Відкриття файлів DOC і DOCX на ОС Андроїд програмами для читання та редагування

Anonim

Документи DOC та DOCX - чим відкрити на Андроїд

У діловій сфері широко застосовуються документи у форматі docx. Вони можуть містити багато корисної інформації, таблиці, малюнки, діаграми. Важливо, щоб при їх відкритті жодних даних не було втрачено. Крім того, повинні зберегтися можливості редагування та роздруківки документа. Тому кожному користувачеві Honor, Xiaomi, Samsung та інших гаджетів корисно знати, як можна відкрити docx файл на смартфоні або планшеті.

Що таке файли у форматі doc і docx

Файл doc є документом, створеним у Microsoft Word. Можливість обробки різноманітних даних зробили цей формат незамінним помічником для вирішення різних завдань. Він може містити інформацію про списки, абзаци, відступи, вирівнювання, форматування тексту. Початковий формат doc після оптимізації пакета Word 2007 був перейменований на docx.

Документ doc

Цей формат був орієнтований на Windows. Але після того, як сучасні гаджети з Android увійшли в життя сучасних людей, виникла потреба роботи з ними не лише на ПК, а ще й на смартфонах та планшетах. Тому потрібно знати під час роботи з файлами docx, ніж відкрити на Андроїд. Це можуть бути офіційні програми та сторонні утиліти, що підтримують розширення doc. Серед найпопулярніших Corel WordPerfect, File Viewer Lite.

Чи можна відкривати вордівські документи на Андроїді за замовчуванням

Як відкрити файл PAGES: чим відкрити у Windows

Багато недосвідчених користувачів помилково вважають, що такі файли можна відкривати прямо з екрана телефону одним натисканням пальця без допомоги сторонніх програм. Але користуватися текстовими документами без застосування спеціального програмного забезпечення неможливо.

Відкриття doc на Андроїд

Для вирішення питання, чим відкрити doc на Андроїді слід використовувати офіційні програми Microsoft Word, різноманітні програми, онлайн-сервіси, веб-браузери. З їх допомогою можна працювати з файлами docx на телефоні так само, як і на ПК. Головне - вибрати найбільш ефективний і якісний спосіб, здатний забезпечити повноцінну роботу з документами.

Як відкрити doc і docx для перегляду та редагування за допомогою програм

Існує безліч текстових редакторів для роботи з Word. Краще вибирати універсальні програми, здатні виконувати різні завдання. Це дозволить за допомогою однієї утиліти працювати з різними файлами. Часто встановлюють WPS Office, apk, Zoho Sheet.

Microsoft Word

Як відкрити файл APK на андроїд - інструкція

Офіційний додаток для відкриття документів на Андроїд від розробника doc формату. Це найпростіша відповідь на питання, як відкрити документ docx на Андроїд телефону. Головна його перевага полягає в наявності всіх функцій, що і для ПК. Також додаток легкий у використанні.

Утиліту слід встановити та запустити. Авторизацію можна проігнорувати. Після запуску програми в основному меню треба знайти розділ «Відкрити» і вибрати документ, який потрібно відкрити. Наявність свого менеджера забезпечує швидкий пошук необхідних файлов.

Зверніть увагу! Додаток Microsoft Word можна використовувати для перегляду файлів через інші утиліти.

При всіх перевагах програми у нього є один істотний недолік. Він у тому, що з часом його потрібно буде придбати. Але якщо потрібне короткочасне використання програми для перегляду, редагування документів, то це найкраще програмне забезпечення зі зручним функціоналом і зрозумілим меню. Документи відкриваються швидко і легко, жодних проблем із завантаженням не виникає. Навіть новачок зможе легко розібратися з програмою і з його допомогою відкривати, читати і редагувати документи.

Додаток Microsoft Word

Зверніть увагу! У безкоштовній версії доступні не всі можливості Microsoft Word. Щоб мати можливість користуватися всіма функціями утиліти, доведеться оформити передплату Office 365.

OfficeSuite

Програма OfficeSuite може стати чудовою альтернативою Microsoft Word. Популярність йому забезпечив простий доступ до ПЗ, зручний та зрозумілий інтерфейс. Програму треба встановити та запустити на смартфоні.

OfficeSuite

Потім за допомогою провідника відкрити потрібний файл і приступити до його редагування. Великий плюс цього ПЗ - відсутність настирливої ​​реклами та безкоштовний доступ.

WPS Office

Безкоштовний, універсальний та компактний пакет для роботи на Андроїд. Програма має безліч різних офіційних інструментів, інтуїтивний інтерфейс, зручне використання.

WPS Office

Користувачі зможуть виконувати всю потрібну роботу з мінімальними витратами сил і часу. Працює досить просто. Після запуску утиліти можна відкривати необхідні файли та починати з ними роботу.

Google Документи

Хмарне рішення для доступу до файлів в онлайн режимі. Ця програма дозволяє одночасно працювати кільком користувачам. Взаємодіяти з ним простіше.

Google Документи

Достатньо встановити на телефон і можна вибирати файли з якими потрібно працювати. Додаток використовують для читання та редагування документів.

Якими програмами відкриваються документи Word для читання

Сучасні девайси широко використовуються не тільки для зв'язку, але і для роботи. Але без редактора, що працює з форматами doc, неможливо виконувати різні завдання з текстовими файлами на Андроїд.

Формати XLS, XLSM та XLSX - чим відкрити на андроїді

Великий вибір різноманітних додатків ускладнює вибір користувачеві оптимального для себе варіанта.Насамперед варто враховувати, що потрібно буде робити з вордівськими документами, оскільки кожна програма для відкриття docx файлів на Андроїд має свої особливості. Це у свою чергу унеможливлює використання однієї утиліти для виконання різних завдань з файлами. Одні програми дозволяють лише відкривати документи, а інші редагувати, але при цьому мають обмежену кількість форматів, що ускладнює їхнє застосування.

Важливо! Для відкриття документа варто завантажувати маловагові прості програми, які не займатимуть багато пам'яті на телефоні і дозволять читати текстові файли.

Якщо потрібна спеціальна програма для читання документів на Андроїд, варто звернути увагу на такі програми:

  • OfficeSuite Professional – програма, яка дозволяє працювати з форматами Excel та Word, відкривати архівні дані без використання додаткового софту. Також за його допомогою можна відкрити файли з розширенням ppt, pdf.Утиліта використовується як для read, але й у редагування.
  • Smart Office – програма, яка містить стандартні функції для корпорації Майкрософт. Застосовується для відкриття та редагування документів.
  • Quickoffice – зручне та швидке ПЗ для перегляду документів. Його можна використовувати лише для читання. Редагувати документи із застосуванням даної утиліти неможливо.
  • Mobile Document Viewer – унікальна програма, що містить мовний синтезатор, що дозволяє не тільки читати документ, але ще й прослуховувати його.

Залежно від поставлених завдань користувач зможе вибрати зручну для себе програму.

Чому не вдається відкрити doc і docx на Android і що робити

Одна з найчастіших причин, чому не вдається відкрити файл docx, є відсутність потрібної програми. І тут проблема вирішується установкою відповідного ПЗ.Але іноді навіть завантажені утиліти не допомагають відкрити текстові файли. Щоб вирішити проблему, слід розібратися в причинах її виникнення. Таке може статися у разі пошкодження документа. Порушення коду унеможливлює відкриття документа. Деякі пристрої мають антивіруси, які блокують сторонні програми. Щоб вирішити цю проблему, потрібно змінити налаштування в антивірусній програмі або захисне програмне забезпечення. Атаки вірусів можуть не лише порушити функціональність утиліт, а й усього програмного забезпечення гаджета. У цьому випадку неможливо обійтися без допомоги сервісного центру.

Варто пам'ятати, що при завантаженні будь-якої програми потрібно включати антивірус для того, щоб захистити свій гаджет.

Як працювати з вордівськими файлами на планшетах і телефонах з Андроїдом

Смартфони та планшети застосовуються у повсякденному житті для вирішення широкого спектру завдань. З їхньою допомогою можуть не тільки відкриватися текстові файли, але ще повноцінно редагуватися.Єдиний недолік сучасних гаджетів полягає в тому, що немає оригінальних версій пакетів на пристрої Android для взаємодії з Excel і Microsoft Word. Не можна працювати з ними на цих пристроях. Тільки наявність альтернативних версій у вигляді різних утиліт дозволяє повноцінно взаємодіяти з вордівськими файлами.

Створення файлу

Спеціальне ПЗ для Android дозволить переглядати, а також створювати документи у форматах Word та Excel. При створенні нового файлу потрібно вибрати місце зберігання документа і натиснути на іконку «Створити» на екрані.

Створення документа

Після цього випливе вікно, в якому потрібно вписати назву файлу і підтвердити збереження змін. Після цього потрібно натиснути «Save», щоб створений документ зберігся у вибраному місці.

Редагування

Багато девайсів мають стандартні програми для відкриття та читання документів.Також це можна зробити за допомогою сторонніх утиліт, встановлених на телефон. Але в більшості випадків редагувати файли з їх допомогою не вдасться. Установка спеціального програмного забезпечення з Google Play перетворить гаджет на повноцінний мобільний офіс.

Редагування doc файлів на Андроїд можливе за допомогою програми Kingsoft Office. Воно користується великою популярністю у багатьох користувачів завдяки своїй доступності та зручному використанню. За допомогою цієї програми можна відкривати документи та їх скановані копії у форматі PDF. Єдиний недолік для російськомовних користувачів полягає у відсутності російської мови в меню.

Ще одна зручна програма для редагування файлів – QuickOffice від Google. Воно має універсальний функціонал та одну унікальну особливість. Програма має здатність синхронізувати документи з Google Doc. Це дуже зручна функція, що дозволяє зберегти файли у разі поломки гаджета. Але для синхронізації гаджет має бути підключений до Інтернету.

Зверніть увагу! ПЗ доступні для скачування в Play Market, мають докладний опис функціоналу. Це дозволить ще на етапі завантаження визначити, чи підходить цей додаток для виконання певних завдань чи ні.

Видалення

Документи можна видаляти за допомогою файлового менеджера, під яким маються на увазі різні програми для виконання різноманітних завдань з документами, у тому числі й видалення. Файловий менеджер може бути вбудований в Андроїд або його можна встановити завантаживши з Google Play. За допомогою ES Провідника слід відкрити розділ, у якому слід видалити непотрібні файли. Потім натиснути папку і утримувати доки вона не виділиться. Після цього з'явиться іконка кошика у верхній частині екрана телефону – потрібно натиснути на неї та підтвердити видалення.

Існує безліч способів, як відкрити файл docx на Андроїді. Скориставшись допомогою програми, можна повноцінно працювати з документами так само, як і на комп'ютері. Головне тільки знати, чим відкрити docx для Android та як скачати найбільш зручний додаток.