Алгоритм оцінки якості контенту груп в Однокласниках

Anonim

В Однокласниках починає працювати алгоритм на базі машинного навчання для аналізу контенту груп. Алгоритм оцінює публічний контент груп за десятками параметрів і залежно від оцінки ранжує їх у розділі рекомендацій та у стрічці новин.

Простіше кажуть, тепер і в Однокласниках з'явилася своя розумна стрічка.


Як працюють рекомендації та розумна стрічка в Однокласниках

Основне завдання нового алгоритму - підвищити якість контенту в стрічках новин користувачів. Зокрема, він вміє визначати, коли і на якій сторінці контент вперше з'явився в ОК, і знаходити його дублі в інших групах, а також враховує багато інших факторів.

Завдяки новому алгоритму автори унікального та цікавого контенту отримають більше можливостей для виходу на масову аудиторію соцмережі, медіа зможуть частіше взаємодіяти зі своїми читачами та глядачами, а підприємці та бренди - органічно залучати більше клієнтів.

Тепер вище ранжуються ті групи, які публікують високий відсоток унікального контенту, раніше не опублікованого іншими групами та профілями в ОК. Крім того, алгоритм враховує залучення до контенту щодо його охоплення у стрічці новин, частку ботів серед передплатників групи та інші фактори. Більшість факторів враховується порівняно з іншими групами в ОК, що дозволяє об'єктивно оцінювати авторів у загальній екосистемі контенту в соцмережі.

Перші тести показали, що завдяки новому алгоритму в стрічці ОК стало більше різноманітного контенту і істотно зменшилася кількість груп, що на постійній основі публікують картинки і пости, що повторюються з разу в раз - наприклад, гумористичного характеру.

Групи з низькою оцінкою від алгоритму отримують менше охоплення у стрічці новин і можуть не потрапляти до розділу з рекомендаціями груп. При цьому зросло охоплення у невеликих і нових груп, які зацікавлені у створенні унікального контенту для користувачів.

Групи, які в результаті стали нижче ранжуватися в стрічці і рідше потрапляти в рекомендації, зможуть у будь-який момент покращити якість та унікальність свого контенту та згодом знову претендувати на більш високе охоплення. Алгоритм щодня аналізує зміни у контенті груп.

Раніше Однокласники запустили інтерактивну рекламу в мобільній стрічці новин, а також додали меню посилань для груп.