Функція синхронізації на андроїді: що це таке

Anonim

Що таке синхронізація в телефоні андроїд

Сучасні смартфони мають функції, які не тільки покращують якість зв'язку, але й підвищують практичність використання додатків і всього телефону. Сьогодні можна за кілька секунд перенести матеріал з одного телефону на інший або просто помістити його в автоматичне сховище. Це дозволяє не турбуватися про збереження даних при поломці гаджета, його втрату або крадіжку. Також можна не побоюватися видалити той чи інший файл. Все це можливе завдяки синхронізації. У цьому матеріалі буде докладно розказано, що таке синхронізація в телефоні андроїд та як увімкнути синхронізацію на андроїді.

Що таке синхронізація в телефоні андроїд

Синхронізація - це процес, який передбачає ліквідацію будь-яких відмінностей між двома і більше дублікатами файлів та інших даних. Передбачається, що одночасно ці копії були однаковими чи їх було зовсім, але потім одна змінилася чи створилася. Через це і виникає процес синхронізації, який змінює і другу, наприклад, резервну частину даних. Щоб така корисна функція не почала працювати проти інтересів користувача, наприклад коли він видаляє всі дані з одного сховища, синхронізацію зазвичай припиняють. В іншому випадку вона зітре їх в іншому місці.

Процес на старих версіях операційної системи

Для чого вона потрібна

Касаемо телефонів під керуванням операційної системи андроїд синхронізація потрібна для вирішення таких проблем:

  • резервне копіювання. Синхронізація дозволяє створити резервну копію даних, які будуть доречними, коли основна їх частина була випадково видалена або втрачена;
  • можливість доступу до файлів через Інтернет. Процес копіювання завантажує дублікати важливих даних у сховище хмар. Доступ до них забезпечується з будь-якої точки земної кулі щодо введення логіну та пароля;
  • управління двома і більше гаджетами. Якщо користувач має два телефони або один смартфон і планшет, то можна легко взаємно копіювати з них фотографії, нотатки, контакти, відеозаписи та багато іншого.

Важливо! В першу чергу синхронізація потрібна для забезпечення безпеки даних, які можуть бути втрачені в разі зникнення або крадіжки телефону або просто випадково видалені . З її допомогою можна також перенести інформацію зі старого пристрою на новий.

Історію браузера не можна копіювати, а закладки - так

Які програми синхронізуються на андроїді

Якщо функція синхронізації активна, то частина даних користувача буде завантажена на хмарне сховище компанії Google. Якщо перейти до цього облікового запису з іншого гаджета, всі файли будуть перенесені на нього автоматично.

LTE - що це таке в телефоні андроїд, як користуватися

Синхронізувати можна такі види інформації:

  • закладки у стандартному браузері або Google Chrome;
  • електронну пошту;
  • кеш та дані додатків;
  • пользовательские документы;
  • контакти, завантажені в сім-карту або пам'ять телефону;
  • дані календаря (події).

Зверніть увагу! Якщо на телефоні встановлені програми Google Фото, Google Документи або Google Нотатки, Gmail тощо, то до функціоналу додаються синхронізація та копіювання відповідних типів файлів.

Синхронізація не включатиметься, якщо вона деактивована

Як увімкнути та налаштувати функцію автосинхронізації даних

Багато хто не знає, що таке автосинхронізація в телефоні андроїд і чи є вона взагалі в тій чи іншій моделі. Вона працює автоматично, тому її називають автосинхронізацією. Щоразу, коли додається відповідний тип файлу, він миттєво копіюється у хмарне сховище, якщо є вільне місце. Далі буде розказано, як налаштувати синхронізацію на Android на обліковий запис Гугла або на смартфоні сяомі.

Інструкція для Google

Що таке фоновий режим у телефоні Андроїд - як прибрати

Загальна для всіх ОС та телефонів поетапна інструкція для автоматичної синхронізації смартфона з обліковим записом Google виглядає наступним чином:

  1. Включити або розблокувати свій гаджет.
  2. Перейти до головного меню з усіма додатками.
  3. Знайти в ньому іконку «Налаштування» та натиснути на неї.
  4. Вибрати розділ «Акаунти» або «Користувачі та облікові записи».
  5. Натиснути потрібний обліковий запис, якщо прив'язано кілька.
  6. Вибрати пункт «Синхронізація облікового запису».
  7. Знайти кнопку «Ще», яка виглядає як три вертикальні чорні крапки.
  8. В контекстному меню вибрати «Синхронізувати».

Зверніть увагу! Подібного роду процес дозволяє вручну оновити всі дані облікового запису з усіх програм Гугла, включаючи ті, на які відключена опція автоматичного резервного копіювання.

Інструкція для Xiaomi

Для смартфонів сяомі також доступна синхронізація з Google. Виконується вона так само. Є й інший шлях – використовувати MiCloud. Покрокова інструкція така:

  1. Включити або розблокувати свій гаджет.
  2. Перейти до головного меню з усіма додатками.
  3. Знайти в ньому іконку «Налаштування» та натиснути на неї.
  4. Вибрати розділ «Програми» та відкрити «Mi Cloud».
  5. Натиснути на кнопку «Синхронізувати» та вибрати потрібну для копіювання інформацію.
  6. Підтвердити дію.

На сяомі зробити копіювання можна на спеціальний сервіс Mi Cloud

Поширені проблеми із синхронізацією та варіанти їх усунення

Що таке кеш у телефоні андроїд - детальна інформація

Якщо виникають проблеми з резервним копіюванням даних, необхідно виключити такі поширені причини:

  • автосинхронізація вимкнена. Щоб процес працював як задумано, потрібно завжди тримати його увімкненим. Як увімкнути сервіс, розказано вище;
  • відсутнє підключення до Глобальної мережі. Ні про яку синхронізацію не може бути мови, якщо телефон не підключений до Інтернету. Необхідно надати доступ до мобільної мережі або з'єднатися з бездротовою точкою доступу;
  • Немає доступу до облікового запису Гугла. Необхідно переконатися, що обліковий запис, на який надсилаються резервні копії, підключений і доступ до нього. Якщо увійти до нього не виходить, слід відновити доступ через службу підтримки;
  • версію операційної системи не оновлено до останньої. Завжди потрібно перевіряти доступні оновлення для власної ОС і вчасно встановлювати їх. Робити це в самому гаджеті або через ПК по USB - вирішувати користувачеві.

При установці додаткових сервісів Google можна синхронізувати і їх

Таким чином, було розібрано, як працює автосинхронізація даних на андроїд, що це і як підключити синхронізацію даних на андроїд-пристрої. За допомогою такого простого процесу можна копіювати дані за прикладом Outlook не тільки з телефону, але й програм: Ватсап, Яндекс, Вайбер і т.д. та доступна власникам айфону. Процес гранично простий, але здатний якісно економити тимчасові ресурси людини та оберігати його файли від видалення або крадіжки.