувачу відкриються нові можливості. З цього моменту людина може переглядати будь-які відеоролики різного формату на просторах інтернету, локальної розширеної мережі, а також з картки пам'яті.

Настільки корисні функції дозволяють залишити в минулому проблеми, що виникають у процесі відтворення ряду форматів відеороликів на телевізорах минулого покоління.Достаток файлів у величезних бібліотеках, відео сховищах та онлайн кінотеатрах, дає можливість кожному знайти свої улюблені фільми та телепередачі.

ТВ Бокс Андроїд: що це таке

TV Вox-ом називається приставка, яку необхідно підключати до телевізора, з метою отримання доступу до інтернету, телебачення та можливості здійснення дзвінків. Встановивши відповідні програми, користувач отримує можливість переглядати 1000 каналів на своєму телевізорі. Тепер можна дивитися улюблені передачі хорошої якості, а не транслювані програми на аналогових каналах.

За допомогою вбудованого браузера можна вивчати інформацію на сторінках інтернету. Android TV Box дозволяє заходити до соціальних мереж і завантажувати ігри різної тематики. Крім того, у користувачів з'являється можливість прослуховувати музичні файли не тільки з картки пам'яті, але і з локальних мереж, інтернет- джерел.

Зверніть увагу! За допомогою Android TV Box можна зв'язуватися по Skype з друзями, колегами та членами своєї сім'ї.

Особливо актуальна ця функція в ситуаціях, коли користувач до телевізора підключає домашній кінотеатр із виведенням звуку через колонки. Нижче можна детальніше ознайомитися з інформацією, як працює Андроїд ТВ приставка і що це таке.

Андроїд ТВ Бокс можна підключити самостійно

Платформа Андроїд ТВ з кожним днем ​​набирає все більшої популярності. Багато програм, доступних для цієї платформи, систематично оновлюється. Android TV Box має схожі технічні характеристики зі Смарт приставкою.

Як користуватися Андроїд ТВ боксом

Часто можна зустріти питання: Андроїд приставка для ТБ - що це таке і як користуватися нею правильно.Андроїд ТВ Бокс – приставка типу маленького комп'ютера, яка має вихід на монітор, власний обсяг пам'яті. Крім цього, на пристрої можна знайти слот для розширення (до 32 Гб) і кілька виходів USB. Наявність модуля Wi-Fi чи звичайного кабелю, дозволяє підключити приставку до сети.

Що таке кеш в телефоні андроїд - докладна інформація

Для керування приставкою, слід використовувати пульт, який працює згідно з принципом гіроскопа. Також можна скористатися звичайною клавіатурою з мишкою. Любителі ігор можуть підключати до пристрою джойстик.

До уваги! Андроїд ТВ пропонує інноваційний варіант синхронізації, можна почати грати на смартфоні, а продовжувати на великому екрані телевізора

Синхронізація смартфона та телевізора дуже зручна

Як вибрати Андроїд ТВ приставку

Що таке Гугл Плей сервіси - детальна інформація

Вирушаючи за покупкою приставки, варто звертати увагу на технічні характеристики. Щоб придбати універсальний пристрій, який стабільно працюватиме і радуватиме власника пристойною швидкістю, варто звертати увагу на такі показники:

  • Процесор. Для того щоб дані максимально швидко оброблялися, слід віддавати перевагу високій частоті та 8-ми ядерному пристрої.
  • Графічний прискорювач має бути з максимальною кількістю ядер, що дасть можливість обробляти відеоролики у високій роздільній здатності. Навіть недорогі моделі підтримують ролики, зняті роздільній здатності 4К.
  • Об'єм оперативної пам'яті. Оптимальним варіантом вважається оперативка від 4 Гб. Однак варто враховувати, що вартість таких приставок буде досить високою.
  • Обсяг вбудованої пам'яті (для додатків і файлів, що завантажуються). На бюджетних моделях розмір пам'яті не перевищує 8 Гб, проте подібні пристрої мало хороші для роботи Андроїда. Найкраще підібрати варіанти з пам'яттю 16 Гб.
  • Наявність слота для картки пам'яті допоможе зберігати велику кількість файлів. Можливість завантаження відео стане необмеженою.
  • Наявність роз'ємів для підключення нових та старих ТБ.
  • Вбудований порт USB. Велика кількість портів дає можливість одночасно підключити мишку, флешку та клавіатуру.
  • Наявність роз'єму SP-DYF дозволяє підключати до приставки професійну аудіосистему.
  • Додатковою перевагою стане наявність мережевих роз'ємів для коннекта до мережі інтернет або до роутера (по кабелю, підтримка 1000 Мбіт).
  • Бездротові модулі (Bluetooth до 5.0, Wi fi 5 Ghz). Швидкість інтернету в цьому випадку підвищується, відео можна переглядати у високій роздільній здатності. За допомогою блютузу власнику пристрою відкривається можливість підключення бездротових навушників, колонок.
  • Варто звертати увагу на версію операційної системи та можливість її оновлення.
  • Підтримка пульта управління з наявністю голосового пошуку, що дозволяє зручно керувати пристроєм.

Таким чином, питання, як вибрати ТВ Бокс на Андроїді, потребує комплексної відповіді. Потрібно врахувати безліч моментів.

Андроїд ТВ – найпопулярніша та найгнучкіша операційна система у світі

Чим Андроїд ТВ відрізняється від Смарт ТВ

Що таке віджети для андроїда - докладна інформація

Смарт ТБ називають сукупність операційних систем, які дають можливість перетворити телевізор на пристрій, наділений інтелектом. Смарт ТБ зручний у використанні звичайними користувачами інтернету та телебачення, проте просунутим власникам ПК він не сподобався.

Смарт ТБ дає можливість замінити ефірне телебачення. З цією платформою люди можуть переглядати улюблені телепередачі без рекламних роликів. Також є функція запису необхідної передачі на зовнішній носій.

Смарт ТБ оснащуються браузером, за рахунок чого користувачі можуть:

  • переглянути пошту;
  • прочитати новини;
  • ознайомитися з інформацією на різних сайтах;
  • перейти на сайти погоди та курс валют;
  • ознайомитись з анонсом подій свого міста та області.

Що таке Android TV

Андроїд ТБ – платформа, яка сумісна з будь-яким смартфоном, програмою Google. Якщо формат Андроїд ТВ вбудований в операційну систему телевізора, комплекс буде випущений у урізаному варіанті. Найбільш комфортні у використанні все-таки приставки.

Платформа дозволяє:

  • безкоштовно завантажувати PTV плейлисти,
  • замовляти товари та послуги,
  • завантажувати програми соціальних мереж.

Якщо користувач підключить клавіатуру, він отримає можливість поставити лайк запису, що сподобався, ознайомитися зі стрічкою новин, переписуватися з членами сім'ї, колегами та друзями.

Можливості Android TV

За допомогою Андроїд ТБ можна домогтися перетворення свого телевізора на мультимедійний центр, де можна буде не тільки переглядати улюблені кінофільми, а й спілкуватися з друзями, завантажувати об'ємні програми, грати в новітні ігри і т.п.

Серед основних можливостей популярної платформи, варто виділити:

  • Надання доступу до сервісів на кшталт Google Музика, Google Фільми;
  • можливість використання голосового пошуку інформації в Google;
  • трансляцію контенту (достатньо одного дотику);
  • надання доступу до широкої колекції ігор;
  • надання можливості встановлення будь-якої програми з GooglePlay.

Для встановлення необхідних програм можна скористатися браузером на комп'ютері. Відображення прив'язаного до особистого облікового запису телевізора буде у списку пристроїв (сайт Google Play). Після натискання кнопки установки необхідно вибрати телевізор. Це дозволяє встановлювати величезну кількість програм, які в пошуку з телевізора не видаються. Ігри на великому екрані заграють новими фарбами, що дасть можливість перейнятися атмосферою того, що відбувається.

Порада! Карту пам'яті або флешку можна зрівняти в налаштуваннях з вбудованою пам'яттю, що дасть можливість системі встановлювати туди додатки

Велика кількість пристроїв доповнена пультами дистанційного керування з наявністю підтримки голосового пошуку. Для його активації достатньо натиснути спеціальну кнопку, яка запускає необхідну програму або допомагає в пошуку контенту.

Гаджети зазвичай у комплекті з пультами дистанційного керування

Практично кожен пристрій Андроїд має підтримку всіх можливостей Chromecast. На екрані телевізора може транслюватися картинка зі смартфона або контент з браузера на ноутбуці. Додаткові параметри не потрібні.

Найголовніше в мобільному пристрої – встановити програму Google Home, а на ноутбуці необхідно встановити браузер Хром. Для того щоб запустити функцію трансляції в Хромі, потрібно перейти в меню налаштувань, розташоване з правої частини екрана і зробити відповідний вибір.

Основні переваги Android ОС перед Смарт ТВ

Серед основних переваг операційної системи перед Смарт ТВ, варто виділити:

  • Можливість використання на великій кількості пристроїв. Платформу можна встановити на смартфон, планшет, телевізор. Освоїти подібну ОС не складає труднощів.
  • Надання можливості доступу до вибраних програм через особистий обліковий запис. Користувачеві достатньо увійти в обліковий запис для того, щоб скористатися тією чи іншою програмою, насолодитися улюбленою грою або переглянути відеоролик. Затятим ігроманам варто підключити до пристрою джойстик.
  • Обширний асортимент додатків у магазині. Андроїд вважається найпопулярнішою платформою. Саме тому інтернет магазин щодня поповнюється величезною кількістю цікавих та корисних додатків.

Важливо! На жаль, Андроїд ТВ не оснастили бездротовою указкою. Для навігації можна використовувати лише мишу або клавіатуру.

Кожний користувач вирішує для себе сам, що краще Андроїд ТВ або Смарт ТВ і яку модель варто підбирати. Якщо головною метою використання платформи є перегляд улюблених відеороликів і ток-шоу, пошук інформації в Інтернеті, то можуть підійти обидва варіанти.

Просунутим користувачам ПК припаде до смаку Андроїд Бокс, що відкриває великі можливості. Це програмне рішення активно розвивається. Який саме варіант платформи вибирати, вирішувати кожному індивідуально.