Режим телетайп на Android: що це таке

Anonim

Що таке телетайп в телефоні андроїд - для чого він потрібен

Для багатьох користувачів питання, що таке режим телетайпу в андроїді, є загадкою. Деякі ніколи не чули про таку функцію. Вся справа в тому, що знадобитися вона може далеко не кожному, тому про неї відомо так мало. Для чого насправді потрібен TTY на смартфонах з різними системами, як використовується та активується, розказано далі.

Що є телетайп у телефоні

Що являє собою телетайп на смартфоні

Багато користувачів запитують, що таке телетайп в телефоні андроїд? Воно і зрозуміло, оскільки сам по собі телетайп (TTY) – це спеціально створена друкарська машинка, за допомогою якої можна було передати повідомлення кабелем. Подібний опис дуже погано в'яжеться з мобільним телефоном.

Сама технологія з'явилася ще в середині 20 ст. Вона розвивалася, поступово перетворюючись на велику (світову) мережу під назвою «Телекс». Подібні технології мали широкий попит у споживачів, зокрема у представників бізнес-сектору. Зрозуміло, закритими лініями користувалися і державні діячі.

Звичайно, згодом, дана технологія почала застарівати. На її зміну прийшли факси, телефони, пейджери та багато іншого. Тим більше незрозуміло про телетайп і що це за функція в телефоні андроїд.

На даний момент під цим словом розуміється спеціальна функція в мобільному пристрої, призначена для людей, які мають проблеми зі здоров'ям, зокрема, по слуху або мови.За допомогою цієї функції можна надіслати спеціальне повідомлення при розмові по телефонній лінії так, щоб текст перероблявся в аудіозапис самостійно.

Іншими словами, якщо людина має проблеми зі слухом або мовою, вона може спілкуватися з іншим абонентом через вхідні дзвінки за допомогою введення повідомлень на клавіатурі, а також за допомогою екрана. Основний принцип роботи телетайпу виглядає так:

  1. Людина з фізичними проблемами вводить текст на клавіатурі, вона переводиться для іншого абонента в голосове повідомлення.
  2. Якщо вимовляється звукове повідомлення, воно перетворюється на текстове.
  3. Всі вищезгадані дії проводяться за звичайною телефонною лінією.

Важливо! Наскільки зручний подібний спосіб спілкування для людини, це вже вирішувати кожному індивідуально. Деякі користувачі визнали цю функцію вельми практичною.

Режим на телефоні зручний для тих, у кого проблеми зі слухом

Де знайти телетайп на андроїді

Уяснив про режим телетайпу в андроїд, що це таке, варто приділити увагу тому, де і як його можна знайти на пристроях. Якщо говорити про сучасні мобільники з системою Android або айфони, то подібна програма встановлена ​​практично на будь-якій моделі. Інше питання - старіші телефони, на них телетайп зустрічається далеко не завжди.

Айпад - що це таке і для чого він потрібен

Основна проблема в тому, що якщо програма встановлена ​​тільки на одному смартфоні, а на іншому її немає, то використання буде неможливим. Перевірити, чи доступна така функція, можна налаштувати власний телефон. Як це робиться:

  1. Натиснути на кнопку у вигляді синьої трубки.
  2. Відкрити розділ «Виклики», натиснути на іконку у вигляді трьох точок.
  3. Вибрати функцію «Налаштування».
  4. Клікнути на підрозділ «Інші налаштування».
  5. Знайти «Режим телетайпу» (якщо такий є).

Деякі стільникові компанії надають своїм клієнтам додаткову послугу під назвою телетайп. По суті, це те ж саме. Однак варто враховувати, що в даній ситуації взаємодія між двома операторами відбувається не безпосередньо, а через посередника.

За допомогою подібної програми можна:

  • зв'язатися зі стільниковим оператором. При цьому номер завжди значиться на швидкому наборі, а значить і проблем не виникає;
  • при дзвінку на пристрої вибирається функція TTY;
  • після того, як оператор зв'язку буде сповіщений про необхідність передати повідомлення іншому абоненту, воно буде надіслано в голосовому форматі;
  • після того, як фраза закінчена, в кінці ставиться спеціальний символ.

Великим попитом у користувачів подібні функції саме стільникових операторів не користуються. Вся справа в тому, що ціна дуже завищена, тоді як за вбудованою програмою вона є безкоштовною. З іншого боку, це може стати в нагоді тим користувачам, чиї смартфони не оснащені подібними параметрами.

Як увімкнути функцію

При яких умовах функція працюватиме

Що таке iTunes в айфоні – для чого він потрібен

Зрозуміло, робота будь-якої програми на телефонах вимагає дотримання певних умов. У разі важливі:

  • підтримка оператора стільникового зв'язку. Якийсь конкретний або спеціальний зв'язок у цьому випадку не потрібен. Необхідно, щоб була постійна (робоча) лінія;
  • Іноді потрібний спеціальний адаптер TTY. Все також залежить від моделі та виробника телефону. Не всі пристрої можуть працювати без спеціального обладнання.

Зверніть увагу! TTY адаптер, як і будь-який додатковий елемент, призначений для мобільних пристроїв, продається в магазині. За бажанням можна замовити його на офіційному сайті товарів для Android або iOS.

Як увімкнути та вимкнути режим

Як уже можна було зрозуміти, включення та вимикання телетайп-режиму здійснюється через телефонні налаштування. Достатньо пройти вказаним вище шляхом і (якщо така функція є) перевести бігунок в активований стан (включено). Відповідно, якщо режим потрібно вимкнути, бігунок переставляється в положення вимкнено.

Android емулятор - що таке, для чого потрібний Що необхідно знати, так це те, що у різних моделей мобільних пристроїв найменування одних і тих же розділів може не збігатися.Так, наприклад, параметр «Інші налаштування» можуть значитися як «Спеціальні», «Додаткові», «Інші» тощо. Режим телетайпу в основному має саме це найменування.

З чим може зіткнутися користувач у момент підключення, так це з тим, що потрібно самостійно визначити формат режиму. Існує кілька, про які детальніше розказано далі.

Важливо! Якщо функцію потрібно активувати на айфоні, то робиться це через «Налаштування», потім розділ «Основне», «Загальний доступ » та «Телетайп». На відміну від андроїдів ця програма є і на старих моделях «яблучних» гаджетів.

Окрім звичайного підключення, режим має певні настройки, які визначаються користувачем. Робота в цьому випадку здійснюється через:

  1. Налаштування смартфона.
  2. Далі слід перейти до блоку «Основне».
  3. Вибрати пункт «Спільний доступ».
  4. Відкрити підрозділ «Слух».
  5. Активувати роботу функції, встановивши необхідні параметри.

Різні режими роботи

Опис усіх режимів роботи TTY

Як уже було сказано, існує три варіанти форматів, які встановлені та використовуються в TTY. Поділяються на такі категорії:

  • Full, або повний функціонал. В даному випадку це позначення свідчить про те, що обидві сторони розмови використовують текстовий режим;
  • HCO. У цьому випадку сторона розмови зможе прослуховувати аудіоповідомлення набраного іншим абонентом тексту;
  • VCO. Текст повідомлення набиратиметься за допомогою голосу, оброблятиметься в текст і пересилатиметься іншій стороні.

Як можна зрозуміти, режими досить прості і не викликають особливих питань. Однак є низка особливостей, з якими може зіткнутися користувач програми. Найбільш важливі:

  • Поставлений режим працює лише в односторонньому порядку. Іншими словами, одночасно транслювати інформацію може лише одна людина. Другому в цей час доведеться почекати своєї черги;
  • при вихідному виклику очікування триває приблизно по 7 гудків;
  • після того як текст буде набраний і відправлений, виставляється спеціальна позначка, що дає зрозуміти іншій стороні, що вона може відповідати.

Як користуватися телетайпом

Користуватися телетайпом не так складно, як могло здатися. Труднощі та проблеми можуть виникати лише спочатку у тих, хто вперше зіткнувся з даною функцією. Крім того, є деякі похибки у певних моделей телефонів.

Так, наприклад, на смартфонах від «Соні», користувачі нерідко стикалися з тим, що режим вмикається мимовільно під час прослуховування музики.При цьому спостерігаються суттєві збої в роботі деяких програм та віджетів. Якщо ж перезавантажити пристрій, може зникнути відтворення звуку. На жаль, будь-яких конкретних рішень даних проблем на даний момент немає.

Зустрічаються перебої з роботою, якщо до телетайпу необхідно підключитися за допомогою TT-адаптера. Зазвичай це суто механічні несправності, які можна вирішити самостійно.

Кілька варіантів, що можна зробити в подібній ситуації:

  • Продути гніздо. Пил, що накопичився, і дрібне сміття заважають нормальній роботі;
  • перезавантажити пристрій;
  • відкатати телефон до заводських налаштувань.

Проблеми виникають і в тих, хто використовує айфони. Дуже часто це проявляється в тому, що користувач просто не може здійснити вихідний дзвінок або відповісти на вхідний.У цьому випадку рекомендується просто вимкнути, перезавантажити, а потім повторно включити функцію телефону.

Використання режиму може супроводжуватися глюками

Чи потрібна функція телетайпу на мобільних пристроях? Питання непросте. Комусь вона справді може здатися корисною, але більшої категорії користувачів швидше немає. Саме тому деякі виробники замислюються над тим, щоб прибрати її повністю. Можливо, надалі для людей з інвалідністю буде розроблено більш продуктивну систему.