Які смартфони оновляться до Android 10: Samsung

Anonim

Які пристрої будуть підтримувати андроїд 10 - відмінності нової версії

Яка остання версія андроїд? Більшості користувачів важко відповісти, а деякі скажуть, що дев'ятка. Насправді, сьогодні анонсована і навіть частково використовується прошивка на андроїд версії 10. Однак основна проблема полягає в тому, що система підходить далеко не на всі пристрої. Нижче розглянуто список смартфонів, які зможуть підтримувати 10, а також чим відрізняється андроїд 9 від 10.

Огляд Android 10 та дата виходу

Нова система на Android 10 була оголошена ще в березні 2019 р. До серпня того ж року у своє розпорядження її отримали бета-тестери і загалом залишилися задоволені. Якщо відповідати на запитання, коли вийде Android 10, то є хороша новина для користувачів - вона вже вийшла.

Андроїд 10

Офіційна дата запуску - 3.09.2019 р. Проте на даний момент діє вона лише на пристроях від Google Pixel. Для інших бажаючих оновити Android до 10 дата виходу і досі залишається невідомою. Спочатку планувалося запустити лінійку на всіх інших моделях наприкінці 2019 р., після дату було перенесено на 2020 р.

До уваги! Інша назва нового оновлення від андроїд позначається літерою Q. Згідно з запевненнями розробників, це остання версія прошивки, яка носитиме літерне позначення.

Інше найменування - андроїд Q

Перелік удосконалень в андроїд 10

Зрозуміло, користувачам слід розуміти, що основні нововведення не будуть так вже явно помітні. Ключові функції оновлення прошивки полягають у роботі з кодом, поліпшенням алгоритмів, удосконаленням системи безпеки пристрою і т.д.

iOS 13 які пристрої будуть підтримувати оновлення

Проте деякі нові особливості користувачі все ж таки зможуть помітити і оцінити. Варто розібрати їх докладніше.

Запис екрана

Одне з нововведень, про яке стало відомо користувачам - функція запису екрана. Раніше подібні дії можна було проводити лише за допомогою спеціальних додатків. Однак цей момент завжди супроводжувався певними мінусами, зокрема система могла гальмувати через додаткове навантаження.

Функція запису з'явилася в новій версії андроїда. У цьому можна фіксувати як картинку, а й звук. Оскільки ця нововведення тепер є вбудованою, ні про яке додаткове навантаження для телефону не йдеться.

Зверніть увагу! Як відзначають вже діючі користувачі, функція запису екрана є досить простою у користуванні, тому з нею зможе розібратися і новачок.

Нативна підтримка 5G

Остання версія андроїд 2019-2020 років. також матиме підтримку 5G. Одночасно з цим близько 20 стільникових операторів планували запустити цей стандарт. Плюс це чи мінус, сказати зараз складно.

Підтримка 5G

Режим робочого столу

Так званий десктопний режим робочого столу з'явився досить давно. Єдине, що суттєво зміниться, так це те, що для користувачів з системою андроїд 10 він буде встановлений як стандартний.

Що це за режим на андроїд 10 і які пристрої можуть його використовувати? По суті, ця функція позначає те, що користувач зможе підключати до смартфону зовнішній дисплей або клавіатуру з мишкою. Відповідно, телефон можна буде використовувати як альтернативу планшетам та ПК.

Важно! Є можливість проводити дублювання всього не тільки на екрані смартфона, але і на ноутбуці або комп'ютері.

Покращене жестове управління

Ще перед тим як оголосити, які смартфони отримають андроїд 10, розробники поділилися однією корисною інформацією. Суть у тому, що в новій прошивці буде покращено керування навігатора смартфона за допомогою жестів.

Згідно з наявними даними, користувачам пропонується повністю відмовитися від звичної панелі навігації. Серед основних змін виділяють такі приклади:

  • при русі пальцем знизу-вгору програма буде закриватися, а перед користувачем відобразиться головний екран;
  • при русі зверху-вниз, якщо затриматися на середині, відкриється панель із запущеними додатками;
  • переміщення пальця від лівого краю до правого рівносильно кнопці назад.

Жестове управління

Інші можливі поліпшення

Крім уже описаних моментів, розробники оголосили ще про цілу купу найрізноманітніших нововведень. Серед них:

  • збільшення рівня безпеки та конфіденційності. Користувачі зможуть самостійно змінювати налаштування залежно від власних уподобань. Йдеться про те, що до телефонів буде додано близько 50 пунктів, що стосуються безпеки та особистих даних.Всі ці функції будуть винесені до нових (окремих) підрозділів;
  • налаштування батьківського контролю. Планується запровадити так звану систему Family Link. З її допомогою можна скоригувати дитячий пристрій таким чином, щоб було встановлено обмеження щодо використання телефону. Також батьки матимуть під рукою всю інформацію про програми та програми, які відкриває та використовує дитина;
  • просто приємне для певного кола користувачів нововведення - темний режим. Режим і графіку екрана можна буде налаштовувати таким чином, щоб забезпечувати мінімальне навантаження на орган глядачів у темний час доби. Крім того, режим дозволяє суттєво економити витрату батареї.

Важливо! Це далеко не повний список представлених на даний момент системних оновлень. Розробники постаралися врахувати всі моменти та побажання своїх користувачів.

Новий темний режим

Андроїд 10: які пристрої будуть підтримувати

Як прискорити андроїд пристрою - розгін GPU та інші методи

У кінцевому підсумку на Android 10 перелік пристроїв, які будуть підтримувати цю прошивку, досить великий. Вже зараз більшість виробників заявляють про те, що система з номером 10 підтримуватиметься на їхніх гаджетах. Наскільки це правда, буде відомо скоріше до кінця 2020 р.

Sony

З техніки від фірми Sony поки не виставлено великої кількості моделей, які повністю підтримуватимуть десятку. Насправді список поки дуже обмежений. Які пристрої підтримуватимуть Андроїд 10 від «Соні»:

  • Xperia 1;
  • Xperia 5;
  • Xperia 10 / 10 Plus;
  • Xperia XZ 2;
  • Xperia XZ 3.

Samsung

Перелік телефонів від «Самсунг», які зможуть використовувати андроїд з системою 10, також невеликий, але трохи розширеніший, ніж у «Соні». В першу чергу підтримку матимуть Samsung Galaxy А50, А60, А70, А80, А90 5G, Fold, Note 9, Note 10 та 10 плюс, S9 та S9 плюс, у тому числі плюс та E.

Андроїд 10 на Samsung

Huawei

Телефони від Huawei на даний момент користуються у користувачів досить великою популярністю. У зв'язку з цим список смартфонів, які зможуть підтримати нову прошивку, є досить великим. Серед основних:

  • по лінійці Huawei Mate: 30 (в тому числі і Pro), 20 (Pro, Lite, X, а також X5G, Porsche RS), 10 та 10 Pro, Porsche Design Mate 10 та RS;
  • Huawei по лінійці Р: 30 (Pro, Lite), 20 і 20 Pro, P Старт, плюс і Z;
  • лінійка Nova: 5, 5 Pro, 5i, 4 та 4e.

Xiaomi

Представників від фірми Xiaomi занадто велика кількість, щоб точно можна було сказати, які саме моделі зможуть підтримувати систему андроїд 10. Хоча фактично різниці між 9 та 10 на смартфонах Xiaomi майже не буде.

Зверніть увагу! Перевагою даної продукції є те, що Miui 10 на будь-якій версії прошивки від андроїд виглядає практично однаково.

Тим не менше десятка може з'явитися на наступних моделях Xiaomi:

  • Mi 9;
  • Mi 9 SE;
  • Mi 8;
  • Mi 8 ЕЕ;
  • Mi 8 Pro;
  • К20;
  • К20 Pro і т. д.

Honor

Підтримка Android 10 та список пристроїв для Honor має досить обмежену кількість позицій. Серед них лише основні Honor 20, 20 Lite та 20 Pro.

Як оновити андроїд до 10 версії

Оскільки для деяких пристроїв десята прошивка стала вже доступною вже зараз, питання, як оновити андроїд до 10, є дуже актуальним. Як і у випадку з будь-якою іншою системою, зробити це можна декількома способами.

Android One - що це таке, його відмінності, переваги та недоліки

Найпростіший і доступніший - це повітрям. Для цього, зрозуміло, сама прошивка має з'явитись у списку доступних. Це робиться через розділ налаштувань, де потрібно перевірити доступні оновлення. Для цього відкривається підрозділ «Оновлення ПЗ».

Таким чином можна перевірити пристрій на факт включення до початкових списків. Основна відмінність полягає в тому, що якщо в доступних оновленнях десятки немає, то користувачеві доведеться очікувати офіційного виходу (приблизно до кінця 2020 р.).

До уваги! Якщо немає бажання постійно перевіряти наявність або відсутність нової версії, можна налаштувати повідомлення та отримувати повідомлення про доступні прошивки.

Оновлення до версії 10

Другий, не менш поширений варіант, провести оновлення - завантажити пакет. Основна відмінність даного способу полягає в тому, що користувач не чекає, поки розробник проведе завантаження, а самостійно завантажує новий пакет з прошивкою, а потім запускає установку. Робиться це так:

  1. Пакет завантажується з офіційного сайту виробника телефону. Зрозуміло, у доступі файл з'явиться лише після надання розробників.
  2. Потім у смартфоні необхідно буде зайти в «Налаштування».
  3. Після відкрити пункт «Про телефон».
  4. Тапнути на підрозділ «Оновлення системи».
  5. Перед користувачем відобразиться доступний (завантажений пакет). Запустити процес. Якщо все зроблено правильно, телефон повинен оновитися самостійно.

Останній варіант для встановлення нової прошивки – за допомогою отримання Root-прав. Для недосвідченого користувача подібний варіант є не найкращим, оскільки може викликати ряд труднощів.

У загальному форматі процедура оновлення прошивки за допомогою Root виглядає так:

  1. Завантажити та встановити будь-яку програму, що надає Root, на мобільний телефон або інший пристрій.
  2. Запустити програму, а потім підключити пристрій до ПК за допомогою кабелю.
  3. Виконати рутування згідно з основними інструкціями.
  4. Перезавантажити пристрій для подальшої установки сучасної прошивки.

Можливі проблеми при оновленні андроїда до 10

Оскільки прошивка 10 досі не до кінця введена в користування не можна з точністю сказати, з якими проблемами при встановленні користувачі зіткнуться в майбутньому.Проте найпоширеніші ситуації - коли виходить встановити нову версію системи ні з допомогою пакета, ні через Root, ні з повітрям.

Якщо ж подібна ситуація станеться, то причина може бути в наступному:

  • модель мобільного телефону застаріла і не в змозі підтримувати сучасну систему від андроїд;
  • на пристрої відсутня достатня кількість місця для проведення процедури оновлення та встановлення нової прошивки;
  • є істотний збій у роботі сервісів від Google. Подібна ситуація може статися при використанні спочатку неякісного або недопрацьованого ПЗ;
  • телефон має механічні несправності, через що оновлення не може бути завершено правильно.

Важливо! В деяких регіонах процедура запровадження оновлення запізнюватиметься. Тому якщо з телефоном все гаразд і немає поломок, рекомендується просто трохи почекати.

Помилка при оновленні

Отже, в чому ж особливості системи андроїд 10? Дана прошивка має певний набір позитивних функцій, які припадуть до смаку користувачам. Тим не менш, на сьогоднішній момент основна проблема в тому, що невідомо, коли ПЗ буде доступним для всіх. Відповісти на це питання зараз неможливо, тому залишається тільки чекати.